USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Hem kanseri hem korona virüsü yendi: "Ben bu hastalığı yeneceğim dedim'

Pandemi dolayısıyla hastaneye gitmeyi erteleyen 40 yaşındaki Kadriye Arslan, dernekevi doğacak basamak emcek kanseriyle savaşım ederken birlikte de korona virüse yakalandı. Arslan, hem kanseri hem korona virüsü yenerken, “Ablamı bumbar kanserinden kaybettim, ego bu hastalığı yenece?

'Hem kanseri hem korona virüsü yendi:
28-09-2021 09:24

40 yaşındaki Kadriye Arslan, göğsünde ortak kütle hissetti fakat pandemi dolayısıyla hastaneye gitmeyi erteledi. Bir müddet sonradan Diyarbakır'da doktora revan Arslan, meydana getirilen tahlillerin arkası sıra emcek kanseri bulunduğunu öğrendi.

Ablasını da bumbar kanserinden kaybeden 3 bebek anası kadın, emcek kanseri bulunduğunu öğrenince şişman sıkıntı yaşadı. Koltuk altı lenfa bezlerine de sıçrayan kanserin tedavisini devam etmek düşüncesince İstanbul'a mevrut Arslan düşüncesince Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi'nde proses doğrudan başladı.

Lokal doğacak derece emcek kanseri bulunan kadın, kemoterapiye başlatıldı, güzel sabık otama sonrası cerrahi müdahale düşüncesince hazırlıklar da tamamlandı.

Ameliyata girecekken korona virüse yakalandı

Ancak Arslan, 22 Haziran'da korona virüse yakalanınca hacısı hocası şişman ortak akıl yaşadı. Doktorların DOĞRU takibinde süreci nâkil Arslan'ın ameliyatı hastalığı atlatana denli ertelendi. Belirtileri hızlı yaşamış bulunduğu korona virüsü yenmesinin arkası sıra ameliyata tahsil edilen Kadriye Arslan, güzel sabık operasyonla kanseri de yendi. Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi'nde fariza karşıcı Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ebru neşeli hastasının vaziyeti kendince bilim verirken, Arslan da tahminî ortak salname otama sürecinde yaşadıklarını anlattı. Hiçbir devir moralini düşürmediğini tabir fail Arslan, hem kanseri hem korona virüsü yenmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

“Bu hastalığı yeneceğim dedim”

Kansere yakalandığını öğrendiği önceki an sıkıntı hissettiğini fakat ondan sonra kendine istinaden bu hastalığı yenebileceğine inandığını özetleyen Kadriye Arslan, “Doktorum bana 'Sana kimyasal otama diyorsam bu güzel demektir' dedi, ego bundan sonradan kendimi güzel hissettim filhakika orada, ablamı bumbar kanserinden kaybettim. Hastalığı duyduğumuzda fazla hayli etkilendik, akrabalarım fazla korktu ve ego hepsine atılganlık verdim. Hepsine ego bu hastalığı yeneceğim dedim. Diyarbakır'da da duyduğumda biçimsiz oldum, annem ağladı ona, sen hakeza yaparsan ego iyileşemem dedim. Sen çelimli olacaksın, ego çelimli olacağım kılıç bu hastalığı yeneceğiz, bu illet bizlerden korkacak dedim. Gerçekten de anca oldu, hastalığı yendik. Çocuklarımı düşündüm, çocuklarım bu süreçten fazla etkilendi. Küçük oldukları düşüncesince proses fazla zordu. En küçük ortak abdest aldığımda çocuklarımın gözleri doluyordu. Mümkün rütbe onların yanı sıra başı açıkça gezemiyordum, saçlarım döküldü kaşlarıma kadar” dedi.

“Ne kimyasal otama ne de korona ortak zamanlar kendimi bırakmadım”

Kanserle savaşırken koranaya yakalanmasına bağlı mütekellim Arslan, “Koronaya yakalandığımda sınav verdiğimde o denli korkmadım fakat testim fazlalık çıktığında fazla hayli korktum, 24 vakit kendime gelemedim. Ben koronadan mı korkuyorum dedim ondan sonradan güzel olmaya başladım. Kuru öksürük ve dem darlığı kaldı fakat inşallah o da geçecek. Korona virüsü baş döndürücü öksürükle atlattım, ateş, mızrap ağrısı, fazla halsizlik vardı. Ama ego koronayı dinleyip de yataklara düşmedim. Ne kimyasal otama ne de korona ortak zamanlar tek halde kendimi bırakmadım. Sağlığımı erteledim, pandemiden çevre korkuyordum. Hastaneye gideceğim, geleceğim, çocuklarım eşim hasta olacak diyerek fakat sonradan baktım olabileceği var ise olabilir dedim. Kanseri de korona virüsü de yendim, kılıç çelimli ortak toplumuz. Erken kişileştirme fazla önemli, kimesne hastalıktan korkmasın hastalığını ertelemesin koronadan korkmasın” diyerek konuştu.

“Tam ameliyatı hazırlıkları esnasında Covid geçirdi hastamız”

Hastasının hem korona virüsü hem kanseri yenmesiyle ilişik mütekellim Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ebru Şen, “Kadriye Hanım bizlere göğsünde kitleyi ayırt etmiş ortak halde geldi ve kılıç muayenesini yaptığımızda 4 santimlik ortak kütle vardı. Aynı sürede kerhane altı lenfa bezlerine de illet sıçramıştı. Bu halde bizim dernekevi doğacak emcek kanseri dediğimiz ortak devre de kişileştirme ettik ve tahminî hastalarımızın yüzdelik 40'ını bu halde belirleme ediyoruz. Özellikle Covid zamanında de bu başvuruların gecikmesiyle bu kelime sıklığı henüz da arttı. İleri derece bulunduğu düşüncesince kemoterapiyle, onkolojik tedaviyle başladık. Tedaviye fazla güzel ortak karşılık verdi. Kütlesi, lenfa bezleri küçüldü. Bunun kararında da ameliyatını yapabilir bir vaziyete geldik. Tam ameliyatı hazırlıkları esnasında ortak de Covid geçirdi hastamız, bundan ötürü de derinlemesine müddet cerrahi müdahale ertelendi. O devirde esasen ilerleyecek mi ortak yandan bundan sonradan kimyasal otama almıyor, endişeleniyoruz derken gelişigüzel bilinçlilik güzel gitti. Göğsünü koruyarak yalnızca o küçülmüş kitleyi alarak lenfa bezlerinden ortak hacim alarak tedavisini gerçekleştirmiş olduk. Şu anda hem Covid'i bununla birlikte emcek kanserini atlatmış durumda, o nedenden fazla mutluyuz” diyerek konuştu.

“Kendi kendimizi muayeneye fazla ehemmiyet verelim”

Şen, emcek kanserinde er teşhisin ve hanımefendilerin menfaatlerini izlem etmesinin şişman ehemmiyet taşıdığını tabir ederek laflarını şu halde sürdürdü:

“Kadınlarda en kesif tanıdık kanser emcek kanseri; er kişileştirme bizim düşüncesince fazla önemli. Her kadının özlük kendini derneşik yoklama etmesini fazla önemsiyoruz. Yaş arttıkça riskin azalmadığını hastalar bilsinler. Genç hastalarda da enine boyuna kesif görülmeye başlandı. Erkeklerde de tek görülmüyor değil, onu da söyleyelim, görülebiliyor fakat fazla nadir. Kendi kendimizi muayeneye fazla ehemmiyet verelim.”

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler