USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere'de evcil seçimler, Başbakan Jonhson düşüncesince karne durumunda olacak

İngiltere, Galler ve İskoçya'daki yerli yönetimler seçimleri, Başbakanlıkta Kovid-19 kurallarını ihlal fail eğlenceler ve küsurat hayat giderleriyle sarsılan Başbakan Boris Johnson'ın liderliği düşüncesince belirleyici olacak.

İngiltere'de evcil seçimler, Başbakan Jonhson düşüncesince karne durumunda olacak
04-05-2022 11:13
Londra

Aynı güneş Kuzey İrlanda'da yapılacak yasama kurulu seçimleri ise bölgenin ayrılarak İrlanda Cumhuriyeti'yle birleşmesi uğrunda geçmiş işaretleri verebilir.

İngiltere, Galler ve İskoçya'da seçmenler, 5 Mayıs'ta kasa başına derece derece 4 yıllığına dünkü şehremaneti sedir üyelerini belirleyecek.

Toplam 4 bin 350 aday, İngiltere'de 140'tan fazla, İskoçya'da 32, Galler'de de 22 şehremaneti düşüncesince yarışacak. Sandıkların zaman 07.00'de açılacağı seçimlerde oy ödeme zaman 22.00'ye derece sürecek.

İngiltere'de Avrupa Birliği (AB) yahut İngiliz Milletler Topluluğu vatandaşları, İskoçya ve Galler'de ise yasalı yerine bu alanlarda canlı hacısı hocası oy kullanılabilecek.

Sandıkların okullar, kiliseler ve aktiflik merkezlerine kurulacağı seçimin sonuçları, şişman miktarda cuma namazı günü, bazısı yerlerde ise cumartesi açıklanacak.

Muhafazakarların alacağı oy belirleyici olacak

İngiltere'deki seçimlerin kestirmece yarısı, hükûmet merkezi Londra'da gerçekleştirilecek. Buckingham Sarayı, Başbakanlık, Parlamento ve Bakanlıkların bulunmuş olduğu Westminster'da İşçi Partisinin Muhafazakarları zorlayabileceği anlatım ediliyor.

Belediyelerin çoğunluğunun koalisyonlar kabilinden yönetildiği Galler'de, bunun değişip değişmeyeceği ve İşçi Partisinin bölgenin başkenti Cardiff'i elinde yakalayıp tutamayacağı ehemmiyetli olacak.

İskoçya'da ise Muhafazakarların 2017'de İşçi Partisinden elde etmiş olduğu bölgeleri koruyup koruyamayacağı ayrıca baştan istiklal referandumunun dillendirildiği alanda dünkü kazanımları kayda geçirip geçiremeyeceği ehemmiyet sunma edecek.

Muhtemel yengi ve hezimetler

Önde mevrut seçim araştırmacılarından Colin Rallings ve Michael Thrasher'a göre, 350 kayıp, Muhafazakar Partinin değerlendirmek istemeyeceği ortak akıbet olacak.

100-150 arasındaki kaybolma ise tahripkâr tesiri yapmasa da Muhafazakarların el desteği açısından İşçi Partisinin peşinde kaldığını gösterecek.

100'ün üstündeki kazanım, Muhafazakarların İşçi Partisinin kalbi yerine aşina Kızıl Duvar kentlerinde ilerlemeye bitmeme ettiğini gösterecek ve Johnson hükümeti düşüncesince şişman ortak muvaffakiyet yerine görülecek.

Johnson'ın liderliği de oylanacak

Seçimler hemen kent planlama, ikametgâh ve yararsız derç üzere mevzularda kimin mesul olacağını belirlemekle kalmayacak, bire ortak sürede bulunan Muhafazakar Parti hükümeti ve ilkin Başbakan Boris Johnson düşüncesince de ortak karne zorunda olacak.

Artan sahn pahalılığı, Başbakanlıkta Kovid-19 kurallarının ihlal edilmiş olduğu partiler ve Muhafazakar Parti milletvekillerinin karıştığı skandalların seçimleri etkileyebileceği değerlendiriliyor.

Yerel seçimler, Başbakanlıkta partilerle ilişik seçmenlerin ne düşündüklerinin ortak işareti yerine görülecek.

Zaten bu partilerden bir tanesi dolayısıyla dünyalık cezası düzlük Johnson'ın mümkün ortak yenilgi yerinde koltuğu henüz da sallanacak.

Milletvekillerinin, mümkün ortak hezimetin ortak ahir umumi seçimde tekrarlanabileceği, dolaysıyla parlamentodaki sandalyelerini kaybedecekleri endişesiyle harekete geçerek Johnson üzerine emniyetsizlik dilekçeleri vermelerine kere açabilir.

Mevcut 359 Muhafazakar milletvekilinden 54'ünün istida vermesi, önderlik mücadelesini başlatmak düşüncesince ehliyetli olacak.

Zaten Başbakanlıkta partilerle ilişik onlarca milletvekilinin Johnson'a istifa çağrısında bulunmuş olduğu menfez uğrunda alındığında seçimlerde muvaffakiyetsizlik yerinde bu sayının henüz da atması az henüz kesin.

Öte taraftan İşçi Partisinin çirkin başarım göstermesi yerinde partinin önderi Keir Starmer da sorgulanır hala gelecek. Özellikle, Muhafazakarların 2019'da umumi seçimlerinde şişman muvaffakiyet elde etmiş olduğu Kızıl Duvar kentlerinde dünkü ortak muvaffakiyetsizlik Starmer'ı zorlayacak.

Kuzey İrlanda'da ayrılıkçılar ortak numara öğür olabilir

İngiltere, Galler ve İskoçya'da halk, yerli yönetimler seçimleri düşüncesince sandığa giderken Kuzey İrlanda'da, yerli parlamentonun dünkü üyeleri belirlenecek.

Anketler, İngiltere'den ayrılarak İrlanda Cumhuriyeti ile birleşmeyi destekleyen Sinn Fein'in, aykırı görüşteki Demokratik Birlik Partisinin (DUP) yüzdelik 7 uğrunda bulunduğunu gösteriyor.

Anketlerin akilane çıkması yerinde Sinn Fein, seçimlerden en şişman öğür yerine çıkacak. Bu durum, ortak asırdan çok ortak süredir Kuzey İrlanda'yı yönetiminde zamanı ortak başkalık anlamına gelecek.

Ancak mümkün ortak yengi yerinde alanda ne üzere politik gelişmeler olabileceği belirsiz. Kuzey İrlanda'ya hususi izin paylaşımı anlaşmasına göre, dü tarafın alanı baş başa yönetmesi gerekiyor.

Ancak DUP, Sinn Fein'in Kuzey İrlanda'daki önderi Michelle O'Neill'in Başbakan olması yerinde Başbakan Yardımcılığı düşüncesince rastgele ortak insan önermeyeceğini açık açık belirtti.

İki tarafın Brexit'in parçası bulunan ve alanı Birleşik Krallık'ın arka kalanından ayrımlı yerine AB'yle Gümrük Birliği süresince markajcı Kuzey İrlanda mevzusundaki düşünüm ayrılıkları da dikkate alındığında mümkün ortak hile krizinin henüz dip anlaşmazlıklara kere açmasından düşünce ediliyor.

Özellikle mümkün ortak Sinn Fein zaferinin, partinin İrlanda Cumhuriyeti'ndeki önderi Mary Lou McDonald'ın ortak ahir umumi seçimde İrlanda Başbakanı olması yerinde alanı mürekkep ortak İrlanda'ya henüz da takrip ihtimali bulunuyor.

Yönetim krizin derinleşmesi, ortak çevrim ismi harp ve çatışmalarda anılan alanda tansiyonun baştan yükselmesine kere açabilir.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler