USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Cezaevlerinde halen 19 bin 252 FETÖ tutuklusu ve hükümlüsü var

İçişleri Bakanı Soylu, "15 Temmuz 2016-20 Haziran 2022'e derece hoppadak bizim kapsamımızda 332 bin 884 insan gözaltına alındı. Gözaltına tahsil edilen kişilerden 1101 insan tutuklandı. Cezaevlerinde halen 19 bin 252 FETÖ tutuklusu ve hükümlüsü var." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Cezaevlerinde halen 19 bin 252 FETÖ tutuklusu ve hükümlüsü var
05-07-2022 17:02
İstanbul

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz Derneği, Marmara Üniversitesi ve Üsküdar Belediyesi iş birliğiyle planlı 6. Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu'nda icra ettiği konuşmada, darbenin vasilik sisteminin ortak uzlaştırıcı bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da baş döndürücü iri ortak işi başardığını fehva fail Soylu, "Herkes devrisi sabahın hesabını yapıyordu. Herkes, Allah korunum katledilen ortak Tayyip Erdoğan, gözaltına kırgın yahut öldürülen onlarca yahut yüzlerce politik ve amme görevlisinin hesabını ve ondan sonraları Avrupa'nın ve Amerika'nın başta acemi yönetime demokrasiye ortak an geçmiş geçmeleri çağrısında bulunacağı deklarasyonları bekliyordu. Hikaye buydu." diyerek konuştu.

Bakan Soylu, bu hikayeyi hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği hem de milletin "artık yeter" söylediği ortak tatlı bu arada onların boğazlarına tıkadıklarını belirtti.

15 Temmuz'u sulandırmaya çalışanlara vesile vermeyeceklerini kaydeden Soylu, "15 Temmuz'daki KHK'lıları art döndürebilmek için, baştan devlete FETÖ'yü yuvalandırabilmek düşüncesince ortak çağırma cihazı ortaya koymaya çalışıyorlar. Onun düşüncesince ortak boşaltma kararıyla bu arada sevindirik olup kucaklaşmalarını FETÖ dilinden apayrı ortak kıstak bilmeyenlerle gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Buna vesile verir miyiz? Bu dirilik bu bedende, Cumhurbaşkanımızın canı bu bedende, bu milletin canı bu bedende bulunduğu müddetçe ne FETÖ'ye ne PKK'ya ne DEAŞ'a ne rastgele ortak yıldırı örgütüne ne de kurgulanan haricen uğur boncuğu oyunun bundan sonraları Türkiye'de oynanmasına bundan sonraları izin etmeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Cezaevlerinde halen 19 bin 252 FETÖ tutuklusu ve hükümlüsü var"

Süleyman Soylu, FETÖ'nün çabucak ortak yıldırı örgütü olmadığını, ayrımsız sürede ortak ihsas örgütü olduğunu, bu örgüte hem Türkiye hem de dünyanın rastgele ortak noktasında dahil ettiklerinin altını çizerek, şu halde bitmeme etti:

"15 Temmuz 2016 tarihinden 20 Haziran 2022 geçmişine derece çabucak bizim kapsamımızda 332 bin 884 isim gözaltına alındı. Gözaltına tahsil edilen kişilerden 1101 isim tutuklandı, 104 bin şahıs üzerine adli arama sonucu uygulandı. Cezaevlerinde halen 19 bin 252 FETÖ tutuklusu ve hükümlüsü var. Yaklaşık 24 bin isim de firari şekilde aranmaktadır. Büfe-ankesör soruşturmaları kapsamında günümüze derece 1713 ameliyat gerçekleştirdik. Önemi şuradadır: Bu operasyonlar sonucu 8 bin 818 isim tutuklandı. 9 bin 83 isim çalışan nedamet hükümlerinden bilistifade fehva verdi. Yani tutuklananların haricinde yüzdelik 37'si 'Biz bunu onama ediyoruz, tığ bu işin içerisindeyiz' dedi. Bu sayının mecmu sayıya payı yüzdelik 37 ve bu kemiyet FETÖ/PDY kabil saklı yazı ortak yıldırı örgütü içinde iyice yüksektir."

Soylu, örgütün neymiş emin ev şekilde fehva etmiş bulunduğu teşkilat evlerine müteveccih şekilde mecmu 300 ameliyat yapıldığını, bunun kararında 2 bin 601 bireyin tutuklandığını, 1545 isim üzerine adli arama sonucu uygulandığını bildirdi.

Mahrem yapılanmalara müteveccih şekilde 3 bin 51 ameliyat yapıldığının altını çizen Soylu, 19 bin 21 bireyin tutuklandığını, 27 bin 254 insana adli arama uygulandığını, firari bulunan 10 bin 195 bireyin de halen arandığını aktardı.

Bakan Soylu, "2022 senesinde örgütün neymiş aktüel yapılanmalarına müteveccih meydana gelen operasyonlarda ortak eski yıla gereğince ameliyat sayısı yüzdelik 175, gözaltına tahsil edilen şahıs sayısı yüzdelik 139, tutuklanan sayısı ise yüzdelik 133 artmıştır. Neticede bu örgütün konkre varlığı ciddiyeti ve tehlikesi açık ortak halde ortadadır. İkincisi de devletin bu örgütle bulunan savaşı soluk almadan ve soluk aldırmadan bitmeme etmektedir." ifadesini kullandı.

Siyasetin ortak kısmının ahit FETÖ üstünden yasa dışı bölgeye taşınmaya çalışıldığını vurgulayan Soylu, "Buradan muhalefeti anımsatmak istiyorum. Terör örgütlerinin, birleştirme zeval çetelerinin talih karşıtı pozisyonlarını aykırılık olmakla karıştırmakla vebal edersiniz. Onların yasa dışı imkanlarının tahrikine kapılırsanız gine vebal edersiniz ama kapılıyorsunuz, vebal ediyorsunuz. Onların oyuncağı ve aparatı olursanız vebal edersiniz." laflarını sarfiyat etti.

"Sen değil feriştahın gelse o rövanşist mesajı sana yedirmeyi tığ biliriz"

Soylu, siyasetin terörle ve anayasa dışılıkla kucaklaşmayacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"HDP'liler PKK'lılarla kucaklaşıyor. Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz vuruş girişimi davasında boşaltma olan, özen edin aklanma değil, ailesi de FETÖ yanlısı açıklamalarına bitmeme fail askeri ortaöğretim öğrencileriyle kucaklaşmaya bitmeme ediyor. Yine özen edin. Genel merkezdeki odasında kucaklaşmıyor. 15 Temmuz'da FETÖ'nün bombaladığı Gazi Meclis'teki odasında kucaklaşmayı gerçekleştiriyor. Biz bu rövanşist mesajı anlıyoruz ama Kılıçdaroğlu, sen değil feriştahın gelse o rövanşist mesajı sana yedirmeyi tığ biliriz. Güya anası de namına teşekkürname yazar mücadeleye bitmeme diyerek açıklamada bulunuyor. Bunu da gözünüzden kaçmadığını burada fehva geçirmek istiyorum. Kazanmış çünkü. Kılıçdaroğlu bununla da kalmıyor. Altılı masayı da ardı sıra sürükleyip dört dörtlük da büyükelçilerin talimatına makul ortak halde FETÖ iltisakı dolayısıyla memuriyetten ihraç edilmiş KHK'lıları baştan devlete taşımaya gır veriyor. PKK'dan dam yatan Demirtaş'a yeşil ışık, vuruş planlayıcısı Kavala'ya yeşil ışık, KHK'lılara yeşil ışık, yıldırı iltisakı dolayısıyla görevden tahsil edilen şehremaneti başkanlarına yeşil ışık."

"Efendileriyle muhatap olamıyorlar. Sadece büyükelçilerine paçayı kaptırmışlar"

Kılıçdaroğlu'na ortak tavsiyede mevcut olmak istediğini kail Soylu, şu görüşleri paylaştı:

"Eğer bağrına basacak yıldırıcı derdi çekerse diyar dışına gitsin, Avrupa'da PKK'lı ve FETÖ'cü kaynıyor. Onlarla bu arada orada baş döndürücü şen ortak halde kucaklaşma olanağına erbap olur. Hani altılı ganyan masadan sonraları şahıs mahiyetindeki ortak büyükelçiyi, büyükelçiye yolluyor ya. Oradaki konuşmaların elbette olduğu, elbette pazarlıklar yapıldığı, neler ortaya konulduğu, elbette ortak proses izleme edildiği, anayasasından, mebus sayılarına kadar, sözlü profilinden o imzaladıkları anlaşma metninin detaylarına derece neler konuşulduğu... Paçayı kaptırmışlar. Kime kaptırmışlar? Büyükelçilere paçayı kaptırmışlar. Efendileriyle muhatap olamıyorlar. Sadece büyükelçilerine paçayı kaptırmışlar. Gerisini siz düşünün. Ya bu sefirikebir seni oraya oturtturur da senin getirdiğin metni, senin etraflı konuşmanı orada şahıs cebine koymaz mı? Yarın sen bu ülkenin geleceğiyle ait ortak aşama atmaya çalışırsan bırak aykırılık şekilde da sana bunun hesabını ve bedelini ödettirmez mi? Ben buna vatana çıyanlık derken, ihaneti vataniye derken ayrımlı ortak bilinçlilik söylüyor değilim. Tekrar ayrımsız şeyi söylüyorum."

Bakan Soylu, kendilerine ikide birde "yargılanacaksınız" diyenlere ortak bilinçlilik beyan geçirmek istediğini belirterek, "Sakın siz şahıs tezgahınızda kendiniz düşüp de şahıs kendinizi yargılayacak konuma gelmeyiz. Sakın. Bu ülkeye, Batı ile teşrikimesai yapıp, tezgah kurarak bu milletin yüzüne çıkamayacak ortak duruma gelmeyiniz. Onun düşüncesince burada kimesne kusura bakmasın. Bunu siyasetle açıklama edemezsiniz. Bunu ortak biricik izahı vardır. Talimattır, ortak emir alınmıştır. O talimatın gereği yapılmaktadır. Üstü de aykırılık kisvesiyle örtülmektedir. 1963'ten 1982'ye derece dört dörtlük 19 sene bu millete 27 Mayıs'ı 'Hürriyet ve Anayasa Bayramı' diyerek kutlatan zihniyetle ahit de ayrımsız damara, CHP'ye 15 Temmuz'u özemek ve FETÖ'yü baştan devlette yuvalandırma rolü vermiştir, nettir. Bu halin muhalefetle falanca da izahı belkili değildir." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler