USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İnsan hakları örgütleri, El Salvador’da binlerce bireyin gözaltına alınmasına tepkime gösterdi

El Salvador’da insanoğlu hakları kuruluşları, baş döndürücü sayıda ferdin çete üyesi bulunduğu kuşkusuyla gözaltına alınmasını gıcırtı etti.

İnsan hakları örgütleri, El Salvador’da binlerce bireyin gözaltına alınmasına tepkime gösterdi
03-05-2022 10:24
San Salvador

Ülkede kıya ve kabahat oranlarının artarak çoğalması üzerinde mart ayının böylelikle hükümet kabilinden çetelere müteveccih başlatılan operasyonda, 22 binden çok insanoğlu gözaltına alındı.

Bu bir hale aksülamel yayınlayan insanoğlu hakları örgütleri, gözaltına almaların bir çok devir tadı yapıldığını ve şüphelinin görünüşüne ve yaşamış olduğu muhite uyarınca değiştiğini ati sürdü.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tutanağına göre, çetelerle savaş düşüncesince 27 Mart’ta yılgı çözüm (OHAL) yasasının anons edilmesi sonrası, El Salvador otoriteleri kabilinden meydana getirilen insanoğlu hakları ihlalleri arttı.

Rapor kapsamında, gözaltına tahsil edilen insanların aileleri ve avukatları ile görüşmeler yapıldı.

HRW ABD Direktör Vekili Tamara Taraicuk Broner, gözaltına tahsil edilen insanların kimi hallerde çelimsiz mütemadi ortadan kaybolduğuna ve gözaltında yaşamını kaybeden eşhas olduğuna değgin ellerinde deliller olduğunu tez etti.

Ayrıca, küsurat gözaltılar ile halihazırda doluluk payı yüzdelik 136 bulunan hapishanelerin kapasitesinin zorlandığı aktarıldı.

El Salvador’da 27 Mart’ta ortak aylığına OHAL anons edilmiş, henüz sonraları bu müddet 1 ay henüz uzatılmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler