USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere’den Ukrayna’ya 300 milyon poundluk askeri destek paketi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, videokonferans kanalıyla Ukrayna parlamentosuna icra ettiği hitabında, Ukrayna'ya 300 milyon poundluk askeri destek paketini duyurdu.

İngiltere’den Ukrayna’ya 300 milyon poundluk askeri destek paketi
03-05-2022 19:03

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılar bitmeme ederken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, videokonferans eliyle Ukrayna parlamentosuna seslenme etti. Ukrayna parlamentosuna seslenme etmenin kendisi düşüncesince iri birlikte haysiyet bulunduğunu dile getiren Johnson, “Gün geçtikçe tertemiz Ukrayna halkının dair füzeler ve bombalar yağmaya bitmeme ediyor. Harika ülkenizin güneyinde ve doğusunda Putin, Ukrayna ülkelerini kabul kılmak ve elinde avlamak düşüncesince yasadışı kampanyasına bitmeme ediyor. Askerlerinin bundan sonra ne yaptıklarını yabancısı kazanmak kabil birlikte mazereti yok. Savaş suçları işliyorlar ve vahşetleri arka istifa kılmak mecburiyetinde kaldıkları herhangi birlikte yerde ortaya çıkıyor. Bucha'da, Irpin'de Gostomel'de ve öbür nice yerde gördüğümüz gibi” dedi.

Rusya'yı Ukrayna'da işlediği harp suçlarından mesul avlamak düşüncesince İngiltere'nin elinden mevrut herhangi birlikte şeyi yapacağını vurgulayan Johnson, “Devam fail belirsizlik, kaygı ve şek çabucak bugün size birlikte mesajım var. Ukrayna kazanacak, Ukrayna engellenmeyen olacak. Size sebep kandırıcı olacağınıza inandığımı söylüyorum” dedi.

“Askeri uzmanların herhangi birlikte birinin ağız ağıza yanıldıklarını kanıtladınız”

Rusya'nın yanlış hesaplar kararı hırslı birlikte sorumluluk yaptığını aktaran Johnson, kimi kesimlerin Ukrayna'nın başkenti Kiev'in eyyam zarfında düşeceğini söylediklerini hatırlatarak, “İnsanlar Vladimir'i aradılar ve ona ülkeden tehlikesiz birlikte depar belgesi önerdiler ve o dedi ki müfit teşekkürler. Bugün, Ukrayna'nın düşeceğini kail askeri uzmanların herhangi birlikte birinin ağız ağıza yanıldıklarını kanıtladınız” dedi.

“Putin'in yenilmezliğine değgin bulunan söylence boşa çıktı”

Putin'in yenilmezliğine değgin bulunan efsanenin Ukrayna kabilinden boşa çıkarıldığını aktaran Johnson, “Askeri tarihin ve ülkenizin en abidevi bölümlerden birtanesini yazdınız. Putin'in harp makinesinin sanki dirlik konulmaz gücü, Ukrayna'daki vatanseverlik ve diyar sevgisi ile kırıldı. Bu, Ukrayna'nın doğacak nesiller düşüncesince hatırlanası ve anlatım edilecek bulunan en dobra anlarından. Çocuklarınız ve torunlarınız, Ukraynalıların dünyaya, birlikte saldırganın sert kuvvetinin, engellenmeyen olmaya azimli birlikte halkın ahlaki gücüne dirlik tek bilinçlilik anlatım etmediğini öğrettiklerini söyleyecekler” dedi.

Johnson'dan Putin'e otokrat benzetmesi

Putin'in otokrat kendisine nitelendiren Johnson, “Sadece birlikte otokratın yapabileceği devasa hatayı yayma ettiniz. Bir reis korkuyla yönettiğinde, seçimlere alavere dalavere karıştırdığında, eleştirmenleri hapse attığında, medyayı susturduğunda ve hoppadak dalkavukları dinlediğinde, gücünün sınırı olmadığında İşte o devir trajik yanlışlar yapar” ifadelerini kullanarak, “Bir otokrat kurumları düşünülerek namevcut ettiğinde, güçlüymüş kabil görünebilir ve ayrıca kimi insanoğlu buna inanabilir, fakat kendisi ve ülkesi düşüncesince sıkıntı tohumları ekiyor” dedi.
Her 4 Ukraynalıdan minimum 1'inin konutlarını bırakma ettiğini aktaran Johnson, Ukraynalı evlatların ise 3'te 2'sinin diyar zarfında yahut apayrı birlikte yerde sığınmacı konumunda olmasını ise hırslı birlikte asıl kendisine nitelendirdi.

Johnson'dan Kırım itirafı

Rusya'nın 2014'de Ukrayna'ya ilişkin Kırım'ı yasadışı biçimde munzam etmesini mevzusuna yer veren Johnson, Ukrayna hâlâ geçmiş obstrüksiyon edildi, Kırım Ukrayna'dan alındığında ve Donbass'ta harp başladığında asıl şu ki neler bulunduğunu anlamak düşüncesince baş döndürücü geç kaldık. O devir Vladimir Putin'e dirlik uygulamamız müstelzim yaptırımları şişko kendisine uygulamayı başaramadık. Aynı hatayı yeni baştan yapamayız” dedi.

İngiltere Kiev Büyükelçiliğini baştan açıyor

Johnson, “Sizin dostunuz olmaktan alım çalım duyuyoruz. Büyükelçimiz Melinda Simmons'ın büyükelçiliğimizi baştan ayırmak düşüncesince Kiev'e döndüğünü söylemekten alım çalım duyuyorum” ifadelerini kullandı.

İngiltere'den Ukrayna'ya roket ve uçaksavar desteği

İngiltere'nin Ukrayna'ya 300 milyon poundluk askeri destekte bulunacağını duyuran Johnson, “Önümüzdeki haftalarda, size Brimstone gemisavar füzeleri ve Stormer uçaksavar sistemleri göndereceğiz. Sivilleri atılım altındaki bölgelerden boşaltma kılmak ve yetkilileri arkalamak düşüncesince zırhlı vasıtalar sağlıyoruz. Bugün İngiltere hükümetinden, şehirlerinizi bombalayan topçuların yerini saptayacak radarlar, kuvvetlerinize bitirme düşüncesince ciddi ağırlık dronları ve binlerce geceleyin düşünce aleti da müdahale kazanmak amacıyla bütün 300 milyon poundluk toy birlikte destek paketini duyuruyorum” dedi.

Ukrayna'ya silah, finansman ve insancasına iane sağlamaya bitmeme edeceklerini aktaran Johnson, “Ukrayna halkının kahramanlığına ve lideriniz Vladimir Zelenskiy'nin cesaretine baktığımızda, Ukrayna'nın kazanacağını biliyoruz. İngiltere, özgür, hükümran ve hür birlikte Ukrayna'yı baştan ihdas kılmak düşüncesince elinden mevrut herhangi birlikte şeyi yapacak” dedi.

“Ortak birlikte doğacak ve idealler düşüncesince savaşıyoruz”

Johnson'a teşekkürname fail Zelenskiy ise, “Öncelikle İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a ve tamamı İngiliz halkına sunulan desteklerin gerisinde durduğu düşüncesince teşekkürname kılmak istiyorum. 8 Ekim 2020'de ülkelerimiz mühim kuma oldu. 24 Şubat 2022'de ortaklığımızın kağıt üstünde olmadığını kanıtladılar. Ortak birlikte doğacak ve idealler düşüncesince savaşıyoruz. Rusya'nın birlik ölçekli harp duyuru etmesinden ve dobra Ukrayna topraklarımızı obstrüksiyon etmesinden buyana az hâlâ 10 hafta geçti. Bu müddet zarfında, Ukrayna ve İngiltere ortaklıktan baş döndürücü arkadaş ve içtenlikle davrandı. Bu laflar nevaziş değil, suhulet değil hoppadak gerçek. Her devir yazışma halindeyiz. İngiltere kabilinden hoppadak diyalog ve desteğin birlikte Ukrayna'yı, Rus işgalcilerden koruyucu ordumuz düşüncesince tabanca ve donatı desteğini tamamı ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşmayacağım. Saldırganlara herhangi birlikte devir toy sürprizlerimiz olsun” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler