USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İHA Muhabiri Mustafa Uslu, ‘Yılın kahraman habercisi’ ödülüne layık görüldü

Bağcılar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi çeşidinden planlı ‘Haber Kameramanları' ödülleri sahiplerini buldu. Törende İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Kocaeli'deki gümrüksüz çiftliğinin yadımlama çalışmalarını görüntülediği düşüncesince zede

İHA Muhabiri Mustafa Uslu, ‘Yılın kahraman habercisi’ ödülüne layık görüldü
10-01-2022 23:52

Siyaset, iş, sanat, spor ve iletişim araçları dünyasının ehemmiyetli isimlerinin ağırlandığı programda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü coşkuyla kutlandı. Bağcılar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle, darülfünun öğrencilerinin anketle belirlediği 2021 senesinde yayınlanmış, hafızalarına toprak etmiş istihbarat ile sütun ve göstergeç dünyasından uyanıklık çekici adlardan kalburüstü bulduklarına oy verdi. Ankette öne çıkan adların mükâfatlandırmak düşüncesince ‘Haberin Kahramanları' isminde ödül töreni düzenledi. Törende İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Kocaeli'deki gümrüksüz çiftliğinin yadımlama çalışmalarını görüntülediği düşüncesince zedelenmek edilen İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu senenin en kahraman habercisi ödülüne, Türkiye Gazetesi Ekonomi Müdürü Canan Eraslan ise senenin en kalburüstü avrat iktisat gazetecisi ödülünü layık görüldü.

“Çirkin bir saldırıya uğradı”

Törende mütekellim Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Öncelikle gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlama kartı ediyorum. Bağcılar Belediyesi olarakta bu sene 2'ncisini yapmış olduğumuz ‘Haberin Kahramanları' ödül töreninde bu gece ezanı birlikteyiz. mükafat ilişki topu topu gazetecileri kutlama kartı ediyorum. Zor şerait altında akilane habere iktiran etmek düşüncesince bir savaş içerisindeler. İHA Muhabiri Mustafa Uslu, Lütfü Türkkan'ın çiftçiliğini görüntülerken de biçimsiz bir saldırıya uğradı. O da bu gece ezanı burada ödülünü almış oldu. Ben namına esasen esbak olsun dileklerimi iletiyorum. Bir şimdi göz boncuğu muhabir arkadaşımın da hakeza bir saldırıya verilen kalmamasını dilek ediyorum” dedi.

“Gönül isterdi ki iyi yaptığımız haberlerle ödül alabilmek”

Ödül töreninden sonradan konuşarak saldırıdan sonradan yüzünde iz kaldığını kail İhlas Haber Ajansı Kocaeli Muhabiri Mustafa Uslu, “Benim düşüncesince baş döndürücü iyi bir duygu. Bu mesleğe önceden elhak bir ödül alabilmek imgesel ile bu mesleğe başlıyoruz. Ama lisan isterdi ki iyi yaptığımız istihbarat ile ödül alabilmek. Bu ödüle layık görenlere baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Başımızdan bitik bir olay geçti. Hiçbir meslektaşımın yaşanmasını istemediğim bir olay geçti. Biliyorsunuz Lütfü Türkkan'ın çiftliğinde yadımlama çalışmalarını tefriş etmek düşüncesince alana gitmiştim. Daha sonradan çekimi yaparken yanıma 4 isim geldi ve ve çabucak kalay afet bana saldırdı. Elimde drone bulunduğu düşüncesince gazeteci olduğumu anladılar. Ne bulunduğunu üstelik anlamadım. Kendimi çabucak yerde buldum. Sonra yerde tekmelemeye ve vurmaya bitmeme ettiler. Daha sonradan da onlar gözaltına alındı, ego hastaneye kaldırıldım. Yüzümde geçmeyecek bir iz oluştu” sanarak konuştu.

“Eşimin saldırıya uğradığını ego İHA'nın genel ağ sitesinde gördüm”

Çok çetin eyyam geçirdiğini tamlayan Mustafa Uslu'nun benzeri Aslı Sena Uslu, “Hepimiz düşüncesince baş döndürücü çetin zamanlardı. O zamane ego Konya'daydın eşimin saldırıya uğradığını ego İHA'nın genel ağ sitesinde gördüm. Benim düşüncesince baş döndürücü bitik bir durumdu. Ulaşamadım tanımada gelemedim o zamane evli değildik. Geçmeyecek sandığım günlerdi benim düşüncesince ama geçti. Yeni sayfalar açtık, baş döndürücü iyi insanlarla tanıştık. Ama daim dedim ki bari bunları yaşamasaydık” ifadelerini kullandı.

“Mesleğin ehemmiyetli aşamalarını yegâne on paralık çıkarak bu yere geldik”

Ödüle layık gören gençlere teşekkürname fail Türkiye Gazetesi Ekonomi Müdürü Canan Eraslan da, “Gerçekten tığ ustalarımız ve hocalarımız çeşidinden yetiştirildik ve mesleğin ehemmiyetli aşamalarını yegâne on paralık çıkarak bu yere geldik, türlü ödüller kazanıyoruz. Bizden sonradan bu noktayı zamane ilişki ve standardını şimdi iyi bölgelere taşıyacak çoluk çocuk çeşidinden ödüle layık rastlanmak iri değer hakkıyla hepsine baş döndürücü teşekkürname ediyorum” halinde konuştu.

Sümeyye İnal - Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler