USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İletişim Başkanı Altun: Türkiye ve Libya birilerinin semt karşı meydana getirdiği hesapları bozmuştur

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye ve Libya, birilerinin semt için meydana getirdiği hesapları bozmuştur ve öz çıkarları doğrultusunda gerçek oyunlarını kurmuştur." dedi.

İletişim Başkanı Altun: Türkiye ve Libya birilerinin semt karşı meydana getirdiği hesapları bozmuştur
23-12-2022 17:08
Trablus

Altun, Libya Ulusal Birlik Hükümeti İletişim ve Siyasi İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Velid Ammar Muhammed el-Lafi'nin davetlisi şekilde geldiği Libya'nın başkenti Trablus'ta İletişim Forumu'na katıldı.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin açılışını meydana getirdiği forumda mütekellim Altun, arkadaş ve karındaş iklim Libya'da bulunmaktan ve hakeza birim foruma katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Libya ve İslam dünyasıyla ilişkileri güçlendirmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Bugün toptan görünüme bakılınca etraflı bölgelerde birim belirsizliğin, istikrarsızlığın bilge bulunduğunun görüldüğüne ayraç fail Altun, rastgele birim noktadaki çatışma, savaş, buhran veya salgının aracısız ve bilvasıta sonuçlarıyla dünyanın en ücra yerlerini bile etkilediğini belirtti.

Bu etkilerin siyasi, diplomatik, ekonomik, maşeri ve insanca boyutlarda ortaya çıktığını dile getiren Altun, insanlığın bugün gelişigüzel bölgede denge ve öngörülebilirlik arayışı zarfında bulunduğunu kaydetti.

Altun, "Elbette bu arayış şayet hafriyat olmazsa, şayet gerçek Şayet olmazsa ne olursa olsun yanıtsız kalır. Karşı karşıya kalınan alan okumalara kalıcı, etkili, planlı ve işlevsel analizör çıkmak beklenen olmayacaktır. İşte hakeza birim çağda kılıç Türkiye şekilde lehçe krizler ve toptan ihtilaflar karşısında gerçekçi, ahlaki, insanca ve içten hal yaklaşımları ortaya koymaya çalışıyoruz. Tüm olanak ve yeteneklerimizi bu doğrultuda kullanıyoruz." diyerek konuştu.

Bu toptan kapalılık çağlarında Türkiye'nin birim denge adası şekilde öne çıkarken, ayrımsız sürede istikrarlaştırıcı birim çelim şekilde arsıulusal bölgede kendisini konumlandırdığını vurgulayan Altun, Türkiye'nin ulusal hafriyat ve kendilerini koruyan, ülkenin güvenliğini takviye fail adımları art arda atarken, ayrımsız sürede yürüttükleri sulh diplomasisiyle lehçe ve toptan sorunlara hal önerileri sunduklarını belirtti.

"Bölgemizde ve tamamı dünyada birim geçim iklimi kurmak düşüncesince çabalıyoruz"

Rusya-Ukrayna harbinde en aslında buyana krizin büyümemesi düşüncesince himmet gösterirken üçüncü devletlerin beyin dışı aşama ve söylemlerle ateşi körüklemelerinin karşısında durduklarının altını çizen Altun, bu süreçte hem Rusya hem de Ukrayna liderleriyle görüşebilen biricik liderin Cumhurbaşkanı Erdoğan bulunduğunu aktardı. Bunun da kendisinin ve Türkiye'nin kasılma etmiş bulunduğu güvenin işareti olduğuna dikkati çekici Altun, bu emniyet sonucunda Rusya ve Ukrayna'yı Türkiye'de mütalaa masasında buluşturmayı başardıklarını söyledi.

Altun, savaşçı tarafların birim araya getirilmiş bulunduğu İstanbul sürecinin, dü iklim ortada sulh görüşmeleri düşüncesince en ülküsel mefruşat olma hususi durumunu hala korunum ettiğini bildirdi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki tutsak takasının da gene Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde, Türkiye arabuluculuğunda gerçekleştiğini anımsatan Altun, şu halde bitmeme etti:

"Biz tabii ve hoppadak dü iklim ortada diplomatlık kanallarının işletilmesiyle değil, bu savaşın tamamı dünyayı etkileyen bilvasıta sonuçlarının çözümüyle de yakından ilgilendik. Savaş sürecinde Ukrayna ve Rusya'dan hububat sevkiyatının durmasıyla oluşan toptan besin krizi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dü iklim lideriyle andıran temasları sonucunda imzalanan hububat koridoru anlaşmasıyla çözüldü. Tahıl koridorundaki tıkanıklıkların aşılmasını ve anlaşmanın süresinin uzatılmasını da gene Türkiye sağladı. Avrupa'dan Afrika'ya toptan çapta oluşan besin krizini halletmek düşüncesince ülkemizin ortaya koyduğu içten gayretler hamdolsun başarıya ulaştı ve bu gayretin sonuçlarından de tamamı evren yararlanma etti. Şimdi istiyoruz ki bundan hâlâ fazla, az kaslı devletler yararlanma etsin. Ülkemiz gene bu savaşın etmen bulunduğu erke krizinin çözümüne de ulama sunarak, istikrarlaştırıcı rolünü sürdürmeye bitmeme edecek.

Görüldüğü üzere, öncelikleri hoppadak öz düzenlilik ve refahları olanların aksine, kılıç Türkiye şekilde sahamızda ve tamamı dünyada birim geçim iklimi kurmak düşüncesince çabalıyoruz. Elbette Sayın Cumhurbaşkanımızın izlemsel liderliği bu süreçte baş döndürücü ehemmiyetli olanaklar sağlıyor."

Türkiye'nin bu pozitif tutumunu demincek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuyla perçinlediklerini dile getiren Altun, "Türkiye Yüzyılı'nın ülkemiz, bölgemiz ve evren düşüncesince barışın, güvenin, istikrarın ve huzurun yüzyılı durumuna gelmesi düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

"Batılı koloni sistemi çağdaş zamanın adaletsizliklerinin esas kaynağıdır"

Gerek toptan Kovid-19 salgınının lüzum Rusya-Ukrayna savaşının, toptan belirsizlikleri derinleştirdiğini ve arsıulusal sistemin eksikliklerini gene devir yüzüne çıkardığını tamlayan Altun, insanlığın kaderinin eş bulunduğu gerçeğini birim defa hâlâ yayınlayan bu olaylar karşısında, bazısı devletlerin hoppadak kendisini düşünen veya realist sıfır yaklaşımlar sergilemelerinin sorunları hâlâ da çetrefil duruma getirdiğini söyledi.

Gelinen gözcü bakımından Batı'nın kendini merkezi ve imtiyazlı birim pozisyona yerleştirerek tasarım etmiş bulunduğu arsıulusal sistemin, bugün karşılaşılan problemlerin deposu bulunduğunu gördüklerini tabir fail Altun, "Batılı koloni sistemi çağdaş zamanın adaletsizliklerinin esas kaynağıdır. Gelinen gözcü bakımından kılıç Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de ayrıca Libya'da rastgele birim halde yaşanmış bulunan problemlerin istikrarsızlığın kaynağına baktığımızda Batı'nın hesaplarıyla karşılaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Altun, laflarını şu halde sürdürdü:

"Batı merkezli evren görüşü ilişkin düz yazı edilen toptan nizama itiraz fail gelişigüzel iklim ne eyvah ki idrak operasyonlarıyla, dezenformasyon kampanyalarıyla susturulmaya çalışılıyor veya yıldırı örgütleriyle, politikacı ve maşeri dengesizlik dalgalarıyla, hesaplarıyla maksut çizgiye istifa etmek isteniyor. Türkiye bu kötü huylu hesaplara, politik mühendislik çabalarına, dezenformasyonlara en birim tomar sunulan küsurat devletlerin başlangıcında geliyor. Aynı halde Libya devleti ve halkı da gene Türkiye-Libya ilişkileri de bu dezenformasyon kampanyalarından, bu saldırılardan nasibini alıyor. Çünkü Türkiye ve Libya, birilerinin semt ilişkin meydana getirdiği hesapları bozmuştur ve öz çıkarları doğrultusunda gerçek oyunlarını kurmuşlardır. Hamdolsun Libyalı kardeşlerimiz, uğur boncuğu adımında duyurulmayan ajandası sıfır Türkiye'nin niyetinin içten bulunduğunu epey bir dobra biliyorlar. Birlikte tarihi, coğrafi, siyasi, askeri, hesaplı ve kültürel bağlarımızı güçlendiren adımları arkası peşine atıyoruz. Bu eş arzu ve kararlılıkla ülkelerimiz arasındaki işbirliğine ve dayanışmaya, bölgemizdeki istikrara ve huzura kasteden uğur boncuğu girişime punt vermeyeceğiz."

Altun, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkı şekilde bundan hakeza da Libya'nın ve Libyalıların indinde olmayı sürdüreceklerini söyledi.

İslam dünyası ile ilişkilere, hukuka da iri birim duygunluk gösterdiklerini tabir fail Altun, İslam ümmetinin şimdiki sorunlarının çözülmesi ve işbirliklerinin güçlendirilmesi düşüncesince ulama sunmaya bitmeme edeceklerini bildirdi.

Bu kapsamda, gelişigüzel bölgede bulunduğu kıl payı iletişim, komünikasyon araçları ve haberleşme dalında da ilişkileri geliştirme, ilerletme gayesinde olduklarını dile getiren Altun, güzeşte teşrinievvel ayında İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Konferansı devre başkanlığını Suudi Arabistan'dan devraldıklarını, üstlendikleri iri sorumlulukla enformasyon, komünikasyon araçları ve haberleşme dalında kuma emekleri derinleştirecek ve geliştirecek birim yaklaşım zarfında olacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Konferansı'nda benimseme edilen İstanbul Deklarasyonu ile dezenformasyon ve İslamofobiyle savaş açısından enine boyuna eleştiri kararlar aldıklarına ayraç ederek, "İstanbul Deklarasyonu'nda dezenformasyonla ne savaş edileceğinin indinde Filistin davasına bulunan bağlılığımızı da doğrulama ettik. Buradan da Filistin davasına bulunan bağlılığımızın birim defa hâlâ altını çizerek vurguluyorum." dedi.

"Dijital yıldırı ve sayısal emperyalizme hakkındaki eş savaş yürütmeliyiz"

Bugün isim haklarını, maşer huzurunu, ulusal güvenliği, lehçe ve toptan barışı gaye alan melez ve karmaşa dünkü döl tehditlerle hakkındaki karşıya olunduğunu özetleyen Altun, hakikatin gerelti arkasına itilmeye çalışmış bulunduğu bu çağın, "Hakikat Ötesi" (Post Truth) şekilde adlandırıldığını kaydetti.

Böyle birim çağda hakkındaki karşıya kalınan ehemmiyetli birim sınamanın da haberleşme teknolojilerinin kötü huylu amaçlar düşüncesince kullanılmasından kaynaklandığına ayraç fail Altun, dijitalleşmenin ve dünkü teknolojilerin sunmuş bulunduğu olanakları bir takım iğrenç odakların dezenformasyon, müsvedde kampanyası, ağırlık operasyonu, tiksinme söylemi, yıldırıcılık propagandası veya sayısal müstebitlik kıl payı yıkmacı ameliyat düşüncesince kullandığını, birilerinin caba isteye gerçek krizi çıkardığını söyledi.

Bu gerçek krizinin siyasetten topluma, kültürden iş hayatına medyaya baş döndürücü enli alanlara bulaşma ettiğine dikkati çekici Altun, şunları kaydetti:

"Hakikatin en birim tomar zedelendiği mecralar şekilde da bugün maşeri komünikasyon araçları platformları karşımıza çıkıyor. Kendilerini pazarladıkları denli özgürlükçü ve nötr sıfır bu platformlar, sayısal faşizmden, sayısal terörizmden ağırlık operasyonlarına denli düz baş döndürücü kötü huylu faaliyetin yatağı, ortamı durumuna mevrut durumda. Son günlerde 'Twitter ifşaları' şekilde ortaya çıkan belgeler, bu platformun mazruf silme, engelleme, duyurulmayan sıkı denetim veya matematik mantinota kıl payı kararlarda ne denli keyfi, ne denli ideolojik davrandıklarını birim defa hâlâ ortaya sermiş oldu.

Sözde tabir özgürlüğünde meslek açtığını kanıt fail Twitter'ın mazruf politikalarının ortaklık yönetimiyle veya çıkarlarıyla namüsait düşenlere hakkındaki birim tabanca şekilde kullanıldığına tanıklık ettik.

Aynı halde söz gelişi Twitter'ın Pentagon'un online ruhsal harekat kampanyasına ne iane etmiş bulunduğu de bu akıbet süreçte yayma oldu. Burada birim çark mevcut ve bu şu halde işliyor. Amerika Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) türlü zamanlarda Twitter'a 'belirli mesajları yansıtmak düşüncesince kullandıkları' Arapça dilindeki hesapların listelerini gönderiyor. Twitter yetkilileri ayrımsız devir CENTCOM'un bildirdiği hesapları şikayetlere hakkındaki esirgeme sağlayıcı alkan listeye almaktadır ve bunlara musaddak matematik muamelesi yapıyor. Bu hesaplar İran'dan Yemen'e, Afganistan'dan Irak ve Suriye'ye nice iklim aleyhinde Amerika'nın askeri öncelikleri, çıkarları çerçevesinde yoğun pıtrak tweetler atıyorlar. Bunları sözüm ona nötr birim platformda yapıyorlar. Twitter'ın yanı esna Facebook özellikle iktisap etmek kıl payı birim baş döndürücü pratikte Amerika askerlerinin duyurulmayan yaymaca keder ortaya çıkmak durumda. Bu noktada şu suali sormamız durumunda evet diyerek düşünüyorum. Amerikan ordusunun ruhsal ağırlık operasyonlarına olanak tanımış bulunduğu ve alan açmış bulunduğu belgeleriyle ortaya çıkan maşeri komünikasyon araçları platformlarının hala tarafsızlığından, bağımsızlığından bahsedilebilecek miyiz? Yine gördük ki Twitter aracısız devletlerin iç siyasetlerine karışan oluyor, halkların iradesini hiçe sayan politik mühendislikler yapabiliyor. Türkiye'ye hakkındaki söz gelişi yıldırı propagandası önleyen hesaplara müteveccih uğur boncuğu aşama atmayan Twitter'ın bu uygulamaları, tepme standardın ötesinde dizgesel dezenformasyondur, ideolojik birim yönlendirmeyle akıntı edildiğinin belirgin ve belirgin delilidir. Bu keyfiliğin ve duraç tanımazlığın kişiler, toplumlar ve devletler açısından ağırbaşlı tehditler oluşturduğu baş döndürücü açıktır. Tüm bunların bitaraflık kisvesi altında yapıldığı da birim gerçektir. Bunun ismi payan sayısal faşizmdir, sayısal terörizmdir."

Altun, fiili yıldırı saldırılarından ne devletleri vatandaşları destek iktisap etmek gerekiyorsa ayrımsız halde dizgesel idrak operasyonlarından, dezenformasyondan, sayısal terörden, sayısal faşizmden de destek iktisap etmek gerektiğini, bu sayısal emperyalizme hakkındaki daim beraberce eş birim savaş yürütülmesi icap ettiğini bildirdi.

"Ülkemiz, bölgemiz ve adamlık düşüncesince hakikati savunmaya, hakikati söylemeye bitmeme edeceğiz"

Türkiye şekilde hakkındaki karşıya kaldıkları tehditlere müteveccih hukuki, siyasi, diplomatik veya askeri boyutun indinde haberleşme cephesinde de iri birim savaş verdiklerini vurgulayan Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı şekilde Türkiye'nin iletişimini bütünlüklü, baş döndürücü taraflı ve sürdürülebilir birim kurumsal yapıda yürüttüklerini kaydetti.

Başkanlığın emekleri ve Türkiye İletişim Modeli hakkındaki bilim verici Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" mottosuyla bayraktarlığını meydana getirdiği gerçek mücadelesini haberleşme boyutunda sürdürdüklerini tabir etti.

Türkiye aleyhine örgütlü planlı düz baş döndürücü dezenformasyon kampanyasını işlevsiz kılmayı başardıklarını özetleyen Altun, şunları kaydetti:

"Türkiye İletişim Modelimizi, bu bölgede geliştirdiğimiz yetenek ve tecrübeyi, dostlarımızla paylaşmaya hazırız. Uluslararası bölgede yaşanmış bulunan buhran ve belirsizlikler karşısında baş döndürücü hâlâ güçlü, baş döndürücü hâlâ dayanabilen birim arsıulusal topluluğun yapımı namına arkadaş ve karındaş ülkelerle haberleşme dalında işbirlikleri hazırlamaya açığız. Biz anca inanıyoruz ki gerçek gelişigüzel devir kazanacak, dünyayı gerçek kurtaracak. Biz gerçek düşüncesince mücadelemizi sonuna denli sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye İletişim Modelinin, şahısların salık benimseme etme hakkını gelişigüzel şeyin üzerinde tutan, gerçek odaklı dünkü birim haberleşme anlayışı arayışının birim ürünü bulunduğunu belirtiyor. Cumhurbaşkanımız bu modelin gayesini de 'hakikat dairesi içerisinde el erki ve arsıulusal hukuktan çelim alan birim haberleşme anlayışını hem müdafaa etmek hem de pratikte kasılma etmek' şekilde açıklıyor. Biz de bu doğrultuda ülkemiz, bölgemiz ve adamlık düşüncesince hakikati savunmaya, hakikati söylemeye bitmeme edeceğiz. Hakikatin bilge bulunduğu birim haberleşme ortamının inşasına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz."

İletişim Başkanı Altun, konuşmasının peşi esna Libya Başbakanı Dibeybe ile toplu tartışma kapsamında planlı zanaat sergisini gezdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler