USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul'da toplu ulaşımda yoğunluk yaşanıyor

İstanbul'da Ramazan Bayramı'nın akıbet gününde toplu ulaşımda yoğunluk yaşanıyor.

İstanbul'da toplu ulaşımda yoğunluk yaşanıyor
04-05-2022 18:28
İstanbul

Ramazan Bayramı'nı İstanbul'da nâkil vatandaşlar, neşe yardımıyla parasız bulunan toplu ulaşım araçlarında yoğunluğa bozukluk oldu.

Kent genelinde toprak arsa trafik yoğunluğu da yaşanırken, metrobüs, metro, tramvay ve otobüs duraklarının canlı olduğu, vatandaşların araçlara binmekte zorlandığı görüldü.

Altunizade ile Cevizlibağ metrobüs durakları, Üsküdar-Çekmeköy mahal altı treni durağı ile Sirkeci, Eminönü, Kabataş tramvay duraklarının yoğunluk yaşanmış bulunan bölgeler ortada bulunduğu gözlendi.

Yolcu Murat Tekçe, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Kabataş-Bağcılar tramvay hattında baş döndürücü yoğunluk olduğunu, Karaköy durağında 25 ahit beklediğini söyledi. Tramvayın gelmemesi hakkında elverişsiz istikamete binip akıbet durak bulunan Kabataş’ta indiğini ve oradan tramvaya binebildiğini özetleyen Tekçe, böylece Cevizlibağ’a gelebildiğini kaydetti.

Yolculuğunun 1,5 vakit sürdüğünü, Karaköy ve Sirkeci duraklarının başka duraklara uyarınca elan yoğun bulunduğunu dile getiren Tekçe, toplu ulaşımın bayramda parasız olması zımnında tramvay seferlerinin azaltıldığını anlatım etti.

Ramazan Çıkrıklı ise bayramda Eminönü’ne gitmeyi planladığını ama toplu ulaşımdaki yoğunluğu gördükten sonraları vazgeçtiğini, evine art döneceğini söyledi.

Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası verilerine uyarınca vakit 17.15 bakımından kentteki trafik yoğunluğu yüzdelik 42 namına ölçüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler