USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Hırvat şef Milanovic'ten Srebrenitsa annelerine kötü söylem

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, Bosna Hersek'te 1995'te yaşanmış olan Srebrenitsa soykırımının peşi sıra bu kat Srebrenitsa annelerini erek alarak biçimsiz söylemlerde bulundu.

Hırvat şef Milanovic'ten Srebrenitsa annelerine kötü söylem
09-11-2022 23:08
Zagreb

Daha evvel Srebrenitsa soykırımını inkar fail açıklamalarda mevcut Milanovic, Srebrenitsa annelerinin, Birleşmiş Milletlere (BM) Hırvat askerlerinin Bosna Hersek'teki Avrupa Birliği Barış Gücü Misyonuna (EUFOR) katılmasına bariyer olunmasına dair gönderdikleri mektuba aksülamel gösterdi.

Milanovic, Srebrenitsa Anneleri Derneği'nin "onurlu" müşterek yapılış bulunduğunu düşündüğünü belirterek "Artık onlar yaşları kemale aksakal kadınlar. O vakitler ana bulunan ve oğlanları er bulunan hanımlar demincek yaşlandı. Umuyorum ki haysiyetli tavırlarını Saraybosna'daki oyunlara cihaz etmediler." sanarak konuştu.

Srebrenitsa'da kırım yapıldığını inkar etmediğini korumak için çaba sarfeden Milanovic, "Yasal niteliklerin ayrımlı bulunduğunu söylüyorum. Her şeyin açık açık konuşulmuş olduğu müşterek diyar bulunduğunu düşünüyorum. Bir şeyi inkar ettiğim namevcut fakat inanırım ki soykırımı inkar fail 500 isim hâlâ bulursunuz." dedi.

Milanovic, Hırvat askerlerinin EUFOR'a katılmasını istemeyen Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Hırvat üyesi Zeljko Komsic'i de amaç alarak "Hırvatistan, Bosna Hersek'teki askeri varlığı düşüncesince değişmeyen verecektir. Daha çok hakarete sunulan tükenmek düşüncesince de simgesel müşterek servet gösterecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Hırvat şef Milanovic, Srebrenitsa'daki soykırımı amaç alarak inkar söylemlerinde bulunmuştu.

Srebrenitsa soykırımı

Bosna Hersek'teki harp esnasında Birleşmiş Milletler'in (BM) emniyetli semt ilan etmiş olduğu Srebrenitsa, 11 Temmuz 1995'te Ratko Miladiç'e dair Sırp birlikleri çeşidinden obstrüksiyon edildi. İşgal üstünde BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil polis polis Boşnaklar, Sırplara teyit edildi.

Otobüs ve kamyonlara bindirilen Boşnaklardan 8 bin 372'si götürüldükleri ormanlık alanlarda, fabrikalarda, depolarda hunharcasına katledildi. Katledilenlerin cenazeleri, ülkedeki türlü şişman mezarlara gömüldü.

Soykırımda katledilenlerin müşterek kısmının ölü bedenine ise bugüne denli hala ulaşılamadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler