USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kılıçdaroğlu: Bizi rahatlıkla, korkusuzca eleştirmek istiyorsanız oy vermeniz lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da katılmış olduğu 'Z Kuşağı Atatürk'ü Anıyor' etkinliğinde gençlerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, 'Bir politikacının alkışa gereksinimi bulunmayan aslında, biz sanatçı değiliz. Politikacının mıhlı ve d

Kılıçdaroğlu: Bizi rahatlıkla, korkusuzca eleştirmek istiyorsanız oy vermeniz lazım
11-11-2021 00:17
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da katılmış olduğu 'Z Kuşağı Atatürk'ü Anıyor' etkinliğinde gençlerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Bir politikacının alkışa gereksinimi bulunmayan aslında, biz sanatçı değiliz. Politikacının mıhlı ve insicamlı eleştiriye gereksinimi var. Benim hatamı ego görmeyebilirim fakat siz görebilirsiniz. Bizi rahatlıkla, korkusuzca eleştirmek istiyorsanız oy vermeniz lazım" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, birlikte paradigma programa eklenmek kadar tün ezanı saatlerinde Antalya'ya geldi. Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediyesi kabilinden planlı 'Z Kuşağı Atatürk'ü Anıyor' etkinliğine eklenen ve çelimsiz birlikte müzakere yapması muhtemel Kılıçdaroğlu, çelimsiz birlikte müzakere değil, gençlerden mevrut tamamı soruları yanıtlamak istediğini söyledi.

'KEMAL AĞABEY Mİ KEMAL AMCA MI DİYELİM?

Programı sunan toplumsal iletişim araçları fenomenleri Görkem Durmaz, Murat Sakoğlu ve Asena Kızılarslan’ın namına 'Kemal Ağabey' yahut 'Kemal Amca' şekilde seslenme geçirmek istediklerini söylemesi ilişkin Kılıçdaroğlu, namına 'Kemal Amca' şekilde seslenme edilmesini istedi.

Siyasi bağımsızlığın, kazançlı bağımsızlıkla perçinlenmediği sürece ülkenin siyasal bağımsızlığını koruyamayacağını kail Kılıçdaroğlu, "Bu dü hakikatı çoğumuz bilmeliyiz. Biz 83 sene evvel Büyük Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladık fakat o bizim yüreğimizde, kalbimizde yaşıyor. Bize birlikte erek gösterdi. Hedefin ismi ne? 'Çağdaş medeniyeti aşmak.' Dolayısıyla daima bu arada benim kuşağım bunun mücadelesini verdi. Sizler de bunun mücadelesini vereceksiniz. Sizden ahir torunlar da bu mücadeleyi verecekler" dedi.

'OYUNUZA İHTİYACIMIZ VAR'

Eğitimin öznesinin istifham sormak, sorgulamak bulunduğunu tamlayan Kılıçdaroğlu, "Her örgütlü uran bölgesinde uygulayım bilimi liseleri kuracağız. En az altı sene olacak. Her öğrenci, dalında üçüncü sınıftan itibaren sanayide özlük piyasası ile ait stajını yapacak. Mezun olduktan sonraları dilek ediyorsa stajını meydana getirdiği fabrikada çalışabilir. Üniversiteye kıymetlendirmek istiyorsa özlük kısmına zait puanla gitmiş olacak. Teknoloji liseleri alımlı duruma gelecek. Üniversiteyi kazanamazsa işi apiko olacak. Ara öge sorunu şişman seviyede tükenmiş olacak. Bu yapılabilir, yapılması düşüncesince sizin oyunuza ihtiyacımız var" niteleyerek konuştu.

'SOSYAL MEDYAYI HANGİ GEREKÇEYLE KAPATACAKSIN?'

Sosyal medyanın kapatılması iddiaları ile ait mütekellim Kılıçdaroğlu, ayrımlı düşüncelerden çekinilmemesi icap ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sosyal medyayı niçin kapatacaksın, ne gerekçeyle kapatacaksın. Kişiler orada düşüncelerini rahatlıkla anlatım edebiliyor, eleştiriler yapabiliyorlar. Siyaset kurumunu noktayı ulaştığında yanlışları var ise yerden yere vuruyorlar. Bir politikacının alkışa gereksinimi bulunmayan aslında, kılıç sanatkâr değiliz. Politikacının mıhlı ve insicamlı eleştiriye gereksinimi var. Benim hatamı ego görmeyebilirim fakat siz görebilirsiniz. Politikacılar eleştiriden korkmaması lazım dört dörtlük bilakis mıhlı ve insicamlı eleştirileri dinleyip kendilerine birlikte sefer resmetmek zorundadır. Bizi rahatlıkla, korkusuzca eleştirmek istiyorsanız oy vermeniz lazım" dedi.

'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aranız nasıl, küskün müsünüz' sorusu ilişkin Kılıçdaroğlu, "Onun sinirlerini bozacağım. Hiç iptila etmeyin, sizler hakkıyla önümüzdeki seçimlerde gün yazacaksanız" niteleyerek konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Antalya'daki programı erte güneş boyu bitmeme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler