USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İspanya ve Almanya hükumetleri enerji krizini görüştü

İspanya'nın kuzeyindeki Coruna kentinde meydana getirilen zirvede müşterek araya mevrut İspanya ve Almanya hükûmetleri, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın illet bulunduğu Avrupa'daki enerji krizini ve düzenlilik problemlerini görüştü.

İspanya ve Almanya hükumetleri enerji krizini görüştü
06-10-2022 02:59
Madrid

İki yurt ortada 9 sene aradan sonradan 25'incisi planlı hükûmetler arası zirvenin peşi sıra İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz kuma matbuat toplantısı düzenledi.

"Enerji meselesini konuştuk ve bizi baş döndürücü endişelendiriyor." diyen Sanchez, AB devletleri arası enerji aralık bağlantılarının geliştirmesini ve kâffesi AB üyelerinin el donanması zarfında olmasını istedi.

Sanchez, Ukrayna savaşının konuşu sonuçlarının kâffesi devletleri etkilediğine ayraç ederek şunları söyledi:

"İspanya'nın katıksız tabii taş yağı lambası alımında zamanı ve coğrafi konumuyla farklılığı var. Almanya'nın hali ayrımlı fakat o da üstün dereceli müşterek sürede Rus gazına bağımlılığını düşürdü. Avrupa'daki iri ekonomilerle farklılığın artmaması düşüncesince enerji krizine huzur AB'nin yegâne piyasa olması ve kuma müşterek yanıt vermesi gerekiyor. Avrupa'daki canlılık piyasasıyla ait de ağız dalaşı açılması gerekiyor."