USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İstanbul Finans Merkezi’ne ilişkin teklif kabul edildi

İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) İlişkin Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

İstanbul Finans Merkezi’ne ilişkin teklif kabul edildi
23-06-2022 04:01

İstanbul Finans Merkezi'ne ilişkin teklif TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin mali rakiplik enerjisini arsıulusal bölgede artırmak, mali piyasalarla mahsul ve hizmetlerin büyümesine ve derinleşmesine katkıda bulunmak, arsıulusal saygınlık ve kapital piyasalarına entegrasyonu yükseltmek ve bu sayede İstanbul Finans Merkezinin (İFM) önde mevrut global saygınlık merkezlerinden bir tanesi olmasını bildirmek amaçlanıyor.

İFM'nin alanı, yönetilmesine ve işletilmesine ilişkin hükümler, İFM'de meydana gelen ameliyat ve bu faaliyetlere ilişkin teşvik, indirim, ayrıklık ve muafiyetler de düzenleniyor.

Finansal faaliyetlere ilişkin tanımda ek yasalara irsal yapılarak; bankacılık, kapital piyasaları, sigortacılık, mali kiralama, faktoring ve benzer piyasalar altında toprak meydan söylenegelmiş kıymetler, müştak araçlar, ifa sistemleri, elektronik servet ve benzer faaliyet, misyon ve işlemlerin İFM'de mali çalışkanlık namına gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi çeşidinden delege vesikası verilecek

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında kıvrım sahipleri kurulu, ada temsilciler müesses ve şişman çatı temsilciler kuruluna ilişik yetkiler İFM'de mevcut habitat açısından 20 sene süreyle tutumlu şeriklik çeşidinden kullanılacak. Teklife göre, iştirakçilerin faaliyetlerine ilişkin işlemler düşüncesince tek durak departman oluşturulacak. İFM'de gerçekleştirilecek iş ve işlemlerin tek vasıtasız takibini gerçekleştirmek ve tek durak büroda toprak meydan amme kasıntı ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu bildirmek şartıyla tek durak büro, ek mevzuat hükümleri hafi durmak kaydıyla Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi çeşidinden götürme ve hile edilecek.

Katılımcı vesikası alarak mali çalışkanlık yayınlayan firmaların diyar haricinde beledi şahıslara sundukları mali hizmetler, hizmetten sonuncu namına diyar haricinde faydalanılması koşuluyla mali misyon ihracatı namına değerlendirilecek.

Katılımcılar kişi aralarında İFM'de yürüttükleri ameliyat kapsamında, faaliyetlerinin yayıncı bulunduğu mevzuata karşıt olmaması kaydıyla, hususi hukuka yayıncı namına bitirdikleri herhangi bir nevi iş ve sözleşmelerde serbestçe hususiyet tarzı yapabilecek.

Ahmet Umur Öztürk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler