USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiliz monarşisinin en etraflıca müddet hükümdarlık gözleyen toy hükümdarı: Kral 3. Charles

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 70 sene devam eden tahtta kalma rekoru, şişman oğlu Charles'ın da "İngiltere'de en derinlemesine müddet padişahlık muntazır varis" bulunmasına sebep oldu.

İngiliz monarşisinin en etraflıca müddet hükümdarlık gözleyen toy hükümdarı: Kral 3. Charles
09-09-2022 16:02
Londra

Prens Charles, anası Kraliçesi Elizabeth'in ölümünün peşi esna 73 yaşlarında yazboz tahtası geçerek "İngiltere Kralı" oldu.

Kraliçe 2. Elizabeth ve benzeri Prens Philip'in 4 çocuğundan en büyüğü bulunan İngiltere'nin dünkü kralı,14 Kasım 1948'de Buckingham Sarayı'nda dünyaya geldi.

Kraliçe 2. Elizabeth’in vefatının peşi esna süregelen 'Londra Köprüsü Operasyonu'nun detaylarıİngiliz basını manşetlerini Kraliçe Elizabeth'e ayırdı

Kral 6. George’un 1952'de ölüm etmesinin peşi esna Kraliçe Elizabeth'in yazboz tahtası çıkmasıyla kusursuz ismi Charles Philip Arthur George olan, Kraliçe'nin en iri oğlu, şimdi 3 yaşlarındayken tahtın geçmiş sıradaki varisi oldu.

Annesi Kraliçe Elizabeth ve babası Prens Philip, hususi öğretmenler çeşidinden eğitilen tahtın eski varislerinin aksine, oğullarının okula gitmesi gerektiğine değişmeyen verdi. Böylece Kraliyet ailesi üyelerinin etraflıca seneler süresince örgün talim dışındaki tutulması uygulamasına da akıbet verildi.

Charles, geçmiş şekilde başşehir Londra'nın batısındaki Hill House School'da terbiye gördü.

Daha sonraları Charles, babası Philip'in de okuduğu, İskoçya'da sıkıca ve güçlü disipliniyle aşina leyli meslek Gordonstoun'a gönderildi. Sonraki senelerde bu okulda zorbalığa uğradığını kail ve burada geçirdiği vakti "cehennem" şekilde nitelendiren Charles, ortak müddet de Avustralya'da terbiye aldı. 1970'de Cambridge'deki Trinity College'da darülfünun eğitimini bütünler Prens, tahtın geçmiş darülfünun diploması düzlük varisi oldu.

Galler Prensi olmaya hazırlanırken Charles, 1969'da Wales University College'da Galler vakti ve dili dair ortak sene terbiye aldı. Charles, mezuniyetinin peşi esna hem Kraliyet Hava Kuvvetleri aynı zamanda Kraliyet Donanması'nda kazanmak şartıyla İngiliz ordusunda 7 sene fariza yaptı.

Diana ile düğününü milyonca insanoğlu çalışkan yayından izledi

Prens Charles, 1977 yılının bitmiş teşrin ayında tahtın sıradaki varisleri bulunan Prens William ve Prens Harry'yi dünyaya getirecek bulunan Leydi Diana ile tanıştı.

Diana, babasının "Kont" unvanına erbap olması dolayısıyla 1975 senesinde "Leydi" unvanını düzlük ve esasında Kraliyet Ailesi ile bağı bulunan ortak kişi bulunmasına karşın ilerleyici senelerde ailenin güçlü ve kontrolör yapısına gönül rahatlığı ihtimal de geçmiş ağır kaba duruşu sergiledi ve halktan da iri dayanaklık etmek gördü.

Prens Charles, Diana ile 29 Temmuz 1981'de Aziz Paul Katedrali'nde evlendi. Çiftin düğününü evren çapında milyonlarca insanoğlu çalışkan yayından izledi. Diana, kalabalıkları etkileyen cazibesi, hayırhah ve aktivist kimliğiyle dünyanın ciharıyek indinde baş döndürücü sevildi.

Charles ve Diana'nın evliliğinden, 21 Haziran 1982'de Prens William ve 15 Eylül 1984'te Prens Harry dünyaya geldi.

Çalkantılı geçmiş evliliği

Çiftin evliliğindeki problemlerin medyaya da yansımasıyla Prenses Diana nispeten tekaüt eyyam geçirdi.

Dönemin İngiliz medyasında bunaltıcı kuvvet sahibi bulunan tabloid gazetelerinin paparazzi muhabirlerinin, senelerce kenar kapmaca oynayarak az şimdi dem aldırmadığı Diana'nın ölümü de gine paparazzilerin amansız kovalamacası dolayısıyla olacaktı.

Diana, 1994'te BBC'ye verdiği ortak röportajda, Charles'ın şimdi sonraları birlikteliği bulunduğunu onama etmiş bulunduğu Camilla Parker Bowles'a atıf yaparak "Biz, bu evlilikte üç kişiydik." ifadesini kullandı. Araları devir içinde ortak güzel oluşturulan çift, 1996'de yöntemince boşandı.

Prenses Diana, boşandıktan kestirmece ortak sene sonraları 31 Ağustos 1997'de Paris'te paparazzilerden kaçarken geçirdiği gidiş geliş kazasında yaşamını kaybetti.

Charles, etraflıca süredir birlikteliği mevcut Camilla ile 9 Nisan 2005'te evlendi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tahttaki 70'inci sene dönümüne bağlı paylaşmış bulunduğu mesajında, oğlu Charles kral olduğunda, benzeri Camilla'nın "kraliçe" olmasını istediğini belirtti.

İklim değişikliğinin önüne devrolmak düşüncesince icraat yaptı

Charles, görüşlerini halkoyu uğrunda tartışmayı reddeden annesinin aksine, hava değişikliği, yeşil erke ve seçenek tababet kabil mevzularda makaleler yazdı ve konuşmalar yaptı.

Tropikal ormanların korunması amacıyla internette kampanya başlatan Charles, acele hisse senedi çağrısında bulundu.

"MySpace" adlı sitede gösterilen 90 saniyelik klipte, Charles, hava değişikliğiyle savaş edilmesi ve ormanların namevcut edilmesinin önüne geçilmesi düşüncesince Tibetlilerin ruhani önderi Dalay Lama, adlı sanlı topçu Pele ve Amerikalı oyuncu Harrison Ford'la baş başa arazi aldı.

Modern Britanya'yı şimdi güzel asimilasyon etmeyi amaçlıyor

Charles, Kraliyet personellerinin sayısını azaltmayı, harcamaları kısmayı ve "modern Britanya'yı şimdi güzel asimilasyon etmeyi" amaçladığını söylemişti. Ancak diş fırçasına kit bunaltmak düşüncesince ortak yardımcısı bulunduğu iddiaları, tenkit oklarını namına çevirmişti.

İngiltere'nin baş döndürücü aydın ve diyanet çeşitliliğine erbap olmasından çevre Charles, yazboz tahtası çıkarsa "çok inançlı" ortak yan töreni düzenleneceğinin sözünü vermişti.

2018'de gösterilen "Prens, Oğul ve Varis" (Prince, Son and Heir: Charles at 70) isminde belgeselde Charles, Galler Prensi olmanın kral olmaktan değişik bulunduğunu belirterek kral şekilde siyasete karışma edemeyeceğini ve bu mevzuda konuşamayacağını dile getirmişti.

Hayırseverlik işlerinin yanı esna suluboya foto fail Charles, aralarında bebek öykülerinin de bulunduğu, "The Old Man of Lochnagar", "Harmony: A New Way of Looking at Our World" ve "The Prince's Speech: On the Future of Food" kitaplarının da yazarı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler