USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail yönetiminin Ukrayna'yı bırakma ika çağrılarına karşın İsraillilerde ürkü havası yok

İsrailli yetkililer, Ukrayna-Rusya krizinin anbean müşterek harbe tahavvül ihtimali zımnında Ukrayna'daki vatandaşlarına ülkeyi bırakma ika çağrılarını artırsa da bu ülkedeki İsrailliler gözetiminde çağrılar cevap bulmamış görünüyor.

İsrail yönetiminin Ukrayna'yı bırakma ika çağrılarına karşın İsraillilerde ürkü havası yok
16-02-2022 13:22
Kudüs

İsrail Başbakanı Naftali Bennett özellikle edinmek kıl payı İsrailli yetkililer, Ukrayna krizinde yaşanabilecek en çirkin senaryoyu ele kabul buyurmak kıl payı akıbet günlerde düzenledikleri toplantılarda, bu ülkedeki İsrail vatandaşları ve Yahudi toplumun ülkeyi vazgeçme ederek İsrail'e gelmelerini heveslendirme fail çağrılar yaptı.

İsrail Dışişleri Bakanlığından Ukrayna krizine bağlı meydana getirilen açıklamalarda, asayiş nedeni öne sürülerek bütün İsrail vatandaşlarının Ukrayna'yı "acilen vazgeçme etmesi" istenmiş, Kiev büyükelçiliğini de Lviv kentine nakil ihtimaline huzur tedbir yapıldığı duyurulmuştu.

Ukrayna'da canlı tahminî 15 bin İsrail vatandaşının tahliyesi düşüncesince İsrail yönetiminin kolaylaştırıcı adımlarına karşın bu ülkede canlı İsraillilerin Tel Aviv yönetiminin yansıttığı ölçüde müşterek endişeye kapılmadıkları gözlendi.

Kiev'den Tel Aviv'in Ben Gurion Havaalanı'na nazil İsrailli yolcuların çokları Ukrayna'daki durumun ciddiyetini cezaevi arkası etmemekle birlikte, İsrail'e topyekûn müşterek Yahudi göçünü gerektirecek müşterek ürkü havasının yaşanmadığını düşünüyor.

Tarifeli uçuşlarla Tel Aviv'e vasıl yolcular, bu krizi kesinlikle karşıladıklarına bağlı AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna'daki İsraillilerde ürkü havası gözlenmiyor

İsrail yurttaşı Maor Dido (32), kalın pıtrak icra ettiği kabilinden gene iş seyahati zımnında arızi süreliğine ülkesine geldiğini ve Kiev'deki eşinin yanına gine döneceğini söyledi.

Ukrayna'yı vazgeçme buyurmak kabilinden müşterek niyeti olmadığını vurgulayan Dido, "Durum zımnında üzüntülü değilim. Bunların bütünü laf. Politikacıların konuşmalarından ibaret görüyorum. Bir obje olsa bile bu Donbas sınırında olacaktır. Kiev'e geleceğini düşünmüyorum. Ukrayna'da insanoğlu bunu tek düşünmüyor bile. Zaten âlem bu (işgal) söylemlerini 8 senedir (2014'teki Kırım işgalinden bu yana) duyuyor."

İsrailli yolcu, Ukrayna'daki İsrailliler ortada ürkü havası yaşanmadığına dikkati çekerek, "Ukrayna'daki İsrailliler adına Whatsapp'ta müşterek grubumuz var. Gruptakilere gidişat huzur ne düşündüklerini sorduğumda, bütünü bunun sözlerden ibaret bulunduğunu söylüyor." dedi.

Dido, savaşın mali eşme gerektirdiğine aksan yaparak, "Savaş maliyet demektir. Kovid-19 zımnında hükümetlerin paraya gereksinimi var. Savaş ve askeri müdahaleler iri servet gerektirir." sanarak konuştu.

İsrailli Dido, laflarına şu halde bitmeme etti:

"Ukrayna'daki insanoğlu panikte değil, hayatlarını yaşamaya bitmeme ediyorlar. Ukrayna'daki Yahudilerin de korktuğunu düşünmüyorum. Şimdiki uçuşumda da ağız ağıza meşbu müşterek tayyare görmedim ve ürkü havası da yoktu.

Elbette akrabalarım beni arayıp gidişat huzur istifham soruyor ve benim düşüncesince endişeleniyor. Ama ben tek obje olmadığını, yaşamımıza alışılagelen halde bitmeme ettiğimizi söylüyorum."

"Sadece ürkü yaratıyorlar"

Eşi ve 3 evladı ile Ben Gurion Havaalanı'na nazil müşterek apayrı İsrailli de yolculuğunun hemen görüşme gayeli bulunduğunu aktardı.

İsrailli yolcu, Ukrayna'daki durumun bahsedilmiş olduğu derece çirkin olmadığını kaydederek, İsrail hükümetinin ülkeyi aceleci vazgeçme ika yönündeki çağrısını da "sadece ürkü yaratıyorlar" halinde değerlendirdi.

İsrail'e evvel kat mevrut Ukraynalı gezgin Anastasia Horodetska da ülkesinde müşterek ürkü havası yaşanmadığına değgin öbür yolcularla hemfikir.

Horodetska, "Herkeste ide mevcut fakat insanoğlu sükunetini korumaya çalışıyor. Kötü müşterek durumun meydana gelmeyeceğini umuyorlar. Hepimiz bunu beklenti ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail, 2014'teki senaryonun tekrarına tedarikli edinmek istiyor

Rus kuvvetlerinin 2014'te Kırım'ı ekleme etmesi ve Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta Rus destekli ayrılıkçılarla yaşanmış olan çatışmalar zımnında binlerce Yahudi, İsrail'e muhacir dalgası başlatmıştı.

Tel Aviv yönetimi, Ukrayna'da baştan müşterek engelleme ve savaşın meydana gelmesi ihtimaline karşı, bu ülkedeki 100 binden aşkın Yahudiye aceleci dayanak bildirmek kıl payı hareket planı yapıyor.

Yedioth Ahronot gazetesinin Göçmen Bakanı Pnina Tamano-Shata'dan aktardığına mucibince İsrail, "yaşanacak en çirkin senaryoya hazırlıklı".

Buna mucibince İsrail'in, Ukrayna'da Yahudi camiası zılgıt edecek müşterek harp çıkması halinde, binlerce Yahudiyi direkt boşaltma ederek İsrail'e ve engelleme altındaki Filistin topraklarına yerleştirmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler