USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'yi terörden arındırdık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'yi terörden arındırdıklarını belirterek, "Beni terörle mücadelede en aşırı motive fail nesne gençlerimiz ve çocuklarımızdır. Onların hedefleriyle buluşmasını istiyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye'yi terörden arındırdık
22-01-2022 21:02
Mardin

Bakan Soylu Mardin'deki temasları kapsamında AK Parti Mardin Gençlik Kolları Başkanlığınca Nusaybin ilçesinde planlı "Mahalle Bizim Gençlik Bizim Programı"na katıldı.

Soylu, Mitanni Kültür Merkezindeki programda müşterek araya geldiği gençlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ve sevgisini iletti.

Gençlerin seslendirdiği "Suzan Suzi" ve "Merdo" isimli sanlı türkülere zevcelik fail Soylu, burada icra ettiği konuşmada, ilçede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Soylu, Mardin'in kadim ve çelimli müşterek medeniyete ehil bulunduğunu belirterek, "Çanakkale de esasi bakımından geleceğin birliğini oluşturur. Yani müşterek ülkeyi obstrüksiyon etmeye çalışanlara gönül rahatlığı o ülkenin halis muhlis unsurlarının nite müşterek arada bulunduğunu yayınlayan müşterek anlayışı oluşturur. Biri doğuda biri batıda, birbirini tamamlıyor." sanarak konuştu.

"Adaletten ayrılmayan müşterek anlayışın içerisindeyiz"

Soylu, "Kıymetli müşterek ecdadın torunlarıyız. Bunu tek unutmayın. Bugün Allah'a hamdolsun özgür, özgür ve mutlak müşterek biçimde yaşıyoruz. Ovasından dağına, ırmağından ağacına denli her insanın imrendiği müşterek coğrafyada yaşıyoruz. Etrafımızdaki halis muhlis coğrafyaların gözünü diktiği, 'Acaba bunlar ne yapıyorlar?' sanarak sordukları müşterek yer parçasında yaşıyoruz. 600 sene emir kurduğumuz dünyada gadirlik etmeyen, hükmederken adil ayrılmayan müşterek anlayışın içerisindeyiz." dedi.

Bakan Soylu, Kovid-19 ile savaşım sürecinde meydana getirilen çalışmalara da değindi. Salgınla mücadelenin sürdüğünü vurgulayan Soylu, şöyleki konuştu:

"Dünyanın en ensesi kalın devletleri şekilde nitelendirdiğimiz Avrupa devletleri yaşlıları ölüme vazgeçme ettiler. Çalışırken toplumsal düzenlilik sistemlerine mülk ödeyen ve şu anda yaşlanan insanlarına bakamadılar. Biz ne yaptık? Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu sistemle muhtarlarımızdan çırçıplak maşer kuruluşlarına, polisimizden askerimize, jandarmamıza, validen kaymakama, şehremaneti başkanından imama ve insanlarımıza denli yaşlımızın, büyüğümüzün neye gereksinimi mevcut ise evine ulaştırmaya çalıştık.
Onu bekâr bırakmadık. Bu şişman müşterek emanettir. Bizden sonradan bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz. Biz faniyiz zorla bahsettiklerimin bütünü bu topraklarda kalıcı kalacak."

"Medeniyetimize güveniyoruz"

Soylu, bütünlük ve beraberliğin önemine değinerek, şöyleki dedi:

"Eğer bütünlük içinde olursak Allah insanı mükafatlandırır. Millet de insanı mükafatlandırır. Bizi istikrarsızlaştırmaya çalışan, bizi kişi içimizde zayıflatmaya çalışanın maksadı bizi o medeniyetlerin arkasında bırakmaktır. Bize müşterek sembol verildi, kılıç bu bayrağı taşımalı, ileriye götürmeliyiz. Ve bizlerden sonradan da o bayrağı şimdi müşterek tomar ileriye götürmeliler. Çünkü kılıç medeniyetimize güveniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Dünya 5'ten büyüktür.' derken esasta onların meydana getirmeye çalışmış bulunduğu o zihniyetin ne denli kusur olduğunu, bizim ona konfirmasyon olmayacağımızı, esasi bakımından bu düzeni fakat bizim doğrularımızın, anlayışımızın sarsacağını anlatmaya çalışıyor."

"İyilik medeniyetinin çocuklarıyız"

Ülkelerin ve milletlerin ayakta durmasının emeksiz olmadığına ayraç fail Soylu, şunları kaydetti:

"Anadolu medeniyetinin, bu toprakların anca çelimli temelleri mevcut ki; o çelimli temeller üstüne seneler boyu fırtınaya, kara, nice savaşlara nice zorluklara, yoksulluklara arada müşterek şişman zenginliklere oyunluk olmuş. Kendi medeniyetimize güveniyoruz. Dünyanın tek ülkesinde tek coğrafyada kimseyi sömürmedik. Hakkaniyetin insanlarıyız. Biz müşterek taş koyacağız, siz müşterek taş koyacaksınız, sizden sonrakiler taş koyacaklar ve harika müşterek duvarı baştan sona bu arada oluşturmuş olacağız. Arakan Müslümanlarının kalmış bulunduğu hali gördük. 20 metrekarelik müşterek yerden 35 kelle uzanıyordu. Bunların ehemmiyetli müşterek kısmı çocuk. Topraklarına uzaklar, vatanlarına hasretler. Bir kampın içinde 1 milyon 100 kişi. Orada ki mevcut biliyor musunuz? Devletimizin kurumu TİKA, Kızılay, AFAD, İHH, Diyanet, Deniz Feneri. Kendi topraklarından itilmiş bu kişilere dizi devriye geriyorlar. Bizim medeniyetimizin en ehemmiyetli kelimelerinden bir tanesi eminliktir. Orada o kişilere güvenli şekilde bakıyorlar. Sadece etrafımızdaki komşulara değil, dünyaya da bu eminliği verdik. Biz selamet medeniyetinin çocuklarıyız. Bu ülkenin attığı değme adımda bunu görüyoruz."

Soylu, bundan böyle ülkenin şişman olanaklara ehil bulunduğunu dile getirerek, "Siz iddialı yetişiyorsunuz. Bizim ihtimal de en bel kemiği güçlerimizden biri bu. Sizleri görür görmez halis muhlis yorgunluğumuz gidiyor, söyleyeceklerimiz artıyor. Allah eksikliğinizi vermesin. Cenab-ı Allah da bizi sizlere gönül rahatlığı utangaç etmesin." ifadelerini kullandı.

"Türkiye’yi terörden arındırdık"

Soylu gençlerin yönelttiği soruları da yanıtladı.

Bir şehidin kız kardeşinin, "Yurdun iç güvenliğini korumak, amme düzenini iletmek düşüncesince gösterdiğiniz güç takdire şayan. Bu icraatları adına getirirken en aşırı ne sizi motive ediyor?" sorusu üstüne Soylu, şöyleki konuştu:

"Birincisi geçmiş Diyarbakır annelerinde 34. kavuşma oldu. Türkiye'yi terörden arındırdık. Beni terörle mücadelede en aşırı motive fail bilinçlilik gençlerimiz ve çocuklarımızdır. Onların hedefleriyle buluşmasını istiyoruz. Vali olmalarını, icra vekili olmalarını istiyoruz. Çok şişman zenginlikleri mevcut ülkemizin. Bu zenginliklerini bitmeme ettiren müşterek iklim var. Terörden arındırdığın zaman, yıldırı örgütünü devreden çıkardığın devir değme bilinçlilik değişiyor. Devletin yapması müstelzim yıldırı örgütüyle milletin arasını ayırmak. Allah'a hamd olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu takip akıl, tecrübe, bilgelik birikim, halis muhlis bunlarla baş başa bizim geldiğimiz derece ehliyetli da burası. Terör örgütüyle budun uğraşmaz, yıldırı örgütüyle büyüklük uğraşır. Devlet milletinin huzuru düşüncesince emrindedir. Ve beni motive fail devletin birincil fonksiyonuna kavuşmasıdır. Devlet, vatandaşına vicdanlıdır, büyüklük vatandaşına hürmetlidir, merhametlidir ve koruyucusudur. Beni motive eden, aşırı müşterek tomar himmet etmemi sağlayıcı şöyleki müşterek ihtisas var, kılıç ne yapabileceksek Tayyip Erdoğan ile yapabileceğiz. O varken bu mücadeleden galip gelebiliriz, ülkemizi zenginleştirebiliriz, ülkemizin değme bölümüne denk hakkaniyetli, adaletli müşterek ölçün getirebiliriz. O varken imanlı müşterek devletin halk temellerini ortaya koyabiliriz. O varken gençlerimize şimdi dobra müşterek doğacak ortaya koyabiliriz."

"Batı'nın bu anlayışıyla huruç meselesi çözülmez"

Bir gencin "Ülkemizin siyasi, toplumsal yahut bilimsel niteliği olan manada huruç alma-verme hali nedir?" sorusunu Soylu şöyleki yanıtladı:

"Dünyada adalete, suya, eğitime, gıdaya, sağlığa muvasala hikayelerinde Afrika'dan Orta Asya'ya denli ve dünyanın apayrı kıtalarında aşırı ağır bariyer var. Dünyanın nice durumunda savaşlardan ve iç çatışmalardan meydana gelen mecburi göç, öteki taraftan hesaplı nedenlerden meydana gelen müşterek huruç başladı. 5 milyon 300 bin ecnebi mevcut bu ülkede. Bunun 4 milyonu sığınmacı, 3,7 milyonu Suriyeli kardeşimiz. 300 bini muhtelif uyruklardan kişi bölgelerinde bu sima müşterek arbede bulunduğu düşüncesince buraya mevrut insanlar. 1 milyon 300 bini de ikametli çalışıyor. Batı'nın bu anlayışıyla huruç meselesi çözülmez. 21. yüzyıl göçün halis muhlis devletler üstünde en devim bilimi şekilde sürdüğü müşterek yüzyıl olacak. Afganistan'a iane göndereceğiz. İlk treni çıkarıyoruz. İlk evvel 700 ton. İnşallah istikbal hafta arası çıkacak. Sağlık, gıda, giyim, ecza var. Ülkelerine art dönmeleri düşüncesince orayı rahat hazırlamaya çalışıyoruz. Geri atıf mekanizmalarımızı çalıştırıyoruz. Son 5 yılda 300 bin kişiyi kişi ülkelerine uçaklarla art gönderdik. Türkiye'de kaçak, ağır aksak göçmenleri bulduk. Kendi ülkelerine onlarla anlaşarak art gönderdik. Kaynağında da iane ediyoruz."

Sağlıkçılara müteveccih şiddet

Gençlerin "Sağlık çalışanlarına meydana getirilen hızlı ilgili rastgele müşterek ek tedarik yahut türel aranjman planınız mevcut mı?" sorusu üstüne Soylu, şiddetin değme türlüsüne gönül rahatlığı olduklarını bildirdi.

Soylu şöyleki konuştu:

"Sadece keyif personelleri değil, hanıma şiddette de, keyif çalışanına şiddette de halk canlılara şiddette de müşterek tavrımız yalan konusu. Kadına şiddette aşırı ehemmiyetli adımlar attık. Elektronik kelepçe, KADES programı dahil. Daha geçmiş müşterek eş namına hüküm uygulamaya devim bilimi bir tanesi varken KADES butonuna basıyor, 4 dakika içinde manşet geliyor ve onu kurtarıyor. Bütün bunlarla ait Türkiye'nin değme bölümüne eş içi ve hanıma sertliği önleme büroları ihdas etmek dahil, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı bütünü güç sarfiyat ediyor. Sağlık Bakanlığımız ile acemi müşterek manken üstünde çalışıyoruz. Büyük müşterek fedakarlıkla himmet yayınlayan sağlıkçılarımıza, bu sertliği ortaya koyanlara hem cezai yaptırım bununla ortak alelacele müdahale... Mesela hastanelerimize ilkin acele bölümlerine ek düzenlilik görevlisi koyduk ve ehemmiyetli müşterek kısmı azaldı. Yani şiddette müşterek eksilme bahis konusu zorla bu bizim düşüncesince kifayetli değil. Bizim düşüncesince müşterek sayısı fark ayıptır, onama edilemez. Bir sayısı fark bu denli emeği ortaya koyanlara zulümdür."

Soylu, bu mevzuda hem cezai yaptırım bununla ortak alınacak tedbirlerle ait adımlar atılacağını, tahsil edilen tedbirlerin de tahkim edileceğini belirtti.

Programa, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya ve AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç da katıldı.

Daha sonradan esnafı görüşme ederek ağırlama edilen kahveyi içen Soylu, vatandaşlarla görüştü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler