USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit annesinin mevki imkanlarından feragatını anlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Iğdırlı şehit annesi Güzel Çiyapul'un bugüne denli devletin şehitlere verdiği tek tazminatı almadığını ve evladını işe koymadığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit annesinin mevki imkanlarından feragatını anlattı
11-12-2022 19:13
Erzurum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum'da müşterek otelin açılışında icra ettiği konuşmada, bugün Iğdır'da Şehit Er Erhan Çiyapul Camii ve Kur'an Kursu'nun açılışına katıldığını hatırlattı.

Şehit annesi Güzel Çiyapul'dan bahseden Soylu, şöyleki konuştu:

"2019'da çocuğu Hakkari'de şehit oldu. O tarihten bugüne derece devletimizin şehitlere verdiği tek tazminatı almadı, evlatlarını işe koymadı. 'Ben, benim şerefimle başka dünyaya değerlendirmek istiyorum' dedi. Elindeki birikmişiyle 'ben evladımın namına müşterek cami yaptırmak, dibine da 40-50 tilmizlik müşterek Kur'an kursu yaptırmak istiyorum' dedi. El birliğiyle aşırı elleme cami yaptılar. O annenin elleme laflarıyla caminin açılışını gerçekleştirdik. Sonra müşterek çorba düşüncesince bizi evine çağırma etti. Dedim ki 'cami yaptın, istersen bu evi de doğrudan geçirelim', dedi ki 'yaşayacağımız ne kadardır ki.' Kızı mevcut o da 25-30'lu yaşlarda, 'anneni kandırma et' dedim. Dedi ki 'yaşayacağımız ne kadardır ki.' Allah baht etti, müşterek cami ile Kur’an kursunun yapımına punt olduk. Biz bundan memnunuz. Allah hepimize gönül tokluğu versin. Allah her insana hakeza müşterek basiret baht etsin."

"Türkiye yürüyüşüne çelimli müşterek biçimde bitmeme ediyor"

Bakan Soylu, Türkiye'nin büyüyüp yükseldikçe yarınlarına hâlâ çelimli baktığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem kendilerinin bununla beraberinde anne babalarının çocukluk ve cahillik yıllarında manzara edemedikleriyle Türkiye'yi buluşturduğunu söyledi.

Türkiye'nin 21. asrın altyapısındaki eksiklikleri tamamladığını tabir fail Soylu, şöyleki bitmeme etti:

"Bir asrın altındaki eksiklikleri tamamladı. Türkiye yürüyüşüne çelimli müşterek biçimde bitmeme ediyor. İlk defa bu fırsatı yakaladık. Tam 300 senedir geçmiş defa Karlofça'dan itibaren bu fırsatı yakaladık. Batı ile aramızdaki makası küçültüyoruz. Altyapımızla, fevk yapımızla, otellerimizle, gezim ve dinlence beldelerimizle, üretim, istihdam ve ihracatımızla.. İhracatımız 250 bilyon doları aştı. Bunlar hafifsenecek rakamlar değildir. 40 milyarlar dolarlardan 250 bilyon dolara... Dünyanın şişman krizler içinde bulunmuş olduğu hesaplı dilimler içerisinde. İstihdamımız 31 milyonu aştı. Türkiye düşüncesince bu rakamlar hazırlop ulaşılabilecek rakamlar değil. Erzurum’da gezim otellerinin döşek kapasitesi 12 bini aştı. Bunlar şişman ve ehemmiyetli işler."

Yatırımın olabilmesi düşüncesince huzurun ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Soylu, "Yatırımın olabilmesi düşüncesince öngörülebilirlik olabilmelidir, abra olabilmeli, yarının, geleceğin elleme müşterek biçimde görebilmek önemlidir. Bir ülkenin altyapısının olması lazım. Hastanelerinin, yollarının, havalimanlarının ve altyapılarının, üniversitenin olması lazım." dedi.

"Bu şişman devrimin sahibi eren millettir"

Türkiye'nin şişman müşterek inkılap gerçekleştirdiğini kail Soylu, şunları kaydetti:

"Buna değiş ve evolüsyon erişmek şişman butlan olur. Bu şişman devrimdir. Bu şişman devrimin sahibi eren millettir, yöneticisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu şişman devrimin bugünkü yüklenicileri de Cumhur İttifakı'dır. Bu budun şişman müşterek millettir. Umudunuzu ne olmuş kalırsınız efdal tutun. Eğer düş ve atılganlık olmasaydı bu otel yapılmazdı. Ne olmuş kalırsınız şu Palandöken Dağı’nın cesameti derece anaç olmalıyız. Hiçbir devir cesametimizden şu gücümüzden ve kuvvetimizden art durmamalıyız. Bize aşırı başağrısı çektirdiler. Fırsat buldukça dinimize saldırıyorlar. Fırsat buldukça bütünlük ve beraberliğimize saldırıyorlar. Fırsat buldukça medeniyetimize, geleceğimize, göreneğimize ve ananemize saldırıyorlar."

Bakan Soylu, "Şimdi gösterişli akın etmek zamanı. Şimdi etrafımızdaki coğrafyaya şu özgüvenimizi hissettirmek zamanı. Batı'nın etrafımızdaki coğrafyadan elini çektiri zamanı. Kardeşlerimizle bu arada yarına çelimli müşterek şekilde, eksiksiz Müslümanlarla, etrafımızdaki coğrafyayla, eksiksiz Türk devletleriyle baştan sona beraberce geleceğe uzanma zamanı. Bu bizim omuzlarımızdadır. Tayyip Erdoğan kabilinden fırsatı müşterek hâlâ yakalayamayız." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler