USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail güçleri Batı Şeria'daki gösterilerde 10 Filistinliyi yaraladı

İsrail güçlerinin nehiy altındaki Batı Şeria'da gayrikanuni Yahudi yerleşim birimleri karşıtı gösterilere müdahalesinde 10 Filistinli yaralandı, baş döndürücü sayıda ad de atılmış gazdan etkilendi.

İsrail güçleri Batı Şeria'daki gösterilerde 10 Filistinliyi yaraladı
21-01-2022 19:28
Ramallah,Kudüs

Filistinliler, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentine dair Beyta beldesi özellikle kazanmak gibi Batı Şeria'nın nice sahasında gayrikanuni Yahudi yerleşim birimleri karşıtı gösteriler düzenledi.

İsrail güçleri göstericilere plastik kurşun ve cezaevi yaşartıcı gazla karışma ederken, Filistinliler taş atarak yanıt verdi.

Filistin Kızılayından meydana getirilen kayıtlı açıklamada, İsrail güçlerinin Beyta beldesinde 9 Filistinliyi plastik mermiyle yaraladığı, baş döndürücü sayıda ferdin de atık gazdan etkilendiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail askerlerinin olayların yaşandığı bölgedeki yollarda hafriyat yapması nedeniyle, ambulansların yaralılara ulaşmasında dava yaşandığı kaydedildi.

Görgü tanıklarından tahsil edilen bilgiye göre, Batı Şeria’nın güneyindeki El-Halil kentinde de Filistinliler ile İsrail askerleri ortada çatışma yaşandı.

Harem-i İbrahim’de kılınan cuma namazı namazından çıkan Filistinli gençler, yakındaki Bab Ez-Zaviye Mahallesi'nde demonstrasyon düzenledi.

İsrail askerleri plastik kurşun ve cezaevi yaşartıcı gazla karışma ederken, Filistinli çoluk çocuk ise taşlarla yanıt verdi.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin Bab Ez-Zaviye bölgesindeki müdahalesinde 16 yaşındaki Filistinli ortak çocuğun plastik mermiyle yaralandığını aktardı.

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimci saldırısında 4'ü İsrailli 10 eş yaralandı

Bu arada Batı Şeria'da yüzleri maskelenmiş ortak takım Yahudi yerleşimcinin saldırısı kararı Filistinlilere dayanak noktası düşüncesince alanda mevcut 4'ü İsrailli aktvist 10 eş yaralandı.

Batı Şeria'nın Nablus kentine dair Burin kasabasında, İsrail yönetiminin el koyma tehdidi altındaki arazilere zeytin ağacı rekzetmek gibi bulunan Filistinli çiftçilere dayanak noktası düşüncesince mevrut kişiler, Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğradı.

Gazze ve Batı Şeria'nın işgaline dirlik bulunan Hahamlar İnsan Hakları Derneğinin içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirilen açıklamada, maskelenmiş Yahudi yerleşimcilerin, sopalar, ahcar ve doğal taş yağı lambası yağı kullanarak cemiyet üyelerine saldırmış bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, aktivistlerin ve çiftçilerin darbedilip taşlandıkları ve ortak otomobilin da ateşe verildiği belirtilerek, ortak gönüllünün, "Bizi öldürebilirler. Çok dertli var. İsrail Yahudi terörizmine ne devir akıbet verecek?" ifadesine yer verildi.

Dernek üyelerinden Haham Eric Asherman da Twitter hesabından icra ettiği açıklamada, Yahudi yerleşim biriminden mevrut İsraillilerin, Burin'de fidan çalı Filistinliler ve İsraillilere saldırdığını aktardı.

Haham, yaralıların hastaneye kaldırıldığını tabir etti.

Olayla ilişik piyasaya sürülen görüntülerde de yüzleri maskelenmiş 15 Yahudi yerleşimcinin, İsraillilere akıllıcasına koştuğu, otomobillerini yaktığı, direk ve taşlarla onlara saldırmış bulunduğu görülüyor.

Filistin Kızılayından mevzuyla ilişik kayıtlı ortak izah yapıldı.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 4'ü İsrailli 10 ferdin yaralandığı dökme açıklamada, 4 İsraillinin, Hahamlar İnsan Hakları Derneğine mensup bulunduğu kaydedildi.

İsrail merkezli Haaretz gazetesi de İsrailli 4 aktivistin Yahudi yerleşimcilerin saldırısında yaralandığını aktardı. Gazete İsrail askerlerinin, saldırıdan sonradan fenomen hesabına ulaştığını yazdı.

Haberde, başka yaralılara dair bilim verilmedi.

Arap Milletvekilinden saldırıya tepki

İsrail Meclisindeki Ortak Arap Listesi önderi Eymen Avde, içtimai iletişim araçları hesabından icra ettiği açıklamada, yerleşimci sertliğinden İsrail hükümetini mesul tuttu.

Şiddet görüntülerinin, "suçluların hükümet desteği almasının sonucu" bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Avde, "İşgalin derinleştirilmesi politikası, yerleşimci şiddetinin temelidir." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusundan meydana getirilen açıklamada da saldırganların, İsrail askerleri alana gelmeden fenomen yerinden kaçtığı savunuldu.

Yahudi yerleşimciler, Nablus'un kuzeybatısındaki Deyr onur köyünde de kestirmece 300 zeytin ağacını kesti.

İsrail'in Şeyh Cerrah'taki yıkımları bitmeme ediyor

İsrail polisi Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilerin evlerinden çıkarılmasını gıcırtı fail gayrikanuni yerleşim karşıtı aktivistlere de karışma etti.

Filistinli, İsrailli, ecnebi aktivist ve insanoğlu hakları savunucularından oluşan grup, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde 1948'den buyana durma fail ve evlerinden çıkarılmakla zılgıt edilen Filistinli Salim ailesinin evinin uğrunda toplandı.

İsrail polisi, Salim ailesinin evinin etrafına gayrikanuni Yahudi yerleşimciler çeşidinden yerleştiren çitleri kaldırmaya etkin aktivistlere bariyer oldu.

Polis, Filistin bayrakları haiz ve "İşgal namevcut olacak", "Yerleşimciler hırsızdır" çarpıcı sözleri atan göstericileri çelim kullanarak dağıtırken, kimilerini da gözaltına aldı.

İsrail'in kurulduğu 1948'den geçmiş Şeyh Cerrah Mahallesi'nde canlı ev sahibi Fatma Salim, senelerdir menfaatlerini evlerinden çıkarmaya etkin yerleşimci gruplara dirlik savaşım veriyor.

Tüm arsıulusal tepkilere karşın İsrail güçleri, Şeyh Cerrah ve Silvan mahalleleri özellikle kazanmak gibi Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimleri teşmil çabasıyla baş döndürücü sayıda Filistinlinin evini yıkmayı sürdürüyor.

İsrail güçleri, akıbet adına Şeyh Cerrah sakini Salihiye ailesinin evini indirmek gibi 19 Ocak Çarşamba geceleyin ½ si dominant düzenlemiş ve yıkıma direngen karı fertlerini gözaltına alarak konutlarını yıkmıştı.

Şeyh Cerrah'ta nehiy altında canlı yüzlerce Filistinli, 1980'lerden bugüne Yahudi yerleşimciler lehine kararlar meydan İsrail bürokrasisi ve yargısı karşısında evlerinde kalma mücadelesini sürdürüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler