USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İngiltere Dışişleri Bakanı Truss: "Ukrayna'ya olan desteğimizi ikiye katlamalıyız"

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rus işgaliyle için karşıya olan Ukrayna'nın egemenliğini savunması dair global bütünlük oluşturmanın önemini vurgulayarak, "Ukrayna'ya olan desteğimizi ikiye katlamalıyız" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Truss:
28-04-2022 08:20

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Başkent Londra'dan aut siyaset üstüne meydana getirdiği matbuat toplantısında, toptan güvenlik, zenginlik ve sulh mevzularına özen çekti. Ukrayna'daki Rus saldırganlığına dirlik artık aşkın defans ekipmanın artık aceleci sağlanması icap ettiğini anlatım fail Truss meydana getirdiği açıklamada, "Korkunç barbarlık ve harp suçları karşısında dünya, özlük kaderini atama geçirmek talip Ukrayna'nın mücadelesinde birleşti. Baskı yahut obstrüksiyon eliyle kazanabileceklerini düşünenler, toptan güvenlikten yana davranış alırken Ukrayna'nın kaderi tehlikede. Putin güzel olursa, Avrupa'da artık heyecan neticeler olacak. Bu nedenden dolayı mücehhez olmalı, Ukrayna'ya olan desteğimizi ikiye katlamalı ve birleşmiş olmalıyız" dedi.

Truss, "barış, düzenlilik ve refahın" sağlanabilmesi düşüncesince acemi beraberinde aut siyaset ekranların benimsenmesi gerektiğine özen çekerek, "Özgürlük ve demokrasinin beraberinde hesaplı ve düzenlilik ortaklıkları zehir tarafından güçlendirildiği, saldırganların arama dibine alındığı beraberinde evren gösterimi ile acemi beraberinde barış, düzenlilik ve zenginlik devri oluşturmalıyız" halinde konuştu.

"Putin'in harp finansmanını kesiyoruz"

Truss meydana getirdiği matbuat toplantısında, "Yaptırımlarımız Rusya'yı aut borçlarla dirlik karşıya bıraktı ve artık encam gitmemiz gerekiyor. Putin'in bu heyecan mücadelesi akçalanmış edebileceği tek toprak olmamalı. Bu sebeple bu, arazi yağı ve doğal kavara ithalatını stabil namına boğazlamak anlamına geliyor." ifadelerinde bulundu.
Truss, toptan ekonominin "kurallara layıkıyla oynanması" icap ettiğini belirterek, "Putin'in harp çabalarının finansmanını kesiyoruz. Ukrayna ekonomisini ise finansal dayanak noktası ve yatırımlarla destekliyoruz." halinde konuştu.

"Ukrayna'ya NATO silahları sağlanması düşüncesince Polonya ile çalışıyoruz"

Ukrayna'da güvenliğin sağlanması düşüncesince Ukrayna'ya gerekseme duyduğu kaynakların sağlanması icap ettiğini kail Truss, "Bu nedenle, Ukrayna'nın NATO standartında silahlarla donatılmasını bildirmek düşüncesince Polonya ile eş beraberinde komite üstünde çalışıyoruz." dedi.

Truss, "Yaklaşımımız, askeri güç, hesaplı düzenlilik ve artık dip toptan ittifaklar peyda geçirmek az daha 3 bölgeye dayanmaktadır. İlk olarak, dolgun savunmamızı güçlendirmemiz gerekiyor. Doğu kanadı güçlendirilmeli ve Polonya kadar ülkeleri desteklemeliyiz. Bu sebeple varlığımızı artırıyor ve defans işbirliğimizi derinleştiriyoruz." dedi.

"Eylemsizlik en iri provokasyondur"

Truss meydana getirdiği açıklamada Ukrayna'daki savaştan alınacak dersler bulunduğunu söyleyerek, işgali caydırmak düşüncesince artık fazlasının yapılması icap ettiğini anlatım etti. Truss, "Aynı hatayı beraberinde artık katiyen yapmayacağız. Çatışmayı kışkırtı korkusuyla ciddi silahlar vermememiz icap ettiğini savunanların tersine eylemsizliğin en iri tahrik olacağını düşünüyorum" halinde konuştu.

"Ukrayna'nın ötesinde ortaya çıkan tehditlere dirlik duracağız"

Rusya'nın Ukrayna'dan ağız ağıza çıkarılması düşüncesince artık da aceleci ilerlemeye bitmeme edileceğini kail Truss, "Bu kaba duruşumuzu Ukrayna'nın ötesinde ortaya çıkan tehditlere dirlik da sürdüreceğiz" dedi.
Ukrayna'nın yanı esna Moldova ve Gürcistan kadar devletlerin de egemenliklerini dayanak noktası peyda geçirmek düşüncesince bazısı kabiliyetlere eş olmasının icap ettiğini kail Truss meydana getirdiği açıklamada ayrıca, Avrupa Atlantik güvenliği ve Hint Pasifik güvenliği'nin de önemine özen çekti. Truss, "Pasifik'in korunmasını bildirmek düşüncesince Japonya ve Avustralya kadar müttefiklerimizle beraberce fiilen Hint Pasifik'teki tehditleri önlememiz gerekiyor." halinde konuştu.

"Çin, kurallarına layıkıyla oynamalı"

Truss, Rusya'nın saldırganlığını ve Ukrayna'daki harp suçlarını kınamadığı düşüncesince Çin'e müteveccih açıklamada bulunarak, "Çin, kurallarına layıkıyla oynamazsa yükselmeye bitmeme edemeyecek." dedi. Truss, "Rusya ile arsıulusal kavait ihlal edildiğinde ne çeşit neticeler bulunduğunu gösterdik ve çelimsiz vadeli hesaplı yarar adına güvenliğe, egemenliğe ve saygıya evleviyet vermeye amade olduğumuzu gösterdik." dedi.
Truss, saldırganlık karşısında toptan bütünlük oluşturmanın gerekliliğini vurgulayarak, "Artan saldırganlık karşısında harekete mürur gücümüz mevcut ve demin harekete geçmeliyiz. Gücümüzü artık iyi, artık tehlikesiz beraberinde evren ve artık çelimli beraberinde toptan tutum tekvin etmek düşüncesince kullanmalıyız. Bu acemi devri barış, düzenlilik ve zenginlik düşüncesince kazanacağız." ifadelerinde bulundu.

Aylin Albayrak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler