USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İletişim Başkanı Altun'dan 'Çalışan Gazeteciler Günü' mesajı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Basın ve tabir hürriyeti çerçevesinin korunması, şimdi ilk bulunduğu kadar artık da önceliğimiz olmaya bitmeme edecektir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı namına mesleksel ilkelerden ve demokratik değerlerden edim vermeyen, görevleri

İletişim Başkanı Altun'dan 'Çalışan Gazeteciler Günü' mesajı
09-01-2022 15:43
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Basın ve tabir hürriyeti çerçevesinin korunması, elan evvel bulunduğu kabil artık da önceliğimiz olmaya bitmeme edecektir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kendisine mesleksel ilkelerden ve demokratik değerlerden ivaz vermeyen, görevlerini duygunluk ve saygınlıkla yürütme eden, sonunda medyaya itimatı ve bu piyasanın standardını de ziyade matbuat çalışanlarının destekçisi olmayı sürdüreceğiz" dedi. 

İletişim Başkanı Altun, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' zımnında birlikte mesaj yayımladı. Altun, topu topu dünyada çelimli birlikte demokratlık düşüncesince dirimsel birlikte işlev yürütme fail basının, bireylerin gerçek, akıllıcasına ve emniyetli bilgiye ulaşmasına vasıtalık ettiğini ve metin birlikte kamuoyunun oluşmasına ulama sağladığını belirterek, "Basın sektöründe mesai harcayan, hakikatin savunuculuğunu ve temsilciliğini yaparak demokrasiyi güçlendiren gazeteciler de bu yönüyle ehemmiyetli birlikte fariza üstlenmektedir. Medya mensupları, vatanımızda de bireylerin ve camianın Anayasa ile garanti dibine tahsil edilen salık kabul etme hürriyetinin ve hakkının izlemsel birlikte ayağını oluşum etmektedir. Topluma sağlıklı, dört başı mamur ve gerçekliği teslim edilmiş bilgiler sunmaya uyanıklık yayınlayan ve hoppadak hakikatin ardında koşan gazeteciler, mesleğin saygınlığını da korumakta ve yükseltmektedir" ifadelerini kullandı.

'İFADE HÜRRİYETİNİN KORUNMASI ÖNCELİĞİMİZ'

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde akıbet 20 yılda demokrasiden teknolojik altyapıya derece değme bölgede büküm edilen mesafeden matbuat dünyasının da yararlanma ediyor olmasından iri birlikte sevinme duyduklarını ayraç fail Altun, şunları kaydetti:

"Çoğulculuğun, çeşitliliğin ve özgürlüğün bilge bulunduğu bu iletişim araçları ortamında, matbuat ve tabir hürriyeti çerçevesinin korunması, elan evvel bulunduğu kabil artık da önceliğimiz olmaya bitmeme edecektir. Bu çerçeve, tabii topu topu dünyada bulunduğu kabil vatanımızda de yıldırı propagandası, maşeri kargaşalık ve tiksinti girişimleri ile şahsiyet haklarının ihlalini kapsamamaktadır. Yalanı ve dezenformasyonu gerçeğin ve doğrunun adına koyma çabalarının yoğunlaştığı bu zamanın tehditlerine en birlikte tomar sunulan küsurat devletlerin başlangıcında geliyoruz. Ayrıca topu topu dünyayı etkileyen diyalekt krizlerin yaşandığı birlikte coğrafyada bulunuyoruz. Bu tehditler ve krizler ile uğraş etme, hakikatleri abuhava ve evren kamuoyuna teşhir noktasında gazetecilere de baş döndürücü ciddi görevler düşüyor."

'BASIN MENSUPLARININ DESTEKÇİSİ OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

Diğer yandan dijitalleşmenin gazete, göstergeç ve radyonun birlikte genel ağ ve maşeri iletişim araçları tarafında da habercilik düşüncesince toy olanaklar sunduğunu vurgulayan Altun, mesajının devamında şu ifadelere arazi verdi:

"Bu olanak ve yenilikleri mesleksel deneyim ve yetkinlikle birleştiren matbuat mensuplarımızın ortaya koydukları değerli çalışmalarla övünç ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kendisine mesleksel ilkelerden ve demokratik değerlerden ivaz vermeyen, görevlerini duygunluk ve saygınlıkla yürütme eden, sonunda medyaya itimatı ve bu piyasanın standardını de ziyade matbuat çalışanlarının destekçisi olmayı sürdüreceğiz. Her çözüm ve şartta bulunduğu gibi, yaşadığımız global müstevli devrinde de geceli gündüzlü iri birlikte fedakârlık ve gayretle camianın salık kabul etme hakkını realizasyon fail muhabirinden kameramanına, fotoğraf muhabirinden editörüne, spikerinden neşriyat yönetmenine, iletişim araçları sektöründe mesai harcayan her insana teşekkürname ediyorum. Bu ihtisas ve düşüncelerle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlama ediyor, topu topu matbuat mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyor, rolü başlangıcında yaşamını kaybeden matbuat emekçilerine Allah'tan yağmur diliyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler