USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İşten çıkarılan İBB mensupları eylem yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Spor A.Ş.'den çıkarılan işçiler çatı uğrunda toplanarak matbuat açıklamasında bulundu. Spor A.Ş. Binasının uğrunda birleşen grubun binaya girmemesi düşüncesince kapısında zincirle kapatılmış olduğu görüldü.

İşten çıkarılan İBB mensupları eylem yaptı
13-01-2022 13:53

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinde çalışırken işten çıkarılan çalışanlar, çağ İBB iştiraklerinden Spor A.Ş binasının uğrunda eylem yaptı. İşten çıkarılanlar işçiler ellerindeki dövizlerle sav söz attı. Bir müddet sav söz atan ekip şimdi sonraları matbuat açıklaması yaptı.

Haksız yere CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi çeşidinden İşten Atılanlar Platformu namına izah fail Rasim Yağar, “Bildiğiniz gibi “Her bilinçlilik baş döndürücü iyi olacak” vaadiyle iş başına mevrut Sayın Ekrem İmamoğlu, Seçim evveliyat İstanbul halkına vadettikleri; “Namus namus lafı vermişti. Bu lafı unutmuş olmalı ki ülkemizi ve dünyayı kasıp kavuran, icap pandemi, gerekse iktisadi sıkıntıların yaşandığı şu günlerde, binlerce insanımızı nahak yere ve hukuksuz biçimde işten çıkarmıştır. İBB Yönetimi çeşidinden ekmeği elinden tahsil edilen bu şahıslar işlerinden atılan, kıygın edilen, çeşitli çeşitli mobbing makbul arkadaşlara baktığımızda minimum çalışanın 5 yılla, 20- 25 salname ve şimdi müşterek tomar tecrübe, bilim ve birikimleriyle senelerce İBB ve iştiraklerinde ki emekçilerdir. Yıllarca himmet saatleri gözetmeksizin fedakarca çalışan bu arkadaşlarımız, Spor İstanbul Şirketinde de iri başarılara imza atarak, çalışmış oldukları kuruluşa manzara ve görev kazandırmışlardır. Öncelikle 3-5 bulunan Tesis Sayısını Tuzla'dan Silivri'ye 55'lere çıkarılmasına ve böylecene 7 den 77 ye milyonlarca İstanbulluya spor yaptırmışlardır. Ülkemizin ve İstanbul'umuzun tanıtılması, gayesiyle, millî ve arsıulusal sayımsız Spor organizasyonları dizgi edilmiştir. İstanbul Maratonunu, kalburüstü kategoriye çıkararak, Dünya'da mahdut Maratonların arasına girmesinin mutfağındaki ekip bu arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımızın emekleriyle, 2012 Yılında İstanbul'umuz Avrupa Spor başkenti seçilmiştir. Aslında heba edilen hoppadak arkadaşlarımız değil, Yılların bilim birikimi, repertuvar ve tecrübelerdir. Arkadaşlarımızın namına ise şimdi müşterek tomar sayıda toy deneyimsiz, taraftar çevrelerden, ahbap çavuş birlikteliği ile alımlar yapılmaktadır. Girişilen amele kıyımı müşterek yönüyle de, belediyeye iri müşterek israfa kez açmıştır. Bu nukut halkın parası ve amme kaynağıdır. Bu nukut İstanbullunun hizmetine harcaması gerekirken, kendinizden olmayanları işten atacağız niteleyerek önemsemeyerek heba edilmektedir. En endamsız sürede bu haksız, keyfi, siyasal getirim için meydana getirilen işten çıkarmalara sonuç verip, kâffesi İstanbul'un şehremaneti reisi bulunduğunu sayın başkandan tığ istem ediyoruz. İBB mağdurları şekilde bizlerin nahak yere yere elimizden haklarımızın telafi edilmesini ve doğruluk arayışımızda bizlerin birlikte olunmasını, bize dayanak noktası olunmasını, bize cemaat çıkılmasını istiyoruz. Bu arkadaşlarımızın problemlerine ilaç olunması, kâffesi halkoyu uğrunda istem ediyoruz” biçiminde açıklamada bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde nahak yere yere işten çıkartıldığını kaydeden 15 Temmuz Gazisi Cengiz Özdemir, “ Ben kendilerine söyledim. Beni illet işten çıkarıyorsunuz? Gazi olmam sayesinde mi. Bunu söyleyemeyiz. İnsan Kaynakları müdürü eş bu haksızlığa dayanamayarak istifa etti. Benim suçum neydi. Benim 5 yılda uğur boncuğu saygısızlığım bulunmayan fakat gine de işime sonuç verildi. Benim biricik suçum erişmek ki gazi olmam zımnında bap önüne kondum. 15 Temmuz gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi uğrunda koruduğum kurumda ayağımdan yaralandım. Ameliyat oldum. Yüzde 89 engelliyim. O tün yurttaş şekilde sokağa çıktım. Devletim beni buraya işe aldı. Çalışmaya başladım. Ama bunlar beni kapının önüne koydu” dedi.

Basın açıklamalarının peşi sıra yapının girişine mevrut işçiler kapının zincirle kilitlenmesini ise reaksiyon gösterdi. Grup şimdi sonraları sessizcesine oradan ayrıldı.

Selim Bayraktar

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler