USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları yapay

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı iddialarına ilişkin, ''Bugün düşüncesince hakeza müşterek tartışmayı baş döndürücü akla yatkın bulmuyorum ve yapay müşterek tartışma yerine görüyorum. Düşüncelerim değişmedi. Cumhurbaşkanlı?

Kılıçdaroğlu: Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları yapay
11-10-2021 18:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiyi görüşme fail Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile müşterek araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun makamında gerçekleşen görüşmede, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek de arazi aldı. İki şef 1,5 bugün devam eden görüşmenin böylece açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin içre bulunmuş olduğu şerait ve hal alternatifleri üzerinde görüştüklerini belirterek, "İçinde bulunduğumuz şartları, dünyanın içre bulunmuş olduğu şartları, mevcud problemlerin ne çözülmesi dair düşün alışverişinde bulunduk. Ben Karamollaoğlu'na ve kadrosuna kalben teşekkürname ederim" ifadelerini kullandı.

'BU MEMLEKETE HUZUR GELECEK'

Kılıçdaroğlu, güzeşte günlerde anlatım ettiği, 'Siyasi kıya kaygım var' lafıyla dayalı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un meydana getirdiği değerlendirmeye ilişkin, "'Daha neler olacak neler; bunlar elleme günleriniz' kime ilgilendiren bu söz? Bu yıldırma değil midir? Bir siyasal öğür liderine hamle olacak ve ülkeyi başöğretmen ad şu cümleyi kullanacak; 'Daha neler olacak neler, bunlar elleme günleriniz.' Ne kavrama geliyor bu? Herhalde yârenlik anlamına gelmiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar ülkenin huzurunu bozacak tek tavır, tek tutum bizlerden olmayacak. Biz halkımızı sükunete çağırma ediyoruz. 'bekleyin' diyoruz. Büyük teessürat yaşıyorsunuz biliyoruz ancak bunları aşacağız. İnşallah dobra şeyler olacak. İnşallah bu memlekete dirlik gelecek. Herkes dirlik içre düşüncesini özgürcesine anlatım edebilecek" sanarak konuştu.

'BÖYLE BİR TARTIŞMAYI akıllıca BULMUYORUM'

Kılıçdaroğlu, "Twitter adresinizdeki yanay fotoğrafını değiştirmeniz 'Cumhurbaşkanı talibi olacak' iddialarını şimdi da güçlendirdi. Buna neler söylersiniz" sorusuna şöyle karşılık verdi:

"Siyaset söylentiler üzerinde mensur edilmez. Gerçekler üzerinde mensur edilir. Gerçekler üzerinde mensur ettiğiniz devir da vatandaşla siyasa kurumu ortada itimat birlikteliği oluşur. Bugün düşüncesince hakeza müşterek tartışmayı aşırı akla yatkın bulmuyorum ve yapay müşterek tartışma adına görüyorum. Düşüncelerim değişmedi. Cumhurbaşkanlığı ile dayalı adına şimdi ilkin anlatım ettiğim düşüncelerim kökeninden değişmedi. Bundan sonradan da değişmeyecek. Dolayısıyla cumhurbaşkanının ne müşterek ad olması gerektiğini, özelliklerini kamuoyuyla devir hin paylaşıyorum, anlatım ediyorum. Aynı düşüncedeyim. Profil fotoğrafımın da istiyorsanız ferda arkasına Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı da koyarız. Eğer müşterek yanay fotoğrafı ile cumhur reisi belirleniyorsa o devir işimiz aşırı zor."

KARAMOLLAOĞLU: HEPİMİZİN ENDİŞE DUYDUĞU GERÇEK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, derinliğine aranın arkası sıra Kılıçdaroğlu ve kadrosuyla iklim meselelerine bağlı görüşmeyi arzu ettiklerini belirterek, "Hakikaten vatanımızda de dünyada da aşırı değişik gelişmeler oluyor. Bu gelişmeler karşısında Türkiye'nin politikaları hepimizi ilgilendiriyor. Memnun olanlar var, olmayanlar mevcut ancak gidişattan herkesin fikir duyduğu müşterek gerçek. Seçime aşırı derinliğine müşterek devir kalmadı aslında. 1,5 yıl kabil müşterek müddet az buçuk şimdi bu insan görüşmelerin yapılmasına gerekseme doğuruyor sanarak düşünüyorum. Bütün siyasal partilerle de artık bu görüşmeleri bitmeme ettireceğiz inşallah" sanarak konuştu.

'SAADET PARTİSİ MİLLET İTTİFAKI'NDAN AYRILIYOR' İDDİASI

Karamollaoğlu, "Önceki seçimlerde Millet İttifakı içerisindeydik. Şu anda tamamı siyasal partilerle görüşüyoruz. Seçimden ilkin müşterek intihap ittifakı konuşulmamalı' ifadeniz, Millet İttifakı'ndan ayrılıyor mu Saadet Partisi? Şeklinde muhtelif yorumlara sebep oldu. Değerlendirmeniz nedir' sorusuna ilişkin, "Ben bu cümleyi geçmiş kat kullanmıyorum. İttifaklar intihap sath-ı mailine girildikten sonradan gündeme gelmeli ve konuşulmalı. Bu işin tabiatı gereği. Bir intihap bitti, dilerseniz ikinci intihap düşüncesince de ittifaklara başlayabilirsiniz ancak bu uygun müşterek yaklaşım olmaz. Bu umumi müşterek kanaat. Bundan çevre o söylediklerimde 'biz müşterek yerden ayrılıyoruz başka müşterek yere gidiyoruz' kabil müşterek kavram de çıkarılmamalı kesinlikle" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler