USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Karaismailoğlu: Lojistik gücümüz, ülkemizi ekonomik açıdan parlak geleceğe hazırlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Lojistik dalında kazandığımız güç, ülkemizi ekonomik açıdan parlak ve iddialı ortak geleceğe hazırlıyor. Bugünün ihtiyaçlarını karşılarken, yarınımızı da kuran projelerle, ürettiğimiz evcil ve milli teknolojilerle T?

Karaismailoğlu: Lojistik gücümüz, ülkemizi ekonomik açıdan parlak geleceğe hazırlıyor
19-10-2021 19:38
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Lojistik dalında kazandığımız güç, ülkemizi ekonomik açıdan parlak ve iddialı müşterek geleceğe hazırlıyor. Bugünün gereksinimlerini karşılarken, yarınımızı da kuran projelerle, ürettiğimiz evcil ve milli teknolojilerle Türkiye'mizi dünyanın en şişman ekonomilerinden bir tanesi olma gayesi doğrultusunda destekliyoruz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, müşterek saf görüşme ve araştırmalarda bulunan olmak neredeyse Ankara'dan havayoluyla Tokat'a geldi. Bakan Karaismailoğlu'nu, Tokat Havaalanı'nda Vali Ozan Balcı, AK Parti Tokat milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Mustafa Aslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve büküm amirleri karşıladı. Karaismailoğlu, evvel namına bulunan havaalanının şişman gövdeli uçakların inişine ergonomik olmaması zımnında yapımına başlanan ve yüzdelik 90'lık bölümü tamamlanan Tokat Havalimanı'nda tetkikte bulundu. Bakan Karaismailoğlu, kısaca 520 milyon liraya münakasa edilen havalimanında süregelen pist, apron ve göçüm yolu imal çalışmalarını inceledi.

'YAŞAMIN OLDUĞU HER BÖLGEDE, HER NOKTADA VARIZ'

Tokat Havalimanı'nda çalışmaların bitmeme ettiğini kail Bakan Karaismailoğlu, "Bakanlık namına Türkiye’nin herhangi müşterek tek köşesinde aşırı önemli, kalburüstü işlerimiz var. Hayatın, hayatın bulunduğu herhangi müşterek bölgede, herhangi müşterek noktada varız. Bütün hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti yurttaşlarımızın hayat standardını iyileştirmek, onların hayatına konfor katmak, gereksinimlerini gidermek, halis muhlis noktaları birbirine bağlamaktır. Tokat’ın dünkü havalimanına mahdut eyyam kaldı. Alt çatı işlerinin tamamını bitirdik. 2 bin 700 metrelik uzunluğunda 60 metrelik genişlikte piste ehil oldu. Havalimanı terminalimiz 16 bin m. dördül büyüklüğünde. Dört başı bayındır müşterek hava meydanı düşüncesince sıkı müşterek düzentileme var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye genelinde havayollarını halkın yolu yaptık. 26 bulunan havalimanını 56’ya çıkardık. Yapımı bitmeme edenlerin bitmesiyle baş başa 2023 yılına denli hava meydanı sayımızı 61’e çıkaracağız. Bu sene sonuna sincap inşallah Tokat Havalimanı görev vermeye başlayacak. Ulaşımda herhangi müşterek mevzuda aşırı kalburüstü hizmetler yapıyoruz" dedi.

TARİHİ HIDIRLIK KÖPRÜSÜNÜ AÇTI

Karaismailoğlu, elan sonradan Tokat şehir merkezinden güzeşte Yeşilırmak üstünde toprak alan, stabil taştan yapılan, 151 m. uzunluğunda, 7 m. denli 5 gözlü, 1250 senesinde Selçuklular zamanında yapılan, 2013 senesinde anahtar trafiğine mülga köprünün ilişkin 20 sene evvela dökülen asfaltın kazınarak emektar durumuna dönüştürülen Hıdırlık Köprüsü'nün açılışını gerçekleştirdi.

Burada mütekellim Bakan Karaismailoğlu, "Ülkemizin total kalkınmasına çiğin sağlayan enfrastrüktür yatırımlarımız yardımıyla ahit Avrupa ve Asya ortada ulaşımın herhangi müşterek modunda müşterek güreşçi köprüsü olduk. Lojistik dalında kazandığımız güç, ülkemizi ekonomik açıdan parlak ve iddialı müşterek geleceğe hazırlıyor. Bugünün gereksinimlerini karşılarken, yarınımızı da kuran projelerle, ürettiğimiz evcil ve ulusal teknolojilerle Türkiye’mizi dünyanın en şişman ekonomilerinden bir tanesi olma gayesi doğrultusunda destekliyoruz. Tokat, binlerce sene öncesine uzanan medeniyetlerden kalıt küsurat zamanı varlıkları ile kültür, sağlık, spor ve kurultay turizmi açısından şişman ciddiyete ehil Anadolu’nun kadim kentlerinden biridir. Atalarımız bizlere şurası öğretti; değerlerine ve tarihine ehil çıkmayan milletler, namevcut olmaya mahkumdur. Bu yaklaşımla, zamanı bedel haiz yapılarımızı koruyup, kollayarak, restore ederek, baştan ayağa feshetmek düşüncesince Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı namına var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylelikle tarihimize bulunan vefa borcumuzu öderken, bu zamanı yapıların doğacak nesillere taşınmasına da ulama sağlıyoruz. Bugüne kadar, Türkiye’nin ciharıyek tarafındaki zamanı köprülerimizde yenileme emek harcamaları yaptık. Tarihi Malabadi Köprüsü, Kızılin Köprüsü, Kastamonu’daki Taşköprü, Büyükçekmece öteki adıyla Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Ani Köprüsü bunlardan sadece birkaçı" dedi.

'RESTORASYONLARI TAMAMLANAN TARİHİ KÖPRÜ SAYISI 395'

Restorasyonları tamamlanan zamanı güreşçi köprüsü sayısının 395 bulunduğunu anlatım fail Bakan Karaismailoğlu, "861 zamanı köprünün de yenileme infaz projelerini tamamladık. Afyon’da bulunan Tarihi Kırkgöz Köprüsü, Selçuklu Dönemine ilgili Develioğlu Köprüsü, Batman Çayı üstünde Roma zamanına ilgili Perpira Köprüsü, Edirne Uzunköprü neredeyse 31 zamanı köprünün de yenileme infaz çalışmalarına bitmeme ediyoruz. Tüm zamanı köprüleri devir yüzüne çıkarıp, vatandaşlarımızla buluşturmayı ve firez mirasımıza kazandırmayı hedefliyoruz. Daha geçmiş Silivri’deki Mimar Sinan Köprüsü ve Kısa Köprü’nün restorasyonlarını tamamlayarak açılışlarını gerçekleştirdik. Bugün de Tarihi Hıdırlık Köprüsü’nü hizmete açıyoruz" sanarak konuştu.

Hıdırlık Köprüsü'nün açılışının arkası sıra Bakan Karaismailoğlu, inşası bitmeme fail Tokat- Niksar Karayolu'nda araştırmalarda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler