USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul’da düzenlenen Interpol 89’uncu Genel Kurulu sona erdi

İstanbul'da düzenlenen Interpol 89'uncu Genel Kurulu sona erdi. Kapanış seremonisinde mütekellim Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Interpol'un çalışmalarını desteklemeye bitmeme edeceklerini söyledi. Aktaş, Interpol'ün al dergi taleplerini istimara şekillerine yönelik, “Bü

İstanbul’da düzenlenen Interpol 89’uncu Genel Kurulu sona erdi
25-11-2021 20:35

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Interpol 89'uncu Genel Kurulu sona erdi. Kurulun üçüncü ve son gününde meydana gelen başkan, reis yardımcısı ve katılımcı seçimlerinin peşi sıra kapanış seremonisi yapıldı. Kapanışta mütekellim Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, toy reis Ahmed Nasser Al Raisi, yürütme komitesi üyelerini ve dosyaları tetkik komisyonu üyelerini kutlama kartı ederek, Türkiye şekilde Interpol'ün çalışmalarına dayanak noktası vermeye bitmeme edeceklerini belirtti. Interpol'ün al sütun taleplerini yorum haline müteveccih de değerlendirmede mevcut Aktaş, bültenleri inceleyici heyetin harici baskılar altında kalmaması icap ettiğini tabir etti.

Mehmet Aktaş, Selçuk Sevgel düşüncesince teşekkürname etti

Genel Kurulun kapanış seremonisinde mütekellim Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, “Yeni seçilen Interpol Başkanı Birleşik Arap Emirlikleri'nden Sayın Ahmed Nasser Al Raisi'yi, yürütme komitesi üyelerini ve dosyaları tetkik komisyonu üyelerini kutlama kartı ediyor, bundan ahir çalışmalarında başarılar dileyerek saydam ve yansız yanında biçimde aşırı henüz güzel işler yapacaklarına hepsi kalbimle inandığımı açıklamak istiyorum. Ayrıca mesleksel tecrübesiyle Interpol'e ehemmiyetli katkılar sağlayacağına inandığım İcra Komitesi Başkanlığı Avrupa Delegeliği görevine Sayın Selçuk Sevgel'in verdiğiniz dayanak noktası düşüncesince siz değerli delegelere teşekkürlerimi sunuyorum. İnanıyorum ki, burada tahsil edilen değme değişmeyen dünyanın henüz emin yanında arazi olmasın görev edecektir. Bundan sonraları da aramızdaki işbirliğinin bire yanında kararlılıkla sürdürülmesi şişman ehemmiyet bildirme etmektedir. Türk Polis Teşkilatı olarak, terörizm, siber, örgütlü suçlar, muhacir ve insanoğlu kaçakçılığı, narkotik ticareti ve evlatların eşeysel istismarı üzere nice zeval türüyle mücadelemizi kararlılıkla sürdürmekteyiz. Küresel asayiş ve istikrarın sağlanması düşüncesince Interpol'ün hem arsıulusal kurumlar hem de hususi kurumlarla meydana getirdiği teşrikimesai ile sağlamış bulunduğu aktüel projelerini en şümullü biçimde kullanmayı sürdüreceğiz. Türk Polis Teşkilatı şekilde değme ayrışık desteği ve işbirliğini toy yönetimle baş başa geçmiş bulunduğu üzere erte da sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Bültenleri inceleyici heyet, harici baskılar altında kalmamalı

Mehmet Aktaş, konuşmasının devamında, “Ülkemiz aktif, kestirmece 2 bin 200 al bülteniyle Interpol'e yardım sağlamaktadır. Ülkelerin reddetme sürecinde al bültenlere verdiği değerin kalan tesirini tığ de yakından görme ediyoruz. Hem aşırı taraflı, hem de düet sözleşmelerde bültene bağlı tek hükümranlık arazi almazken iadesini arzu ettiğimiz insanların teslimi sürecinde bültenin çıkarılması arzu edilmektedir. Bu, bire yanında vakitte Interpol'e mahsus itimatı göstermektedir. Teşkilatın, namına mahsus itimatı boşa çıkartmamak hesabına sütun taleplerini değerlendirip etraflıca incelemesini DOĞRU buluyor fakat harici baskıların tesirinde kalmadan önyargılarla cereyan etmeden ve üyeleri ortada tepik ölçün uygulamadan değişmeyen alması icap ettiğini açıklamak istiyoruz. Talep edilen bültenlerin çelimsiz müddette yayınlanmasını realizasyon buyurmak düşüncesince yayınlanan çabaları da takdirle karşılıyoruz. Ancak sütun taleplerini inceleyici personelin niteliğinin ve niceliğinin artırılması gerektiğini, gerekseme duyulduğunda yardım verebileceğimize de buradan tabir buyurmak isterim” ifadelerine arazi verdi.

Aktaş'ın peşi sıra emektar Interpol Başkanı Güney Koreli Kim Jong Yang ve daha sonra umumi kurula doğacak sene ev sahipliği meydana getirecek Hindistan'ın Merkezi Soruşturma Bürosu Direktörü Subodh Jaiswal kürsüye çıkarak musahabe gerçekleştirdi. Konuşmaların peşi sıra umumi astronomi sona erdi.

Yunus Emre Şeker - Batuhan Altınbaş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler