USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul Havalimanı, ‘Avrupa’nın En İyisi’ seçildi

İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) kabilinden planlı “17. ACI Europe Awards” kapsamında “Avrupa'nın En İyi Havalimanı” ve “Erişilebilir Havalimanı” ödüllerine müstahak görüldü.

İstanbul Havalimanı, ‘Avrupa’nın En İyisi’ seçildi
27-10-2021 10:53

İstanbul Havalimanı'nın pandemi düşüncesince almış yer aldığı piyasaya esin veren önlemleri, erişilebilirlik düşüncesince attığı adımlar ve sürdürülebilirliğe ulama sunan emek harcamaları iri zevk topladı.

Dünyanın en dobra havalimanlarından bir tanesi adına fevk caba rütbe meydan İstanbul Havalimanı, tamamı dünyanın Covid-19 pandemisiyle iri ortak sınavdan geçmiş yer aldığı devirde almış yer aldığı proaktif önlemler, piyasanın en prestijli ödüllerinden ikisinin henüz sahibi oldu.

Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI), “17th ACI Europe Awards” kapsamında İstanbul Havalimanı'nı 40 milyon geçici üstünde kategorisinde “Avrupa'nın En İyi Havalimanı” ve “Erişilebilir Havalimanı” ödüllerine müstahak gördü.

Bu senenin kriterleri: Dayanıklılık ve İlham

Geçtiğimiz devirde ülke problemine erinç havalimanlarını eyleme nakil ve karbondan arındırma gayesi ile “Net Zero 2050” hareketini de başlatan ACI, “Avrupa'nın En İyi Havalimanı”nı ayıklamak düşüncesince bu sene ölçün rütbe kriterlerine “Dayanıklılık ve İlham”ı ekleyerek, değerlendirmelerinde Covid-19 iyileştirmeleri ve sürdürülebilirlik dalında meydana getirilen esin donör çalışmalara odaklandığını açıkladı. Yeni düzende iş yapış modelini metanet üstüne kuran İstanbul Havalimanı, çevikliği sayesinde, yazık payını en örgen indirecek biçimde değişmeyen kabul etme mekanizmalarını işletmesiyle farkını ortaya koydu.

Dünyanın baş döndürücü iri ortak imtihan verdiği Covid-19 pandemisinde havacılık piyasası aksi etkilerin en ortak tomar hissedildiği sektörlerin başlangıcında gelirken, İstanbul Havalimanı akse periyodunu başarıyla yöneterek muvasala ve ticaretin olabilecek uygun değer ölçüde bitmeme etmesini sağladı.

Erişilebilirlikte de muvaffakiyet tescillendi

İstanbul Havalimanı, dizayn evresinden itibaren oluşturduğu erişilebilirlik kültürü ve açık afiyet meydanı konseptiyle de Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin “Erişilebilir Havalimanı” ödülünü almaya doğruluk kazandı. Terminalde hem karaca hem ülke tarafında oluşturduğu hususi geçici misyon noktaları, görüntülü davet cihazı merkezi, ünlü adımlar, olmuş madun tağyir odaları denli değişik hizmetleriyle ilgi çekti. Öncelikli intikal noktaları, erişilebilir asansör ve Araç otopark noktaları, Erişilebilir Rota, Çok hususi Misafir Kartı ve Ayçiçeği Yaka Kartı projeleriyle de erişilebilirlik standartlarının tümünü karşılayan İstanbul Havalimanı, standartların ötesinde sunmuş yer aldığı hususi hizmetlerle sektöründe kalıp olması ve oluşturduğu farkındalıkla, yolculuk etmenin her insanın hakkı ilkesi anlayışını benimsemesiyle de ölçüm edildi.

Ödüller, İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleşen ACI Europe Yıllık Kongresi & Genel Kurulu kapsamında 26 Ekim'de planlı merasim ile İGA Havalimanı İşletmesi CEO'su Kadri Samsunlu'ya verildi.

İGA CEO'su Kadri Samsunlu, ACI Europe Yönetim Kuruluna Seçildi

ACI Europe salname umumi kurulunda, Avrupa'nın en iri 10 havalimanına hususi adına ayrılan saptanca kapsamında Samsunlu, Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 10 afiyet meydanı ortada Türkiye'den önceki ve ortak tane idare yerleşmiş üyesi adına arazi meydan Samsunlu, müstevli çağında sürdürülebilirlik hedeflerinden sapmadan emniyetli adımlarla ilerlediklerini belirtti. 2050 yılına denli tamamı operasyonlarda kesin bakir sürüm planladıklarını tamlayan Samsunlu, rolü süresince; ACI'ın Türk havacılık piyasası ile değme düzeydeki ilişkisini güçlendirmenin ve yolculuk engellemelerinin hafifletilmesinin rüçhan hedefleri ortada olduğunu
ifade etti.

“Öncü çalışmalara imza attık, güvenlik düz yazı ettik”

İGA Havalimanı İşletmesi CEO'su Kadri Samsunlu rütbe töreninde icra ettiği konuşmada, pandemi sürecinde aldıkları piyasaya doğrultu veren önlemlere ilgi çekti. Samsunlu, “Pandemi başladığında, önceki senesinde günde 200 bin yolcuya misyon ita kapasitesine ulaşabilmiş, zımnında çabucak bitmeme fail ortak havalimanıydık. Uçuşların yapılamadığı, hemen kargo uçuşları ve boşaltma operasyonlarının bitmeme etmiş yer aldığı ortak dönemde, “ne yapalım, şerait bu” demedik; yerimizde durmadık. Yolcularımızı henüz metin ve emniyetli ortak biçimde karşılayabilmenin, çalışanlarımıza emniyetli iş düz sunabilmenin yollarını aradık. İnsanlara emektar pervaz alışkanlıklarını arka vermek düşüncesince mürşit çalışmalara imza attık, güvenlik düz yazı ettik. Önümüzdeki süreçte “Erişilebilir Rota” misyon kapsamımızı genişletmeyi, değişik bariyer gruplarıyla afiyet meydanı birikim çalışmalarımıza bitmeme ederek hizmetlerimizde mükemmelleşmeyi ve henüz erişilebilir ortak evren düşüncesince yaşama geçirdiğimiz uygulamaların yayılımına önderlik etmeyi hedefliyoruz. “Avrupa'nın En İyi Havalimanı” ve “Erişilebilir Havalimanı” ödüllerini almanın ve bu muhik gururu tamamı ekibimizle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Ödüller motivasyonumuzu güçlendirirken, piyasaya esin veren birçok icraat yaşama geçirmemize ulama sunacak” niteleyerek konuştu.
ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec de İstanbul Havalimanı'nı başarılarından çevre kutlama kartı etmiş yer aldığı açıklamasında “Sektörümüzün süresince bulunmuş yer aldığı bu yılgı dayanıklı proses süresince İstanbul Havalimanı, yatırımlara ve enfrastrüktür çalışmalarına odaklanarak dehşetli ortak metanet gücü göstermiştir. Hem En İyi Havalimanı Ödülü bununla beraber Erişilebilir Havalimanı Ödülü peyda etmek kıl payı arı ortak değil, dü ayrı rütbe nail olmaları, yolcularına gösterdikleri faik merakı sürdürürken işletmeleri ve toplumları düşüncesince derinliğine vadedeki hedeflerinden şaşmadıklarının ortak kanıtıdır. Çifte başarılarını kutlamalarına şehadet edebilmekten naşi iri talih duyuyorum. Bu yenilikçi ve cümbüş donör havalimanının gelecekte neler yapacağını gitmek düşüncesince sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Tuncer Cengiz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler