USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İlham Aliyev, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kutlama mesajı gönderdi.

İlham Aliyev, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutladı
28-10-2021 13:34
Bakü

Mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin yapılış sene dönümü zımnında Erdoğan ve Türk halkını şahsı ve Azerbaycan halkı hesabına kutlayan Aliyev, siyasi, ekonomik, askeri anlamda çelimli ve azimli Türkiye'nin arsıulusal arenada baş döndürücü ehemmiyetli müşterek yere cemaat bulunduğunu belirtti.

Aliyev, Erdoğan'ın liderliğinde yaşama geçirilen degaje kabiliyetli izlence ve planların Türkiye'nin rastgele taraflı gelişme ve yükselişine misyon ettiğini anlatım ederek Türk halkının Erdoğan'a bulunan şişman itimadının, mühim hisse senedi çizgisinin başarıya ulaşmasındaki en ehemmiyetli sebep bulunduğunu kaydetti.

Türkiye ve Azerbaycan ülfet ve beraberlik ilişkilerinin dü halkın eş tarihi, ulusal ve tinsel değerleri üzere sert temeller üstünde kurulduğunu tamlayan Aliyev, mesajında şu ifadelere toprak verdi:

"Şu anda bu ilişkilerin tarihî zamanına tutanak oluyoruz. Şuşa Beyannamesi'nde tamlanan gaye ve istikametler doğrultusunda müttefiklik ilişkilerimiz rastgele sabık çağ genişlemekte ve acemi içeriklerle zenginleşmektedir.

Azerbaycan'ın topraklarının kurtuluşu düşüncesince verdiği mücadelede şahsen sizin, karındaş Türk devleti ve halkının azimli siyasal ve tinsel desteği şişman gösteriş oynamıştır. Azerbaycan ile Türkiye'nin dayanışmasını müşterek defa elan kâffesi dünyaya yayınlayan bu desteği halkımız katiyen unutmayacaktır.

'Bir millet, dü devlet' prensibi doğrultusunda birliğimizi, rastgele bölgede çalışan ve canlı iş birliğimizi elan da pekitmek ve yetiştirmek düşüncesince eş çabalarımızı sürdüreceğimize inancım tamdır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler