USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu: Bütün namuslu bürokratlara sesleniyorum; vatandaşı perişan edecek kararlar almayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın ahit ürem kararını açıklayacağını belirterek, 'Bütün namuslu bürokratlara sesleniyorum.  Gereği her neyse onu yapın, birilerinden emir almayın. Vatandaşı perişan edecek kararlar almayın, vatandaşı kıygın etm

Kılıçdaroğlu: Bütün namuslu bürokratlara sesleniyorum; vatandaşı perişan edecek kararlar almayın
21-10-2021 14:15
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın bugün ürem kararını açıklayacağını belirterek, "Bütün namuslu bürokratlara sesleniyorum.  Gereği her neyse onu yapın, birilerinden emir almayın. Vatandaşı perişan edecek kararlar almayın, vatandaşı kıygın etmeyin. Bilginizle, tecrübenizle, eğitiminizle karar verin. Birilerinin hevesi üstüne karar vermeyin. Yazıktır, günahtır" dedi.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars programına zirai kalkınma kooperatifinin avrat üyeleriyle bulaşarak başladı. Kadınları dinleyen Kılıçdaroğlu, elan sonraları Susuz İlçe Belediyesi'ni görüşme etti. Buradan Çamçavuş köyüne revan Kılıçdaroğlu, köylülerle görüşmesinden sonraları Kars merkezdeki Kasaplar Çarşısı esnafını dinledi. Kılıçdaroğlu, muhtarlar, STK temsilcileri ve doyum önderleriyle buluştu.

Halk pedagoji bilimi merkezindeki buluşmada mütekellim Kılıçdaroğlu, memleketin kötüye gittiğini, hastalıkların gelişigüzel sabık gündüz arttığını, az elan gelişigüzel evde gerginliğin hükümran bulunduğunu söyleyerek, "Bunu çözmemiz lazım. Nasıl çözeceğiz, bu arada çözeceğiz. İşçisi, memuru, emeklisi, ev kadını, personeli işsizi daim beraberce halletmek zorundayız. Vatan bizim vatanımız, sembol da bizim bayrağımız. O sembol bu vatanda tanınmış dalgalansın ve gelişigüzel evde dirlik olsun. Bunun düşüncesince Kars'tayım. Biliyorum Kars'ta milletvekilimiz namevcut lakin onun kabahati Karslılarda değil CHP'nin umumi başkanı namına söylüyorum kabahati Karslılarda değil kabahati bizde. Biz beraberce olacağız, bu arada olacağız ve İnşallah çabucak Kars'ın değil Türkiye'nin problemlerini çözeceğiz. Beraber çözeceğiz beraberce çözeceğiz inançla çözeceğiz, kararlılıkla çözeceğiz. Bunu yaptığımız devir göreceksin Türkiye baş döndürücü elan güzel, yaşanılır müşterek dünya olacak ve gepegenç evlatlarımız yurtdışına mı gidelim, hakeza müşterek arayış süresince olmayacaklar. Herkesin işi her insanoğlunun aşı olacak ve çoğalan müşterek Türkiye olacak buna inanıyorum" diyerek konuştu.

ANADOLU'NUN DA İÇİ BOŞALIYOR

Bu derece varlıklı müşterek kültürü bu derece varlıklı müşterek zamanı bu derece varlıklı ve dobra müşterek coğrafyası ovaları varken, çoğalan toprakları varken Kars'ın 20 senedir dem kaybettiğini tabir fail Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Neden Kars'tan çoluk soy sop İstanbul'a gidiyor. Gençlerin burada kalması lazım. Burada emek harcaması lazım, burada karnını doyurması lazım, burada evlenmesi lazım. Turist namına İstanbul'a gidebilir, İzmir'e gidebilir Antalya'ya gidebilir İstanbul'dakiler de gezgin namına buraya gelebilirler, gezebilirler. Bütün bu coğrafyayı müşterek sulh havzasına kıvırmak mümkün. Ama her insanoğlunun karnı çabucak İstanbul'da doyarsa Kars'ı ne yapacağız? Kars o devir çabucak yaşlılar kenti mi olacak? Sadece bu Kars'a has değil Anadolu'nun da içi boşalıyor bunu da bilmenizi isterim. Kars'tan nicelik vereceğim Devletin resmi paylarını vereceğim 2002 senesinde fellah eşya sistemine eşya yaptıran fellah sayısı 35 bin 528. 2020 senesinde bu nicelik 35 binden 28 bine düşüyor doğrusu 7 bin 441 isim bu sistemden çıkmış. 7 bin 441 isim bu sistemden çıktıysa bu insanoğlu nereye gittiler, bunun sorgulanması lazım, bu arada sorgulamamız lazım. Geçmişte bu alana hususi kesim baş döndürücü ağır yatırımları yapmamıştı. Doğrudur olanaklar elan elleme bulunan yere masraf oraya yatırımı yapar. Ama büyüklük anca değil, büyüklük içtimai devlettir. Sosyal büyüklük büyümekte bulunan bölgelere masuniyet tanıdıkları bulunan envestisman karşılayıcı büyüklük demektir. O devir buralara ağır yatırımlar da yapılmıştı. Ama bunlar da özelleştirildi müşterek bölümü satıldı, müşterek bölümü kapatıldı, müşterek kısmının arsası kullanıldığı müşterek yönünü üretimi düşürdü. Dolayısıyla burada da ağır müşterek zayi olmaya başladı, kazançlı zayi olmaya başladı. Tabii anlattıklarım çabucak Kars alanına has değil, Ağrı, Ardahan'da da ayrımsız gidişat var. Benzer gidişat bu coğrafyada mevcut gidin Sivas'a bakın gidin Konya'ya bakın gidin, Çankırı'ya bakın gidin efendim öteki Anadolu'daki Güneydoğu'daki bölgelere bakın hepsinde ayrımsız mesail yaşanıyor. Hepsi kapağı ne İstanbul'a atarız buna bakıyorlar. Peki buralar bizim toprağımız değil mi? elleme mi Bizim yurdumuz değil mi ? “

’10 MİLYONUN ÜSTÜNDE İŞSİZİMİZ VAR’

“Hayvancılığı bıraktık tarımı bıraktık pekâlâ bizi ki besleyecek”diyen Kılıçdaroğlu, şu şekilde bitmeme etti:

“Avrupa'nın mütekâmil devletleri bizi besleyecek, emperyal devletler bizi besleyecek. Size rakamlar vereceğim. Büyükbaş, küçükbaş ve et ithalatına ödediğimiz rakamı 9 bilyon 171 milyon dolar. 9 bilyon doları yurtdışındaki üreticilere değil de besicilere değil de 9 bilyon doları zat besicimize üreticimize ödeseydik acep ne olurdu? Allah aşkına ya çabucak Kars'ı değil çabucak Türkiye'yi değil halis muhlis Ortadoğu'yu beslerdik. Yemin idmansız maddesi namına akıbet 20 yılda düzen idmansız maddesi namına ödediğimiz dünya malı 58 bilyon dolar. Şikayet geliyor sokaktan evlerden yakınma geliyor esnaf yakınma ediyor besici Çiftçi yakınma ediyor illet paramı yok, dünya malı var. Kime veriyoruz dışarıya içeriye vermiyoruz. Hak etmiş olduğu parayı vermiyoruz. Peki bu dava neyi yaratıyor muhaceret problemi yaratıyor. Gençler burada toprak yok, iş namevcut nereye gideyim, İstanbul'a gideyim, diyor. Büyük kentlerin varoşlarında takılıyorlar, ne iş bulabilirim diye. Asgari tutara mahkum oluyor. Asgari tutara iş bulayım da çalışayım diye. İşsizlik asliye müşterek dava Kars'ta da bunu görüyorsunuz. Türkiye'de de baş döndürücü ağır müşterek dava 10 milyon üzerinde işsizimiz var. Gencecik dikme üzere evlatlarımız mevcut üniversiteyi açıkgöz 1- 1,5 milyon Çocuğumuz işsiz. Bunlar iş bekliyorlar. Kimden bekliyorlar herhalde babalarından annelerinden değil babası sanayicisi ise anası elleme müşterek dünya malı edilmişse dükkanı, hanı, hamamı mevcut ise akilane başıboşluk problemi namevcut ya lakin ata esas anlaşılan müşterek az gelire cemaat ücretle geçiniyorsa yahut zor ise bu bebek neyle geçinecek, nerede iş bulacak nerede, evlenecek, bu çocuğunu ne şartlarda evlendirecek. Bunlar ağır müşterek dava namına önümüzde duruyor."

MERKEZ BANKASI YÖNETİMİNE SESLENDİ

Konuşmasında Merkez Bankası'nın bugün ürem kararını açıklayacağını kail Kılıçdaroğlu, "Bugün Merkez Bankası ürem ile ilgilendiren karar verecek, Kars'tan sesleniyorum, halis muhlis namuslu bürokratlara sesleniyorum. Gereği her neyse onu yapın, birilerinden emir almayın. Vatandaşı perişan edecek kararlar almayın, vatandaşı kıygın etmeyin. Bilginizle, tecrübenizle, eğitiminizle karar verin. Birilerinin hevesi üstüne karar vermeyin. Yazıktır, günahtır. Gerçekten yazıktır, günahtır. Her birimizin içi dem ağlıyor, buradan Türkiye'yi çekip çıkarmamız lazım. Bu dertleri emek say bitmez ne yapmamız lazım; doyum önderleri, sivil polis polis maşer örgütü temsilcileri, muhtarlar burada. Türkiye'yi bu cendereden ne çıkarmalıyız,? Bütün mütekâmil devletler bu mevzuda projeler yaparlar. Bir ülkenin mevcud kaynakları, rüçhan nerelere harcanmalıdır. Hayvancılıkla ilgilendiren ne bölgelere ne yapılmalıdır. Buğday, patates, mercimek, taravetli fasulye, domates, biberi ne mevcut ise neyi ekecekse bunları planlar. Planlamanın maksadı hacısı hocası neyi ekeceğini bilir, kaçtan satacağı fiyatını bilir. Bunun ismi planlamadır. Planlaması sıfır tek büyüklük yoktur" diyerek konuştu.

'MÜLTECİLERE NASIL GÖNDERECEĞİMİ ANLATTIM'

İktidara geldiklerinde 2 sene süresince sığınmacıları ülkelerine göndereceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da Suriyeliler ile konuştum onların neler düşündüğünü sordum. 'Bizi 2 sene düşüncesince süresince ne göndereceksin?' diyerek istifham sordular, ne göndereceğimi anlattım. 'Vallahi bu şerait olsun kılıç bu memlekette kalmayız, zat toprağımıza gitmek, ata toprağına, esas toprağına kullanmak isteriz. Karnımızın orada doymasını isteriz' dediler. Bütün altyapısını bu kardeşiniz oluşturmuş vaziyette. Onların tamamını göndereceğim lakin rasizm yapmayacağız. Allah'ın yarattığı insanoğlunun başımızın üzerinde noktayı var. O kişilerin dirlik süresince zat ülkelerine gitmeleri geçişsiz ve bunu yapacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından sonraları güruh basına boğunuk namına bitmeme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler