USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu, Silivri'de STK temsilcileri ve muhtarlarla buluştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elbette ki kaçak göçeği önlemeye çalışıyoruz, nice ilaç alıyoruz. Elbette ki art gönderiyoruz. Burayı birlikte kaçak göç merkezi durumuna bildirmek istemiyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Silivri'de STK temsilcileri ve muhtarlarla buluştu
23-08-2022 21:07
İstanbul

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Elbette ki kaçak göçeği önlemeye çalışıyoruz, nice tılsım alıyoruz. Elbette ki arka gönderiyoruz. Burayı müşterek kaçak göç merkezi durumuna bildirmek istemiyoruz. Bu da Avrupa'nın müşterek projesi, 'Bize gelmesinler Türkiye'de kalsınlar.' Biz senin enayin değiliz." dedi.

Bakan Soylu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının ''Yüz Yüze 100 Gün" programı kapsamında, Silivri Cumhuriyet Mahallesi'nde STK temsilcileri, iş insanları, kanma önderleri ve muhtarlarla buluştu.

Türkiye'nin hayalinin, bulunmuş olduğu coğrafyada komşularıyla beraberce erinç ve bol bolamat süresince berhayat olmak bulunduğunu vurgulayan Soylu, "Bizim hayalimiz ektiğimizi biçmek, biçtiğimizi yemektir. Bizim hayalimiz atamız ve ceddimizden kalıt aldığımız yaşantımız ve inancımızla yaşamaktır. Aslında kılıç aşırı obje istemiyoruz. Bu ermiş millet, bu toprakların çocukları, neymiş mütekâmil dünyaya hakkında bu katıksız haklarının mücadelesini veriyor." niteleyerek konuştu.

Soylu, Türkiye'nin bulunmuş olduğu coğrafyada müşterek rüya yerine görüldüğünün altını çizerek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Osmanlı, binlerce kilometre öteye gitmiş, dostluğun, kardeşliğin, müşterek şişman devletin ne olabileceğinin örneğini ortaya koymuş. Gittiğimiz herhangi müşterek yerde onur ile karşılanıyoruz zira kılıç Amerika, Avrupa, Almanya, İngiltere denli kimseyi sömürmedik. Kimsenin madenlerini almadık, çocuklarını köleleştirmedik. Biz hakeza müşterek budun değiliz. Bir yandan Mevlana'nın, müşterek yandan Hacı Bayram Veli'nin, müşterek yandan Veysel Karani'nin, müşterek yandan Eyüp Sultan'ın, müşterek yandan Sultan Şeyhmus'un bıraktığı içsel iklimin etkisindeyiz. Bu ülkede 5 saat ezan okunuyor. Bu ezan bizlere kardeşlik, ülfet ve yardımlaşmayı hatırlatıyor. Elbette ki kaçak göçeği önlemeye çalışıyoruz, nice tılsım alıyoruz. Elbette ki arka gönderiyoruz. Burayı müşterek kaçak göç merkezi durumuna bildirmek istemiyoruz. Bu da Avrupa'nın müşterek projesi, 'Bize gelmesinler Türkiye'de kalsınlar.' Biz senin enayin değiliz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle Lübnan'da 0-2 gözyaşı arasındaki ufaklıklara motorin gönderdiklerini özetleyen Soylu, "Biz onları bekâr bırakamayız. Biz Müslüman'ız, 'İnananlar kardeştir.' diyoruz. Ne yapalım, tarihimize, geçmişimize, inancımıza sırtımızı mı dönelim?" ifadelerini kullandı.

"Biz bu zihniyeti aşınmış geçirmek durumundayız"

Soylu, herhangi müşterek şeyin sömürme edildiğini belirterek, "Diyorlar ki 'Yabancılar Eskişehir'de ellerinde kılıçla geziyorlarmış.' Sonra müşterek derece geliyor ki müşterek platoda film çeviriyorlarmış, ellerinde taklit kılıçlarla müşterek yere gidiyormuş oyuncular. Ancak toplumsal medyada elden 'Suriyeliler ellerinde kılıçlarla sokakta geziyor.' niteleyerek pislikler ve dezenformasyonlar başlıyor. Bu müşterek zihniyettir, kılıç bu zihniyeti aşınmış geçirmek durumundayız. " biçiminde konuştu.

Rusya-Ukrayna mücadelesi zımnında Avrupa'yı bu şita çetin günlerin beklediğini hatırlatan Soylu, "Ukrayna'yı kımıldatma ederken iyiydi. Kim bu savaşın ne devir biteceğini biliyor? Biz de Suriye mücadelesi başladığında ne devir biteceğini bilmiyorduk. Türkiye şişman işler ortaya koydu 1150 kilometre son duvarı yapılmış oldu göçmen, narkotik kaçakçısı ve yıldırıcı gelmesin diye. Türkiye altyapısını aşırı çelimli yaptı. Eğer bu altyapısı çelimli olmasaydı Türkiye'yi yıkarlardı. Her on yılda darbelerle bizi 20 sene geriye attılar. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, başı açık-örtülü niteleyerek bizi ayırmak düşüncesince 50 muhtelif fitneyi ortaya koydular. Türkiye doğrusu yapmaz fakat müşterek yıldırı örgütüne dayanak verse dünyada bizi recmederler." değerlendirmesinde bulundu.

"Vatandaşı ezdirmemek düşüncesince topu topu kaynaklar kullanılıyor"

Bugün Batman'dan Diyarbakır'a, Mardin'den Şırnak'a şeb geç saatlere derece şahısların şen gezebildiğini tamlayan Soylu, eski zamanlarda Hakkari'de öğrencilerin üniversiteyi kazanamadığını, alanda yıldırı operasyonlarıyla huzurun bilgili bulunduğunu ve onlarca öğrencinin darülfünun kazandığını kaydetti.

Türkiye'nin sorumluluğunun yalnızca coğrafyasıyla ilgilendiren olmadığını aktaran Soylu, "Eğer kılıç Irak'ta Bağdat'ı düzeltemezsek, çekilmiş müşterek bir duruma getiremezsek, Suriye çekilmiş müşterek bir duruma gelmezse, Lübnan, Libya çekilmiş müşterek bir duruma gelmezse, etraftaki coğrafyada Balkanlar kusursuz çekilmiş müşterek bir duruma gelmezse kılıç görevimizi yapmamış oluruz. Bu fırsatı geçmiş kat yakaladık." niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin hayattaki sıkıntılardan etkilendiğine dikkati çekici Soylu, yurttaşı sıkıntıların altında ezdirmemek düşüncesince hükümetin ve ülkenin topu topu kaynaklarının kullanıldığını dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler