USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kanada'daki kamyoncu eylemi Avrupa'da bire bir etkiyi yaratamadı

Kanada'da kamyoncuların Kovid-19 kısıtlamaları ve telkih zorunluluğu getirilmesine hakkında başlatmış olduğu eylemin benzer bazısı Avrupa vatanlarında "Özgürlük Konvoyu" ismi altında yapılmasına karşın Kanada'da yarattığı etkiyi oluşturamadı.

Kanada'daki kamyoncu eylemi Avrupa'da bire bir etkiyi yaratamadı
14-02-2022 18:29
Brüksel

ABD'den Kanada'ya giren kamyon şoförlerine aşılama zorunluluğu getirilmesiyle başlamış olan protestoda Kanadalı binlerce kamyoncu araçlarıyla başşehir Ottawa ilkin iktisap etmek neredeyse kimi illerde trafiği tıkadı, günce yaşamı ve ticareti engelledi. Kamyonculara baş döndürücü salim grupların da katılmasıyla Kovid-19 kısıtlamalarına gönül rahatlığı meydana getirilen protestolar genişledi.

Fransa'da yasağa karşın 'Özgürlük Konvoyu' Paris'in merkezine girdiHollanda'da 'Özgürlük Konvoyu' eylemi'Özgürlük konvoyu' Brüksel'de de yasaklandı

Bu eylemin benzer Fransa, Hollanda, Avusturya ve Belçika kabilinden Avrupa vatanlarında de denendi fakat Kanada'daki ayrımsız bulaşık oluşmadı.

Avrupa'daki protestolar en aşkın Fransa'da nağme getirdi. Yasaklanmasına ve 7 bin 200 polisle disiplin önlemler alınmasına karşın konvoya eklenmiş olan vasıtalar Paris'in merkezine girdi. Gösteriye zerrin yelekliler de dayanak noktası verdi.

Konvoy, kolluk ve jandarmanın şehrin ayrımlı antre kapılarında oluşturduğu arama noktalarını aşarak Champs-Elysee Caddesi'ne ve Zafer Takı'nın bulunmuş yer aldığı Charles-de-Gaulle Meydanı'nda toplandı. Yüzlerce eylemci de Champs-Elysee Caddesi'ne ve etrafına gelmiş olarak konvoya dayanak noktası verdi.

Hükümetin Kovid-19 kısıtlamalarına ve aşılama kartı uygulamasına reaksiyon yayınlayan göstericiler hükümet karşıtı çarpıcı sözler attı, pankartlar taşıdı. Meydandan uzaklaşma çağrılarına namünasip göstericilere biber gazıyla dahil fail kolluk kimi eylemcilere copla kaba müdahalede bulundu.

Yasaklı gösteriye katıldıkları sebebi öne sürülerek 337 insana mülk cezası kesildi, çıkan vakalarda 54 ad gözaltına alındı.

Hollanda'da ortak günce hadisesiz eylem

Hollanda’da eylemciler Lahey kentinde mevcut yasama kurulu binasının çevresinde toplandı.

"Özgürlük Konvoyu" eylemcileri, traktörler, kamyonlar ve otomobilleriyle ortak müddet yasama kurulu binası etrafındaki alternatifleri engelleme etti. Hükümet karşıtı çarpıcı sözler atan ve "Özgürlük" kayıtlı pankartlar haiz göstericiler polisin uyarısıyla güneş böylecene yasama kurulu etrafındaki işgale akıbet verdi.

Polisin koyu düzenlilik önlemleri almış yer aldığı eylemde, henüz aşkın arabanın kente girişini engel iktisap etmek düşüncesince ayrımlı arama noktaları oluşturuldu.

Olaysız sona ermiş gösteri dolayısıyla Lahey’de trafikte tıkanıklığı yaşandı, merkeze muvasala engellendi ve güneş boyu tramvay seferleri silme edildi.

Konvoy Brüksel'e sokulmadı

"Özgürlük Konvoyu" dakika de Avrupa Birliği (AB) kurumlarıyla NATO'ya ev sahipliği önleyen Belçika'nın başkenti Brüksel'e ulaşmayı planlıyordu.

Ancak Belçikalı federal yetkililer ve Brüksel domestik yönetimi gösteriye müsaade vermedi. Hem Belçika'nın sınırlarından bununla birlikte Brüksel'e antre noktalarında kolluk açık düzenlilik önlemleri aldı.

Brüksel'e giren yollarda kontroller yapılırken tek kamyonun kente girişine müsaade verilmedi. Az sayıda kamyon, karavan ve otomobil ise Brüksel'in dışındaki otopark sahasına yönlendirildi.

İtalya'da ortaklık beklenenden az oldu

İtalya'nın başkenti Roma'da da yarından itibaren 50 gözyaşı hesabına aşının mecburi duruma getirilmesi protesto edildi. Dünya genelindeki aşılama karşıtı gösterilerini İtalya’ya geçirmek neredeyse endamsız ileti programları üstünden örgütlü olanların protestosuna ortaklık beklenenden az oldu.

Venedik Meydanı'nda birleşen kestirmece 300 bireyin gösterisi düşüncesince Roma site merkezinde bilhassa de Başbakanlığa çıkan yollarda düzenlilik güçleri koyu önlemler aldı.

Avusturya'da gösteri girişimi değimsiz oldu

Avusturya'nın başkenti Viyana'da cuma namazı haset düzenleneceği duyurulan, henüz sonradan faziletkâr kavga ve mekân kirliliği esbabımucibe gösterilerek yasaklanan vasıtalı aşılama karşıtı protesto muhtemel biçimde gerçekleştirilemedi.

Protestocular yasağa karşın başşehir sokaklarında araçlarıyla gösteri ayarlamak istese de polis, çabucak aşkın arabanın arka arkaya cereyan etmesine müsaade vermediği düşüncesince kafile oluşturulamadı.

Şehrin ehemmiyetli caddelerini araçlarıyla trafiğe kapatmayı planlayan göstericiler değerli olamadı.

Korna çalmanın haram yer aldığı kentte hem bu yasağa namünasip bununla birlikte müsaade verilmemiş gösteriye katılanlara yasalı muamelat yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler