USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Her sabah ailesi düşüncesince endişeyle uyanıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı günlerdir bitmeme ederken, ailesi saldırının önceki amacı bulunan hükûmet merkezi Kiev'de mevcut Anna Polianetska, konuştu. Kısıtlı olanaklar altında bilgi düzlük Polianetska, yaşamış olduğu endişeyi "Her sabah uyanıyor ve 'Annem-babam nas

Her sabah ailesi düşüncesince endişeyle uyanıyor
01-03-2022 16:10

Rusya'nın Ukrayna'ya huzur altı gündüz evvel başlatmış olduğu askeri hücum topu topu şiddetiyle bitmeme ediyor. Günlerdir Ukrayna'nın birlikte baş döndürücü şehri koyu bombalama altında tutulurken, başta de gündüz süresince halkı iklim saldırısına huzur uyararak sığınaklara çağıran sirenler kesmek bilmiyor. Edirne'nin ilçesi Keşan'da canlı Ukrayna yurttaşı 22 yaşındaki Anna Polianetska'nın ailesi de onlardan biri.

Devam fail harp sırasında, Polianetska'nın bire birlikte sürede güneş tacı virüs hastası da bulunan anası sığınıkta gizlenilmek mecburiyetinde kalırken, zahmetli birlikte er bulunan babası da sokaklarda Rus silahlı güçlerine huzur ayırmak düşüncesince defa tutuyor. Kuşatma altındaki kentte ailesinden kısıtlanmış olanaklar ile çav almaya etkin Anna Polianetska'nın, "Her sabah uyanıyor ve 'Annem-babam nasıl? 'Bugün vuruldular mı?' niteleyerek düşünüyorum" dedi.

"Annem sığınakta, babam defa tutuyor"

Günlerdir bitmeme fail hücum kendisince "Ukrayna'da gestalt baş döndürücü sert. Gerçek birlikte harp başladı. Çok üzgünüm. Çok zor, zira Ukrayna'nın tamamında birlikte harp ve Rus tankları ile askerleri var. Rusya vuruyor, bomba düşüyor ve ego baş döndürücü korkuyorum, zira annem kesinlikle bilmiyorum. Fırsat buldukça onlarla görüşüyorum lakin bulundukları yerde şu an genel ağ yok. Konuşabiliyorum lakin rastgele devir bilim alamıyorum" dedi.
Öte taraftan ailesi ve yakınlarından almış olduğu sonuç bilgiyi paylaşan Anna Polianetska, "Annem ve babam birlikte sığınıkta barınıyorlar, zira sokakta gestalt baş döndürücü zor. Eski er bulunan babam da sokakta defa tutuyor. Ruslarla savaşıyor. Her yerde Rus askerleri var. Rusya, 'Ben çırçıplak vurmuyoruz' diyor lakin bu esas değil, vuruyorlar. Yaşadığım kentte baş döndürücü sayıda çırçıplak öldü. İçlerinde tanıdıklarım da var, birlikte arkadaşımın anası de yaralı" ifadelerini kullandı.

"Bu yurt benim, Ruslar gitsin, ülkemizi bırakma etmeyeceğiz"

Saldırının arkası sıra BM kaynaklarına mucibince şimdiye denli 500 bin yöresinde Ukrayna yurttaşı düzenlilik öne sürülen nedeni ile yaşadıkları bölgeleri bırakma geçirmek mecburiyetinde kalmış şekilde apayrı devletlere sığındı, fakat abluka altındaki Kiev'den Polianetska ailesi çıkmadı. Ailesine çekirdeksel gözdağı uyarısı yaptığını kail Anna, "Ben annemle rastgele konuştuğumda Putin'in çekirdeksel tabanca geçirmek istediğini anlatıyorum ve gelmelerini isterim lakin annem ve babam doğmak istemiyor. 'Ben Ukraynalıyım bu yurt benim, Ruslar gitsin. Ülkemizi bırakma etmeyeceğiz' diyorlar. Ukrayna'dan başta de Kiev'den değerlendirmek baş döndürücü zor. Şu an Kiev kuşatılmış. Yeterli kemirmek ve su gelmiyor" niteleyerek konuştu.

"Savaşçı birlikte yurt olmadık lakin gerçekler bizi buna zorluyor"

Ülkesinde yaşananlara ağıt veremediğini ve şen birlikte hab uyuyamamasına kez açan gestalt karşısında "Ben anlamıyorum. 21. yüzyılda hakeza birlikte şey kesinlikle olabilir? Ülkemde harp değil sulh isterim lakin ülkemizi, çocuklarımızı ve annelerimizi korumalıyız" diyen Anna Polianetska, "Kimseyi gebertmek istemiyoruz, Rus askerlerini de gebertmek istemiyoruz lakin buna mecburuz. Ülkemizi savunuyoruz. Hiçbir devir cenkçi birlikte yurt olmadık; lakin gerçekler bizi buna zorluyor" niteleyerek istiklal düşüncesince savaşım etmeye Ukrayna halkının azimli bulunduğunu da söyledi.

"Özgürlük ve demokratlık düşüncesince savaşıyoruz"

Şimdiye denli sunulan savaşım düşüncesince halkına teşekkürname fail Anna Polianetska, "Ben ülkemde yaşayanlara ve başta de askeri kuvvetlerimize teşekkürname ediyorum. Ukrayna hemen askeri şekilde değil, topu topu çevreler şekilde birleşti. Herkes kenetlendi, Rus tanklarına ve diasporaya huzur savaşıyor. Bunun birlikte topu topu dünyadan bağışlar da geliyor. Ukraynalılar genel ağ ile topu topu dünyaya doğruyu söylemeye çalışıyorlar. Kenetlenmiş durumdayız ve kazanacağımıza da inanıyorum zira esas kazanmalı. Gerçek de Ukrayna'dan yana. Özgürlük ve demokratlık düşüncesince savaşıyoruz. Sadece Ukrayna düşüncesince değil, Belarus, Gürcistan, Litvanya, Letonya üzere Rusya'nın kıyıcı elinden çekici devletler hesabına da savaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Emre Akarca
 

İLGİLİ HABER
Ukraynalı darülfünun talebesi Yulııa Tosun: Ukraynada olsam birlikte yere uzaklaşmak istemezdim Ukraynalı darülfünun talebesi Yulııa Tosun: 'Ukrayna’da olsam birlikte yere uzaklaşmak istemezdim'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler