USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İspanya, Ukrayna'ya toy askeri malzeme sevk sonucu aldı

İspanya, Rusya ile muharebede bulunan Ukrayna'ya askeri malzeme yardımını dü katına çıkartarak, dünkü füzesavar batarya, zırhlı araç, cephane ve terbiyeci atıf sonucu aldı.

İspanya, Ukrayna'ya toy askeri malzeme sevk sonucu aldı
24-08-2022 22:05
Madrid

İspanya Savunma Bakanlığı meydana getirdiği açıklamada, "NATO, AB ve Ukrayna Destek Temas Grubu ile herhangi bir devir eş güdüm zarfında akıntı edilmiş olduğu ve buna bitmeme edileceği" belirtildi.

Açıklamada, Ukrayna'nın 31. Bağımsızlık Günü ile Rusya ile savaşının 6. ayına bedel mevrut iane sonucu kapsamında bu ülkeye füzesavar batarya, zırhlı araç, cephane ve pedagog göndereceği başkaca şita ekipmanı ve kıyafet yardımları da yapacağı kaydedildi.

Hükümetin "Savaşın esasen beri Ukrayna halkının yasal savunması düşüncesince malzeme atıf taahhüdünü adına getirdiği" vurgulanan açıklamada, Rusya'nın işgali karşısında Ukrayna halkının hürriyet ve sulh mücadelesine dayanak noktası verildiği anlatım edildi.

Ukrayna'ya ilkgüz ayında gönderilecek bahis konusu dünkü yardımın içinde, 2,5 milyon avroluk bin titrem mazot, anık haldeki TOA APC M-113 araçları, uçaksavar defans bataryası ve füzeleri, şita düşüncesince 30 bin sayı üniforma, 15 bin 600 ceket, 15 bin açıkça iklim giysisi ve beş altı bin ek giysinin toprak almış olduğu bildirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler