USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere Başbakanı Johnson Ukrayna Parlamentosuna seslenme etti

Ukrayna Parlamentosuna seslenme fail İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kiev'in Rusya'yı yeneceğini ve Ukrayna'nın baştan engellenmeyen ortak diyar olacağını söyledi.

İngiltere Başbakanı Johnson Ukrayna Parlamentosuna seslenme etti
03-05-2022 16:56
Londra

Johnson, videokonferansla Ukrayna Parlamentosuna hitaben meydana getirdiği konuşmada, Ukrayna halkının üstüne füzeler ve bombaların yağmaya bitmeme ettiğini, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gayrikanuni mücadelesi sürdürdüğünü belirtti.

Ukrayna Parlamentosu, Rus yanlısı siyasal partilerin yasaklanmasını onayladı

Rus askerlerinin bundan böyle ne yaptıklarını bilmediği kabilinden ortak mazereti olmayacağını tabir fail Johnson, işlenen harp suçlarının Buça, İrpin ve Hostomel kabilinden art istifa buyurmak mecburiyetinde kaldıkları yerlerde ortaya çıktığını dile getirdi.

Başbakan Johnson, "Ukrayna kazanacak, Ukrayna engellenmeyen olacak." dedi.

"Putin'in yenilmez bulunduğu efsanesine akıbet verdiniz"

Kiev'in eyyam ortamında düşeceğine inananlar bulunduğunu ve Ukrayna yönetimine sürgünde ortak hükümet kurması düşüncesince öneri götürüldüğünü özetleyen Johnson, buna rağmen Ukrayna halkı ve ordusunun işgale dirlik koyduğunu kaydetti.

Ukrayna'nın Kiev'e denli mevrut Rus ordusunu yenilgiye uğrattığını kail Johnson, "Putin'in yenilmez bulunduğu efsanesine akıbet verdiniz, askeri tarihiniz ve ülkenizin tarihindeki en abidevi bölümlerden bir tanesini yazdınız." niteleyerek konuştu.

İngiliz Başbakan, Ukraynalıların Rus ordusunu Kiev kapılarından döndürerek sadece 21. asrın en şişman silahlı başarısını yazmadığını, ayrımsız sürede "Putin'in zamanı aptallığını, sadece ortak otokratın yapabileceği devasa hatayı yayma ettiğini" de söyledi.

"Aynı hatayı gine yapamayız"

Johnson, Ukrayna'nın, Kırım'ın ilave edilmiş bulunduğu ve Donbas dalında savaşın başladığı 2014 senesinde önceki el engelleme edildiğine ayraç ederek, "Gerçekte neler bulunduğunu kavramakta aşırı yavaştık. O devir Vladimir Putin'e getirmemiz müstelzim yaptırımları şişman yerine uygulamayı başaramadık. Aynı hatayı gine yapamayız." ifadesini kullandı.

300 milyon sterlinlik dünkü iane paketi açıkladı

Hiç kimsenin Ukraynalılara ortak obje dayatamayacağını vurgulayan Johnson, harp önceleri tanksavar füzeleri gönderdiklerini anımsatarak, "Şimdi de tanklar ve zırhlı vesait karışma binlerce tür tabanca gönderiyoruz. Önümüzdeki haftalarda size Brimstone gemisavar füzeleri ve Stormer uçaksavar sistemleri göndereceğiz. Sivilleri atak altındaki bölgelerden boşaltma buyurmak ve yetkilileri arkalamak düşüncesince zırhlı vesait sağlıyoruz." bilgisini verdi.

Johnson, 300 milyon sterlinlik (5,5 bilyon TL) dünkü ortak dayanak paketi açıklayarak, bunlara radarlar, ciddi ağırlık İHA'ları ve binlerce tün düşünce aletinin karışma bulunduğunu da bildirdi.

Başbakan Johnson, başkaca Ukrayna'ya finansman ve insancasına iane sağlamaya bitmeme edeceklerini vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler