USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsviçre Türk Toplumunun acemi misyon binası açıldı

Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Emine Ece Özbayoğlu Acarsoy, "Türkiye sizin anne vatanınız fakat İsviçre de yuvanız." dedi.

İsviçre Türk Toplumunun acemi misyon binası açıldı
29-01-2022 21:04
Zürih

İsviçre'deki Türk çıplak maşer kurumlarının yapı organizasyonu İsviçre Türk Toplumunun (İTT) acemi işlev binası açıldı.

Ülkenin en iri kenti Zürih'in Dietikon sahasında İTT Başkanı Suat Şahin'in ev sahipliğindeki açılışa, Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Emine Ece Özbayoğlu Acarsoy, Zürih Başkonsolosu Hasan Emre Uygun, Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan ve İsviçre'deki gerçek Türk çıplak kurumlarının başbuğ ve yöneticileri katıldı.

Büyükelçi Acarsoy, burada meydana getirdiği konuşmada, İTT çatısı altındaki topluluk ve federasyonların ülkede canlı Türk vatandaşlarının bütünlük ve beraberliğini kuvvetlendirdiğini vurguladı.

Acarsoy, "Köklü ve baş döndürücü boyutlu ilişkilerimizin bulunduğu İsviçre'de rakamları 140 bine yaklaşmış bulunan Türk camiasının siz bulunmaz üyeleri, ülkemizle İsviçre arasındaki ilişkilerin gerçekleştirilmesinde baş döndürücü ehemmiyetli gösteriş oynuyorsunuz. Türkiye, sizin anne vatanınız fakat İsviçre de yuvanız." ifadesini kullandı.

Vatandaşların anne vatanlarıyla bağlarını koparmadan İsviçre toplumuyla herhangi ortak bölgede kıymettar biçimde bütünleşmesine desteklerinin altını çizen Acarsoy, ülkedeki Türklerin başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Acarsoy, herhangi ortak devir en iyisini hedeflediklerini belirterek, "Türkiye-İsviçre ilişkilerine kesinlikle elan baş döndürücü ek bedel sağlayabileceğimiz, Türk camiasının bütünlük ortamında İsviçre'deki statüsünü kesinlikle elan da doğacak ortak noktaya taşıyabileceğimiz üstünde durmamız ve bu düşüncüleri el birliğiyle eyleme dönüştürmemiz gerekiyor." diyerek konuştu.

İTT Başkanı Şahin ve kadrosuna acemi işlev binasının açılmasından çevre teşekkürname fail Acarsoy, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliklerinde, sayın Dışişleri Bakanımızın buyrukları ışığında, Büyükelçiliğimiz, Zürih ve Cenevre Başkonsolosluklarımız adına siz bulunmaz yurttaşlarımızın herhangi ortak mevzuda ve baştan sona yanı sıra olmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

"Konumunuzdan övünüyoruz"

Zürih Başkonsolosu Uygun da ülkedeki Türk STK'lerin İsviçre ve Türkiye ortada çelimli ortak bağlam ve güreşçi köprüsü bulunduğunu vurgulayarak, "Bundan da iri sevinme duyuyor ve topu topu İsviçre camiası içindeki etkili konumunuzdan övünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İTT'nin geçmişten bugüne meydana getirdiği çalışmaların, bütünlük ve beraberliğe sağlamış bulunduğu katkıların önemine yer veren Uygun, İTT'nin dü iklim arasındaki ilişkileri geliştireceğinden on paralık şüphesi olmadığını kaydetti.

Uygun, çıplak maşer kurumlarının demokratik toplumlarda medyadan sonradan beşinci çelim bulunduğunu anlattı.

Cenevre Başkonsolosu Özkan, "İsviçre'deki Türk toplumu, 50 yılı geride bırakmış, İsviçre'nin yaşamına kıymettar biçimde bütünleşmiş olmuş, bu ülkenin refahına ve baş döndürücü kültürlülüğüne ehemmiyetli katkıda bulunmuştur. Vatandaşlarımızın Türkiye ile dil bağlarını koruduklarını ve andıran sürede kurmuş oldukları çıplak maşer kuruluşları yoluyla örgütlenmelerini görmekten alım çalım duyuyoruz." diyerek konuştu.

"İTT'nin bellik kıymetini arttırmak en iri amacımız"

Başkan Suat Şahin de göreve geldikleri 5 Eylül 2021'den beri İTT'yi kurumsal kimliğe sarmak düşüncesince koyu efor gösterdiklerini aktardı.

Yakın sürede "İTT TV" ve İTT'nin resmi neşriyat organı "İsviçre Haber"in neşriyat yaşamına başlamış olacağı bilgisini verici Şahin, İTT'yi kişi ayakları üstünde kalacak biçimde baştan yapılandırdıklarını dile getirdi.

Şahin, siyasetten ırak durarak, İTT'nin bellik kıymetini yükseltmenin en iri amaçları olduğuna dikkati çekti.

Amacının New York'ta bulunduğu kabil Zürih'in mutedil durumunda ortak Türkevi "dikmek" bulunduğunu vurgulayan Şahin, ilkin Büyükelçi Acarsoy edinmek kıl payı acemi işlev binasının açılışına dayanaklık etmek verenlere teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler