USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere'de görevdeki en çirkin periyodunu canlı Johnson'ı şimdi çirkin eyyam bekliyor

İngiltere Başbakanı Johnson, iri ortak zaferle iktidara geldiği 12 Aralık seçimlerinin 2. sene dönümünde iddialar, partisini rakiplerinin arkasında yayınlayan anketler, istifa çağrıları ve öğür içi isyanlar ortada koltuğunu korumaya çalışıyor.

İngiltere'de görevdeki en çirkin periyodunu canlı Johnson'ı şimdi çirkin eyyam bekliyor
13-12-2021 11:17
Greater London

İngiltere'de seçimlerin sene dönümünü, Muhafazakar Partili Başbakan Boris Johnson için görevdeki en biçimsiz günlere çeviren hadiseler silsilesi, 2 Aralık'ta başladı.

O devir Mirror gazetesinde güzeşte sene acemi yüz koronavirüs (Kovid-19) yasakları ihlal edilerek Başbakanlık'ta Noel partisi düzenlenmiş bulunduğu kanıt edilen sav yayımlandı.

Haberde, fırka oyunlarının oynandığı, araç ve meşrubat servisi yapıldığı, onlarca bireyin katılmış bulunduğu partinin tün yarısından sonradan da bitmeme etmiş bulunduğu belirtildi.

Hem Başbakanlık bununla birlikte Johnson iddiaları yalanlayıp, fırka düzenlenmediğini ve Kovid-19 kurallarının ihlal edilmediğini bildirdi.

Yalanladığı partiyle ait video, Johnson'a defo diletti

Ancak bu haberden çabucak eyyam sonradan Başbakan Johnson'ın o dönemki sözcüsü Allegra Stratton'un Johnson'ın olmadığını dediği partiye bağlı alay yaptığını yayınlayan videoteyp sızdırıldı.

ITV kabilinden elde edilmiş videoda, ortak Başbakanlık çalışanının "Parti değildi, peynir ve şaraptı." niteleyerek alay yaptığı, Stratton'un ise "Bu düşsel fırka ortak iş toplantısıydı ve toplumsal ara yoktu." niteleyerek güldürmüş bulunduğu görüldü.

Muhalefetin beraberinde engellemeler dolayısıyla Kovid-19 yüzünden öldüklerinde yakınlarının yanlarında olamayan aileler de Johnson'a reaksiyon göstererek istifasını istedi.

İngiliz Başbakan, devrisi devir videoteyp düşüncesince defo dileyip sormaca emri verirken, Stratton istifa etti. Ancak ne defo ne de sözcüsünün istifası tepkileri dindirdi.

"Johnson, ahali sağlığı tehlikesi, istifa etmeli"

AA muhabirine mütekellim Adalet İsteyen Acılı Kovid-19 Aileleri grubunun sözcüsü Dr. Saleyha Ahsan, Johnson'ı "halk sağlığı tehlikesi" şekilde nitelendirerek, "Şu anda bizlere önderlik etmesi dolayısıyla tehlikesiz sıfır bir tanesi kabilinden yönetildiğimizi hissediyorum. Bir ahali sağlığı tehlikeniz varsa, yapılması gereken, bu ahali sağlığı tehlikesinin illet bulunduğu riski azaltmaya çalışmaktır. Bu da Boris Johnson'ın istifa etmesi gerektiği anlamına geliyor." dedi.

Tartışmalı Noel partisinin yapıldığı devirde babasını kaybeden Ahsan, Johnson'ın uygulamalarıyla "Biz sizden imdi iyiyiz. Yani kâffesi kavait bizim düşüncesince muteber değil. Biz üstünüz. Bu kavait imdi az ehemmiyetli sizler düşüncesince geçerli' mesajı verdiğini" de savundu.

Tepkilerin bitmeme etmiş bulunduğu ortak dönemde, 12 Aralık haset gine Mirror gazetesi Başbakan'ın kendisinin de Noel soruları eğlencesine katıldığını ve o dönemki kuralları ihlal ettiğini öne devam eden acemi ortak sav yayımladı. "Bizi esasen açık ağızlı hesabına koyuyor" manşetiyle maruz haberde, eğlenceden fotoğraflara da arazi verildi.

Seçim Komisyonu, kusur bildirme düşüncesince dünyalık cezası kesti

Anketlere göre, halkın kestirmece yüzdelik 90'ını Noel partisinin olmadığına inandıramayan Johnson, böylesine ortak devirde Başbakanlıkta meydana getirilen tadilata bağlı dünyalık cezasıyla sarsıldı.

Seçim Komisyonu, Johnson'ın önderi bulunduğu Muhafazakar Partinin Başbakanlık konutunun tadilatı düşüncesince meydana getirilen bağışları akilane halde bildirme etmediği nedeni öne sürülerek partiye kestirmece 18 bin paunt dünyalık cezası verdi.

Eski danışmanı Dominic Cummings'in Muhafazakar Partiye andıran iş insanlarının bağışlarıyla Başbakanlık Konutundaki dairesinin yenilenmesi düşüncesince "yasa dışı" ve "gizli" ortak tasar hazırladığını öne sürdüğü Johnson, parlamentoya esassız dediği suçlamalarıyla dirlik karşıya kaldı.

Parti içi aykırılık kaba halde uyardı

"Koydukları kurallara kendileri uymuyor." eleştirileri altında Johnson, Omicron varyantı dolayısıyla önlemlerde "B Planına" geçileceğini duyurdu.

Buna göre, tün kulüpleri kabil bölgelere girişlerde telkih pasaportu uygulanacak ve gizli mekanlarda peçe takılacak. Ancak Noel partileri iddiaları dolayısıyla hem halkı bununla birlikte öz partisinin milletvekillerini inandırma etmekte zorlanıyor.

"B Planı" bu hafta yapılacak oylamayla yasalaşacak. Ancak İngiliz basınına göre, partisinden minimum 60 saylav tasarıya "hayır" oyu verecek. Parti içi muhalefetin sayısının da hem Başbakanlık Konutu tadilatına bağlı ukubet bununla birlikte Noel partileri dolayısıyla herhangi ortak güzeşte devir arttığı kanıt edildi.

Johnson şimdi, namına "en biçimsiz vakitteki en biçimsiz lider" diyen ve istifasını talip İşçi Partisi önderi Keir Starmer'ın tasarıya vereceği yardıma kadın durumda.

Parti içi muhalefetin liderlerinden Steve Baker da Johnson hesabına sabrın tükenmekte bulunduğu mesajını verdi. Baker, 11 Aralık'ta Critic dergisinde piyasaya çıkan yazısında, "Boris'in bu pisliği kavraması ve işleri bilakis çevirmesini baş döndürücü isterim. Bunu yapması düşüncesince baş döndürücü ortak tomar tarihi yok." dedi.

Partisi muhalefetin arkasında kaldı, kendisi ahali desteğini yitirdi

İki sene ilkin seçim sonrası meydana getirdiği galibiyet konuşmasında "Bana güvendiğiniz düşüncesince değer duydum." diyen Johnson'ın bundan sonradan o itimatı yitirdiği de anlaşılıyor.

Kuralların çiğnendiği Noel partileri, değişiklikler tartışması, dalan kurallarını ihlal etmekle suçlanan Muhafazakar Parti Milletvekili Owen Paterson'ın ilkin özellikle korunması ve birtakımı Muhafazakar Parti milletvekillerinin apayrı işler yaptığına müteallik haberlerin etkisiyle İşçi Partisi, anketlerde 9 benek öne geçti.

Araştırma firması Opinium kabilinden Observer gazetesi düşüncesince meydana getirilen en sonuç ankete göre, halkın yüzdelik 41'i İşçi Partisine, yüzdelik 32'si ise Muhafazakarlara oy vereceğini söyledi. Muhafazakar Parti, 2019'dan buyana en ceninisakıt payı alırken, ankete katılanların yüzdelik 57'si Johnson'ın istifa etmesi icap ettiğini belirtti.

Bu haftaki seçim, "bardağı taşıran sonuç damla" olabilir

Johnson demincek böylesine ortak ortamda 16 Aralık'ta Kuzey Shropshire'da yapılacak seçimlerin sonucunu bekliyor. Lobi kurallarını ihlal etmiş bulunduğu düşüncesince çekilmek mecburiyetinde küsurat Paterson'dan boşalan koltuğu baştan kazanmak, Başbakan'ın öz koltuğunu koruması düşüncesince şişman ehemmiyet taşıyor.

Muhafazakar Partili parlamenter Roger Gale de ITV'ye meydana getirdiği açıklamada, "Kuzey Shropshire'da aksi ortak sonucun, Başbakan düşüncesince bardağı taşıran sonuç sekte olabileceğini düşünüyorum ve biçimsiz ortak halde kaybedersek pozisyonunu savunulamaz bulabilir." niteleyerek mümkün neticelere özen çekti.

- Değişim talebinin hedefindeki Johnson koltuğu korumanın peşinde

İki sene önce, "Bu insanoğlu değiş istiyor. Onları fon kırıklığına uğratamayız." niteleyerek görevine başlamış olan Johnson'ın kendisi demincek bu değiş taleplerinin hedefinde.

Geçen sene bu vakitler Noel partileri düzenleyen Başbakanlık mensubu ve Johnson, bu sene bu talebi bilakis çevirmeye ve koltuğa tutunmaya çalışıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler