USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Bizden ahir nesiller yıldırı örgütü görmeyecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizden ahir nesiller yıldırı örgütü görmeyecekler. Huzur, kardeşlik, yücelme ve refah bilecekler, şişman ve çelimli Türkiye bilecekler." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Bizden ahir nesiller yıldırı örgütü görmeyecek
23-04-2022 23:04
Kastamonu

Soylu, sabık sene baskın felaketi yaşanmış olan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde katılmış olduğu iftar vakti vakti programındaki konuşmasında, ilçede ehemmiyetli icraat yapıldığını söyledi.

Bozkurt'ta tarihin en iri baskın afetlerinden birinin yaşandığını vurgulayan Soylu, "Belki tarihimizin en iri baskın afetinin yaralarını beraberce sardık. Aramıza nifak sokmadık. Birlikte hamle attık. Allah sizlerden razı olsun. Ferasetinizle, aklıseliminizle, metanetinizle, devletinize itimadınız yardımıyla bu afetin altından beraberce kalktık. Kolay değildi. Sevdiklerinizi kaybettiniz, Rabb'im hepsine yağmur eylesin. Bazı sahneler insanı yaralar, havadan değil. Her çağ dolaştığınız caddelerin, sokakların, şu meydanın 3-5 m. yükseklikte rüsubatla kaplandığını gördünüz. Evleriniz, iş yerleriniz, arabalarınız, eşyalarınız, kullanılamaz bir vaziyete geldi ancak sabrettiniz, devletinize güvendiniz." ifadelerini kullandı.

Birçok probleminin el birliğiyle aşıldığına ayraç fail Soylu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Giden canı gelişememiş bildirmek tabii ki cenabı Allah'a mahsustur ancak diğerlerini elbirliğiyle, devletimizin gücüyle, AFAD'dan Kızılay'a kadar, çıplak maşer kuruluşlarımıza kadar, burada mertlik ve kontrol kurtarmada fariza karşılayıcı jandarmadan emniyete, denizde kontrol istirdat karşılayıcı yalı asayiş ekiplerimize kadar, Türkiye'nin ciharıyek yanından mevrut il hususi hile ekiplerimizden, belediyelerimizin ekiplerine derece her insanoğlunun gayretiyle 20 günde 5 m. balçık rüsubat ciltli sokakları temizledik. Çamur ve toprakla kaplanmış bodrum katlarını, ayrıca kimi binaların ortak numara katlarını temizledik. Çarşı pazarda dükkanları açtık. 20 günde yaşamı normale döndürmeye başladık. Aynısını Sinop'ta ve Bartın'da başardık. Benzer tarihlerde Almanya'da da benzeri ölçekte ortak baskın afeti oldu. Koskoca Almanya, 3-4 ay oradaki vatandaşlarının yanına üstelik gidemedi, engelleme edemedi. Biz ise bu ilçeyi şantiyeye çevirdik. Doğrudan Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifiyle ve az daha değme çağ bizden ifade alarak gerçekleştirdiği yaklaşan takibiyle, ilgilendiren topu topu bakanlarımızla beraberce başardık."

"Bu milletin münasebet ayakta kaldığını nikbet edenler, kalksın gelsin Bozkurt'a"

Bozkurt'ta meydana getirilen icraat karşı bilgelik verici Soylu, şöyleki bitmeme etti:

"Bu milletin münasebet ayakta kaldığını nikbet edenler, kalksın gelsin Bozkurt'a, şu binlerce insanoğlunun kardeşliğini görsünler. Sel afetinde önceki andan itibaren 5 ayrı noktada 548 çadırdan oluşan deri şehirler kurduk. 75 hayat konteyneri, 34 abdesthane duş konteyneri, 63 de iş noktayı konteyneri kurarak arama, kurtarma, mertlik emek harcamaları bitmeme ederken şahısların acele tahaffuz gereksinimlerini da karşılamaya çalıştık. Konut yapımları hariç, baskın afeti düşüncesince gönderilen nakdi yardımların toplamı 647 milyon. İhalesi meydana gelen 1064 konutun maliyeti ise 881 milyon 770 bin liradır. Bartın ilimizde 34 milyon 550 bin, Sinop ilimizde ise yekûn 176 milyon 309 liralık nakdi muhassasat kullandık. Sinop'ta 79 ev ve 56 iş yerinin yapımına bitmeme ediyoruz. Bartın'da da 20 karye konutunun ihalesini yaptık, onun da inşaatına en endamsız sürede başlanacaktır."

Yapılan işleri vatandaşların gördüğünü tamlayan Soylu, şöyleki konuştu:

"Kastamonu'da, Bartın ve Sinop'ta yaşadığımız bu afet, eren milletimizin tarihinde görmüş olduğu en iri afetlerden biridir. Hepiniz şahitsiniz, etraflı facia süreci süresince arkadaşlarımızla buradaydık. Hiçbir vatandaşımız kendini biilaç hissetmesin, bekâr hissetmesin diyerek topu topu dostlarım iri güç gösterdi. Allah'a baş döndürücü şükür, ortak kat üstelik 'Nerede bu devlet' denildiğini duymadık ancak konuştuğumuz az daha değme vatandaşımızdan, 'Allah devletimizden razı olsun' cümlesini yüz kere duyduk. Bu netice, kendinden oluşuk ortak kavram değildir. Bu ülkenin 21. asrın gene itibaren ortaya koyduğu kalkınmanın, gelişimin neticesidir. Biz bu noktaya ne seviyelerden geldiğimizi biliyoruz. Eskiden afetlerde vatandaşına deri veremeyen, battaniye veremeyen bu ülkenin yaşamış olduğu onca asayiş hastalığına rağmen, art arda verilen kalmış olduğu afetlere karşın şüphesiz işler başardığını daim beraberce gördünüz. Mobil aş damı tırlarımızdan elbise gerçekleştirme ettiğimiz arızi çul mağazalarına derece topu topu olanaklar seferber edildi."

Bakan Soylu, son dışı ve sınırlar içre koordine yıldırı operasyonlarının bitmeme ettiğini anlatarak şunları söyledi:

"Size ortak kardeşiniz adına söylüyorum, hepinizin nezdinde söylüyorum. Çocuklarımız çağ 23 Nisan bayramının mutluluğunu yaşıyor. Cumhuriyetin 100. yılında, 29 Ekim 2023 tarihinde ortak kardeşiniz adına söylüyorum, Cumhurbaşkanımızın biçim arkadaşı adına söylüyorum. Bu ülkede yıldırı örgütünün etrafımızdaki coğrafyada ismini andırmayacak içeride ve dışarıda da onu ağız ağıza paspas ortak anlayışı başlatıyoruz. Cumhurbaşkanımız ortak obje söyledi; 'Kandili de başlarına yıkacağız, Suriye'deki yıldırı yuvalarını da başlarına yıkacağız'. Bizden ahir nesiller yıldırı örgütü görmeyecekler. Huzur, kardeşlik, itila ve bol bolamat bilecekler, iri ve çelimli Türkiye bilecekler. Çok çektik, baş döndürücü değer ödedik, baş döndürücü evlatlarımızı ay görünüş bayrağımızla toprağa gönderdik. Öyle ortak çarpış vuracağız ki bellerini doğrultamayacaklar."

Türkiye'nin tek yerde hakkını yedirmediğinin altını çizen Soylu, "Hiç nikbet etmeyin. Salgın varken, bu derece afetler varken Libya'da hayat ve kardeşliği peydahlamak düşüncesince orada olduk. Doğu Akdeniz'de hakkımızı yedirmedik, Tayyip Erdoğan yedirmedi. Azerbaycan'da, Karabağ'da ortak cembiye kalbimize saplıydı. O hançeri kalbimizden çıkardık, Karabağ'ı Azerbaycan ile buluşturduk. Kıbrıs'ta boğunuk Maraş'ı belirgin Maraş biçimine getirdik. Bu milletin rüyası Ayasofya'yı bu milletle buluşturduk. Bugün kimseden korkmayan ortak Türkiye var. Bugün kimsenin sesinden lafından çekinmeyen Türkiye var." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler