USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İtalya Başbakanı Draghi'den enerji fiyatlarına engelleme sinyali

İtalya Başbakanı Mario Draghi, "Bütçe kanununa da dahil ederiz ve topluluğun en serseri gruplarına hususi özen vererek, bunu sürdürmeye hazırız." dedi.

İtalya Başbakanı Draghi'den enerji fiyatlarına engelleme sinyali
30-11-2021 16:14
Roma

İtalya Başbakanı Draghi, hükümetinin artan enerji fiyatlarının başta halkın serseri kesimi üstündeki tesirini kapamak düşüncesince halihazırdakine ek kendisine müşterek kere şimdi karışma etmeye müheyya olduklarını bildirdi.

Draghi, "Sürdürülebilir müşterek intikal düşüncesince İş ve Enerji" mevzulu konferansta icra ettiği konuşmada, ekolojik inkılap ve artan enerji fiyatlarına müteveccih mesajlar verdi.

Ekolojik dönüşümün İtalya’nın huzur karşıya bulunduğu sınamalar itibarıyla da ehemmiyetli bulunduğunu tabir fail Draghi, bu hususta çağ olanaksız görünenin ferda cins olacağını matematik ederek, teceddüt engelleme değme şeye belirgin olmaları icap ettiğini belirtti.

Artan enerji fiyatlarıyla ilişik de mütekellim Başbakan Draghi, "Özellikle endamsız vadede fiyat artışlarının önüne geçerek, serseri ailelere iane buyurmak düşüncesince haziranda 1,2 bilyon avro, eylülde 3 bilyon avrodan aşkın eşme tahsis ettik. (2022) Bütçe kanununa da karışma ederiz ve topluluğun en serseri gruplarına hususi uyanıklık vererek, bunu sürdürmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün (ISTAT) çağ açıklamış bulunduğu münteha teşrin kocaoğlan mürşit verilerine göre, enerji fiyatlarının etkisiyle güzeşte ay yüzdelik 3 bulunan salname enflasyon, kasımda yüzdelik 3,8'e yükselerek, sonuç 13 senenin en faziletli seviyesine ulaşmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler