USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Japonya Başbakanı Kishida ile telefonda görüştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Japonya'dan Amerika yaptırımları zımnında dondurulan İran'ın finansal varlıklarının başıboş bırakılmasını istedi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Japonya Başbakanı Kishida ile telefonda görüştü
09-02-2022 22:41

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Japonya Başbakanı Fumio Kishida telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Reisi görüşmede, Japonya ile ilişkileri çekirdeksel anlaşmadan ari yerine yetiştirmek istediğini tabir etti. Görüşmede, Japonya ile düet ilişkileri artırmaya amade olduklarını kaydeden Reisi, “İran ve Japonya esaslı tarihe ve medeniyete erbap dü ülkedir. İlişkilerin geliştirilmesi herhangi bir dü ülkenin de çıkarınadır” dedi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bitmeme fail çekirdeksel geçim müzakerelerindeki sonuç hale yer veren Reisi, ABD'nin emektar Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı politikaların bitmeme etmesinin Viyana müzakerelerinin ilerlemesine bariyer bulunduğunu belirterek, “Trump'ın liyakatsiz politikalarının hala bitmeme ediyor oluşu Viyana müzakereleri uğrunda bariyer oluşturuyor. Biz çekirdeksel anlaşmadan ari yerine başka devletler ile ilişkilerimizi yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Reisi, İran'a ilgilendiren finansal varlıkların başıboş bırakılmasını istedi

Reisi toplantıda ayrıca, Japonya'dan Amerika yaptırımları dolayısıyla dondurulan İran'a ilgilendiren finansal varlıkların da başıboş bırakılmasını istedi.

Başbakan Kishida ise, Reisi ile görüşmesinde İran İslam Devrimi yıldönümünü kutlayarak, İran ile ilişkileri yetiştirmek istediklerini ve dü yurt ortada nice bölgede ortaklaşa iş potansiyelleri bulunduğunu tabir etti.

Aynur Sena Çabuk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler