USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere'de Başbakan ve kadrosu haram Noel partisi zımnında edisyon altında

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın yalanlamasına karşın güzeşte sene Kovid-19 yasakları ihlal edilerek fırka düzenlenmesine bağlı müşterek videoteyp ortaya çıkarken, aykırılık ve yakınlarını virüs dolayısıyla kaybedenler Johnson ve kadrosuna aksülamel gösterdi.

İngiltere'de Başbakan ve kadrosu haram Noel partisi zımnında edisyon altında
08-12-2021 03:37
LONDRA

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın yalanlamasına karşın güzeşte sene dünkü insan koronavirüs (Kovid-19) yasakları ihlal edilerek Başbakanlık'ta tümen düzenlenmesine bağlı birlikte videoteyp ortaya çıkarken, aykırılık ve yakınlarını virüs dolayısıyla kaybedenler Johnson ve kadrosuna tepkime gösterdi.

ITV kabilinden elde edilmiş videoda, yukarı dozaj Başbakanlık (10 Numara) mensuplarının birlikte Noel partisi düzenlemekle ilişik alay bitirdikleri görülüyor.

Başbakan'ın o dönemki matbuat sekreteri Allegra Stratton'a, güzeşte sene ara ayında birlikte matbuat toplantısının provası esnasında meslektaşları kabilinden tepkime çekici tümen kendince istifham soruluyor.

18 Aralık'taki Noel partisinden 4 güneş sonradan kaydedilen görüntüde, gazeteci kabil davranan meslektaşlarının sorularına latifeci birlikte tonla cevap veren Stratton, "Eve gittim." derken, birlikte yardımcısının "Parti değildi, peynir ve şaraptı." diyerek alay icra ettiği duyuluyor.

Stratton ise bunun üzerine, "Bu imgesel tümen birlikte iş toplantısıydı ve içtimai mesafelik yoktu." diyor.

Muhalefet tepkili

Görüntünün yayınlanmasının peşi sıra Başbakanlık, birlikte tümen yapılmadığı üstüne ısrar ederken, aykırılık Johnson'a tepkime gösterdi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin önderi Keir Starmer, "Hükümet kuralları çiğnedi, tümen verdiler ve demincek gülüyorlar." açıklamasında bulundu. Başbakan'ı "halkı ahmak adına koymakla" suçlayan Starmer, Johnson'ın "doğruyu söyleyip kusur dilemesi" icap ettiğini belirtti.

İskoç Ulusal Partisi'nin divan grubu önderi Ian Blackford ise Noel partisiyle ilişik haberlerin akıllıcasına çıkması durumunda, Başbakan'ın "istifa etmesini" istedi.

Geçen sene her insana evde kalmalarının söylendiğini hatırlatan Blackford, videonun Başbakan'ın cevap vermesi müstelzim baş döndürücü şeyi ortaya çıkardığını kaydetti.

BBC'ye mütekellim Johnson'ın önderi bulunduğu Muhafazakar Parti'nin önde mevrut isimlerinden Owen Paterson da "Hükümet kabilinden hayatlarının böylece sevdiklerini görmeleri engellenen insanlar, ahmak oldukları kararına varacak." değerlendirmesini yaptı.

"Ne denli utanma donör bulunduğunu anlatacak tek lügat yok"

Kovid-19 dolayısıyla ailelerini kaybedenler de Johnson ve kadrosuna tepkime gösterdi. Adalet İsteyen Acılı Kovid-19 Aileleri isminde sanlı oluşumun içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirilen açıklamada, "Boris Johnson'ın kadrosunun özlük koymuş oldukları kuralları çiğnedikleri düşüncesince gülmeleri, öteki şahısların ise bu kurallara uyarak sevdiklerine elden birlikte ekrandan veda etmelerinin ne denli can sıkıcı ve utanma donör bulunduğunu anlatacak tek lügat yok." ifadeleri kullanıldı.

Virüs dolayısıyla annesini kaybeden Lindsay Jackson da Sky News'e icra ettiği açıklamada, videoteyp karşısında "tiksindiğini" belirterek, "Kendi ağızlarından duyuyorsunuz. İngiliz halkı düşüncesince kuralları koyup saatler süresince bunları kendileri ihlal ediyorlar." dedi.

Demokratik birlikte ülkede kuralların herkesi bağladığı, kimsenin yasaların üzerinde olmayacağını vurgulayan Jackson, "Boris Johsan'a yasaların, o ve kadrosunu de bağladığına değgin birlikte ibret verilmeli." diyerek konuştu.

Tartışmalı Noel partisi

Hükümet, güzeşte hafta önce kere Daily Mirror gazetesi kabilinden bilgi yapılmasının peşi sıra edisyon altında.

Haberde, resmi Noel partisinin engellemeler dolayısıyla bozma edildiğini fakat personelin resmi sıfır birlikte derinti düzenlediğini yazılmıştı.

Bazı kaynaklar da BBC'ye bitirdikleri açıklamalarda, tümen oyunlarının oynandığını, araç ve meşrubat servisi yapıldığını, partinin geceleyin yarısından sonradan da bitmeme ettiğini ve buna beş altı düzine ferdin katıldığını söylemişti.

Partiye bağlı sorula üstüne Johnson, Kovid-19 kurallarının çiğnenmemesinden "memnun" bulunduğunu söylese de o tam yürürlükte bulunan engellemeler kapsamında bu cins etkinlikler yasaktı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler