USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Katar Kızılayı hareket bölgelerinin imarında gösteriş kabul etmek istiyor

Katar Kızılayı Uluslararası Yardım ve Kalkınma Departmanı Müdürü Muhammed Salah, Katar Kalkınma Fonu ve gayrı derneklerin ortaklığı eliyle Türkiye'deki zelzele bölgelerinin baştan imarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

Katar Kızılayı hareket bölgelerinin imarında gösteriş kabul etmek istiyor
24-02-2023 16:05
Doha

Katar Kızılayı Uluslararası Yardım ve Kalkınma Departmanı Müdürü Muhammed Salah, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlere bitirdikleri yardımlara bağlı AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Katarlı yetkili, avlu normale dönene denli Türkiye ve Suriye'de meydana mevrut depremlerin etkilerinin hafifletilmesi düşüncesince arsıulusal camianın eş güç göstermesi icap ettiğini vurguladı.

Depremlerin geride bıraktığı yıkımın birlikte an ilkin onarılmasının önemine dikkati çekici Salah, "Katar Kalkınma Fonu ve gayrı derneklerle ortaklığımız aracılığıyla, gestalt sakinleştikten sonraları yer sarsıntısı bölgelerinin baştan imarında gösteriş bildirme kılmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Salah, laflarına şu şekilde bitmeme etti:

"İster Suriye'nin kuzeyinde icap Türkiye'de olsun, gestalt istikrara kavuştuktan sonraları baştan teşkil esas meseledir. Tüm ortaklarımızla felaketin boyutunun ölçeğini dökmek düşüncesince esas birlikte ulama terazi dair güç göstereceğiz."

Acil öncelikler

Katar Kızılayı yetkilisi, "Deprem sonrası Türkiye'deki hedefimiz eliyle harekât odasını faaliyete geçirdik. Yardım çalışmalarını eş güdümlü kılmak ve gereksinimleri bellemek düşüncesince Türk Kızılay ve İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile aracısız iletişime geçtik." ifadelerini kullandı.

Salah, "Acil iane şekilde 1 milyon doları onayladık ve 20 milyon dolar devşirmek düşüncesince birlikte kampanya başlattık ve bunu da sağladık. Yardımlara bitmeme edeceğiz zira gerekseme baş döndürücü büyük." sanarak konuştu.

Türk Kızılay ile ortaklaşa iş süresince Türkiye'de depremden etkilenen şehirlerdeki gereksinimi istikbal kılmak düşüncesince taşınabilir aş damı sağlayacaklarını kail Salah, kamplara taşınan depremzedelere barınma, besin ve zatî hıfzıssıhha malzemelerinin temininin önceliklerin başlangıcında geldiğini ve bu mevzuda Türk Kızılay ile ortaklaşa iş yaptıklarını kaydetti.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin direktifiyle Türkiye'ye birlikte iklim köprüsü kurulduğunu hatırlatan Salah, bu yolla Türkiye'ye baş döndürücü sayıda besin malzemesi, çöl hastaneleri, tıbbi iane ve 12 taşıt gönderildiğini söyledi.

"Deprem bölgelerinde yaşananlar tanım edilemez"

Deprem sonrası Türkiye ve Suriye'de gördüklerinin "çok ağır ve tanım edilemez" bulunduğunu dile getiren Salah, "Trajedi baş döndürücü iri ve felaketi sahada görenler iletişim araçları eliyle duyan ve görenler derece değil." dedi.

Uluslararası topluma, depremzedelerin alışılagelen hayatlarına dönebilmeleri düşüncesince birlikte an ilkin dayanaklık kılmak olmaları çağrısında mevcut Salah, "Yaşanan akse baş döndürücü iri ve her insanın birlikte araya gelmesi gerekiyor. Gecikme henüz birlikte tomar krize defa açabileceği düşüncesince hepsi iane getirmek yerine aceleci akım etmeli." ifadelerini kullandı.

Suriye'nin kuzeyindeki dayanaklık kılmak faaliyetleri

Katar Kızılayının Suriye'nin kuzeyindeki yardımlarına bağlı ise Salah, "Depremin ikinci haset Suriye'de yerinden edilmiş afetzedelere acele besin katkısı dağıtımı yaptık. Türk Kızılay ile ortaklaşa iş bünyesinde baş döndürücü sayıda korunma kampına besin kolisi dağıtmaya başladık." dedi.

Salah, Suriye'nin kuzeyinde sahada acele dahil çerçevesinde ilk herşeyden ilk olarak Katar Kalkınma Fonu ile ortaklaşa iş süresince kampların kurulması ve bu madde düşüncesince hususi birlikte bütçenin bildirme edilmesi çalışmalarına başladıklarını aktardı.

Halihazırda Suriye'de 500 cilt kurduklarını tamlayan Salah, depremden etkilenen ailelerin barınması düşüncesince bu ülkede geçmiş aşamada 300 konutun inşasına izin verildiğini kaydetti.

Suriye'deki insanca durumun "farklı ve trajik" olduğuna dikkati çekici Salah, facia sahasına Birleşmiş Milletler yahut gayrı kuruluşlardan beklendiği derece birlikte iane gelmediğini tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler