USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Hobi adına tırmanmaya süregelen Faslı dağcı, ülkesindeki 100 zirveye tırmandı

Faslı dağcı İzzeddin Lemin, 2014'te uğraşı kendisine başladığı tırmanış aktivitesiyle ülkesindeki 100 zirveye çıktı.

Hobi adına tırmanmaya süregelen Faslı dağcı, ülkesindeki 100 zirveye tırmandı
09-03-2022 13:47
Rabat

Yüksek dağların zirvesine tırmanma maceralarından ilkin hikmet otama mesleğini yürütme fail Lemin, uğraşı şekilde başladığı tırmanma ve seyahatler yardımıyla hevesli müşterek dağcı olmayı başardı.

Atlas Dağları'nın çevrelediği Fas'ın Kuneytra kentinden bulunan Lemin (33), kestirmece sekiz sene ilkin gereksiz zamanlarını görmek düşüncesince başladığı deminden ise şişman müşterek ihtiras ve kararlılıkla bitmeme ettirdiği dağcılık serüvenini AA muhabirine anlattı.

Lemin, dağcılık tutkusunun, Fas'ın El-Havz bölgesinde toprak düzlük ve ülkenin en faziletli zirvesi Tubkal Dağı'na (4 bin 167 metre) 2014'te geçmiş el tırmandığı devir başladığını söyledi.

"Tubkal'ın zirvesindeyken Atlas esna dağları ortada yaygın yüzlerce dağlık doruk gördüm ve bu zirveleri keşfetmeyi, onlara ulaşmayı istedim." diyen Lemin, şunları söyledi:

"O günden sonradan 100 zirveye tırmanmaya akıllıca revan serüvende kendime saha okumaya, tırmanma tutkumu hobiden hevesli bölgeye taşımaya değişmeyen verdim."

Lemin, ilkin namına önemsiz hedefler belirlediğini ve bunları aşmaya çalıştığını aktardı.

100 doruk hedefine akıllıca azimli ilerleyiş

Meydan kıraat serüvenine ülkesindeki esna dağlarda toprak düzlük en faziletli ilkokul doruk ile başladığını anlatım fail Lemin, Er-Rif, Beni Iznesen ve Atlas esna dağlarındaki zirvelere çıktığını aktardı.

Lemin, bundan böyle çıtayı yükselttiğini, 4 bin metrelik yüksekliklere gözünü diktiğini anlatım etti. Sonraki evrede da 4 bin metrenin üstündeki yüksekliklere tırmanmaya başladığını kail Lemin, bu irtifadaki 14 zirveye çıktığını vurguladı.

Lemin, 100 doruk tırmanma hedefinin sonuç kulvarını şu şekilde anlattı:

"2021'in başlarında, tırmanma serüveninde 48 zirveyi geride bırakmıştım. En şişman saha kıraat ise senenin sonuna derece 100 doruk hedefini tamamlamaktı. 2021'in bitmesine müşterek hafta kala, Fas'taki 100 kepez zirvesi tırmanışı hedefimde başarıya ulaştım."

Birçok bireyin Fas'ta bu derece aşırı doruk olduğuna ve elde etmiş bulunduğu başarıya şaşırdığını aktaran Lemin, üçte birinden fazlasının dağlarla ciltli bulunan Fas'ın dağcılık açısından ensesi kalın müşterek pınar olduğunu, sert aşırı zirvesi bulunduğunu anlatım etti.

"Dağcılık benim hayatımın rastgele parçası beli artık"

Dağcılık mesleğinden ilkin 7 sene süresince hikmet otama mesleğini yürütme ettiğini dile getiren Lemin, bu meslekle beraberce hafta sonlarında daim şekilde natür yürüyüşlerine çıktığına ayraç ederek şunları söyledi:

"Yaptığım kıraat ve tetkikat kararında bu alanın kişi kuralları bulunduğunu gördüm. Bunun üstüne bu bölgeye bulunan hobimi mesleğe dönüştürmeye değişmeyen verdim. Böylece tırmanmaya elan aşırı nazarıitibar duymaya başladım. Benim hikmet otama mesleğimin ise yanıp tutuştuğum bu bölgede bana bariyer bulunduğunu ayırt ettim. Bu nedenle işimden istifa ederek ayrıldım ve kâffesi zamanımı dağlara tırmanma macerasına vermeye başladım."

Fizik otama işinden ayrıldıktan sonradan dünkü mesleğinin dağcılık olduğuna ayraç fail Lemin, "Dağcılık benim hayatımın rastgele parçası beli artık. Hatta benim salname seyahatlerim 240 güne bedel doğacak derece oluyor." dedi.

Kendisinin halihazırda nan teknesi bulunan mesleğinden reşit olabileceğine dikkati çekici Lemin, "Ama aşırma olduğum dağcılığı kendime sistem ika fırsatım oldu. Dolayısıyla tutkum bulunan dağcılığı, yarar deposu yapmayı başardım." sanarak konuştu.

Dağcılık sporu düşüncesince "Mutlu Ayaklar Kulübü"nü kurdu

Dağcılık sporları ve dağcıları manipülasyon dalında "Mutlu Ayaklar Kulübü" isminde müşterek pakt kurduğunu tamlayan Lemin, halihazırda Fas'ın ırak bölgelerindeki dağların zirvesine daim turlar düzenlediğini kaydetti.

Oluşturduğu kulüpte dağlara tırmanmanın esas kurallarını öğretmeye çaba ettiğini özetleyen Lemin, dağcılığın çetin ve tehlikelerle kırcı müşterek spor bulunduğunun altını çizdi.

Ülkesini dağcılık sporuyla gezim dalında haberleşme gayreti

Dağlara tırmanma sporuyla Fas'ta ismini duyurmayı başaran Lemin, meydana getirdiği gezi ve sporları içtimai medyada da duyurarak buna arzulu kullanıcılarını izleyeceği yolu göstermeye çalışıyor.

Memleketi Fas'ta turizme kazandırılacak müşterek tane natür alanlarının bulunduğunu kail Lemin, esasta içtimai medyadaki paylaşımlarıyla da ülkesinin turizmini tanıtmaya ulama sunduğunu vurguladı.

Profesyonel dağcı Lemin, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Ziyaret ettiğim bölgeleri fotoğraflayarak içtimai medyada paylaşmayı fariza edindim ki buraları elan aşırı adamla tanıştırayım. Çünkü bana mucibince Fas'ın cemaat bulunduğu natür düşüncesince meydana getirilen reklamlar hakikatı aktarmada çıtırbom kalıyor. 8 yıldan buyana ulaşımı sağlayıcı yolların bulunmadığı ırak bölgeleri görüşme ettim. Bunun kararında Fas'ın düşündüğümden elan şişman bulunduğunu keşfettim. Fas doğasıyla, kültürüyle ve insanıyla türlü zenginliklere cemaat keşfedilmesi müstelzim müşterek ülkedir."

Tutkusu dağcılık dalında diyar sınırlarını aşan başarılara imza atmayı hedeflediğini aktaran Faslı gailesiz Lemin, "Dağlar benim hayatım, mesleğim ve rastgele şeyim beli artık. Bu nedenle kendimi bu bölgede elan da imar etmek istiyorum. Sizinle röportajdan sonradan on paralık beklemeden direkt dağlara çıkacağım ki birinin zirvesine tırmanayım." dedi.

Halihazırda gayrimenkul dışına çıkmaya hazırlandığını tamlayan Lemin, Ort Asya'daki dağlar silsilesinin zirvesine tırmanarak dünkü müşterek deneme yaşamaya çaba edeceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler