USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hamileyken hamile kalan anne, 'süperfetasyon' bebeklerini büyüttü

Hamileliğinin bir numara ayında değişik yumurtasında baştan tozlaşma bulunduğu düşüncesince ikinci el hamile kalan İzmirli Sevinç Çelik, Poyraz ve Ayaz ismini verdikleri 'süperfetasyon' bebeklerini büyüttü. Dünyadaki 12. hadise olduklarını ve yaşadıklarını hayalî buldukla

Hamileyken hamile kalan anne, 'süperfetasyon' bebeklerini büyüttü
13-03-2022 12:50

İzmir Urla'da canlı Ender ve Sevinç Çelik çifti, 2017 yılının küçük ay ayında ikinci bebeklerine cemaat olacaklarını öğrendi. Büyük mevki canlı Çelik Ailesi, kestirmece müşterek ay sonraları meydana getirilen şifahane kontrolünde müşterek sürprizle karşılaştı. Yapılan kontrolde annenin ayrımlı müşterek yumurtasında baştan tozlaşma bulunduğu ve ikinci defa hamileliğin başladığı anlaşıldı. Şaşkına dönen Çelik çifti, yaşanmış olan bir hale ‘süperfetasyon' ismi verildiğini ve hayattaki 12. hadise olduklarını öğrendi.

Poyraz ve Ayaz ismindeki bebeklerini 6 Ekim 2017'de dünyaya getiren Sevinç Çelik, Lina adlı evvel evladı ile baş başa süperfetasyon bebeklerini de büyüttü. Yaşadıkları süreci hayalî adına nitelendiren Çelik, güzeşte müddet içinde edip kimliği ile de öne çıktı. Dijital müşterek platformda felsefi öğeler içeren bilgi montaj ve hayalî kitaplarını gösteren Çelik, bundan ahir kitaplarını basma adına yayınlamayı hedefliyor.

“İkiz üzere fakat değil”

Yaşadıkları enteresan süreci özetleyen Çelik, “Bir maaş hamileyken esasen hamile kaldığımı öğrendim. Süperfetasyon teşhisi konuldu. Bu vakanın dünyada hemen 11 bireyin başına geldiğini, bizim ise 12. hadise olduğumuzu öğrendik. O fasıl aşırı şaşırdık, korktuk. 1 yaşlarında müşterek kızım daha vardı. İkiz hamilelik gibiydi fakat esasta koşa hamilelik değildi. Ailemizde de tek koşa hamilelik hali yoktu. Tahmin etmediğimiz müşterek şeydi. Dolayısıyla hem hararetli bununla beraber korkutucu müşterek süreçti. Poyraz ve Ayaz evvel teşrin ayında 5 yaşlarında olacak. Ben evvel Poyraz'a hamile kalmıştım. Bir ay sonraları da Ayaz'a hamile kaldım. Ancak ikisi de bire müşterek güneş doğdu. Kucağıma evvel defa Poyraz'ı getirmişlerdi. Ayaz'ın getirilmediğini gördüğümde korkmuştum. Ayaz 1 kilogram 500 gr. doğmuştu ve 20 güneş kuvözde kaldı. Şu an Ayaz'ın gelişimi Poyraz'a mucibince daha geride. Şu anda onun gelişimini izleme ediyoruz” dedi.

“İnsanlar şaşırıyor”

“İnsanlara ‘Süperfetasyon' dediğimizde anlamıyorlar” diyen Çelik, çevresinden mevrut tepkileri şu laflarla anlattı:
“İnsanların bir aşırı bu vakanın ne işe yaradığını bilmiyor. Oysa ki bu ilmî müşterek durum. Ben hayattaki 12. vakayım. Bazen izah yapmadan ‘İkizler' diyorum. Bazen de beni anımsayıp ‘Hamileyken hamile kalmıştınız değil mi?' diyerek soranlar oluyor. Çocuklar büyüdüğünde bu süreçleri onlara anlatacağım. Süperfetasyon olduklarını onlara söyleyeceğim. Kızım Lina da bazı bazı Poyraz ve Ayaz'ın koşa bulunduğunu söylüyor, bazı bazı de Poyraz'ın daha ilkin doğduğunu söyleyip Poyraz düşüncesince ‘Ayaz'ın ağabeyi' diyor.”

Çocukları esin oldu

Çocuklarına iyi hatırat tasarruf etmek istediğini tabir fail Çelik, işaret yemeni süreciyle ilgilendiren de şu biçimde konuştu:
“Çok müşterek tomar işaret okuyan müşterek insanım. Özellikle evren klasiklerini okumayı aşırı seviyorum. Çocuklar daha beş altı aylıkken yazmaya değişmeyen verdim. Onlar benim esin kaynağım oldu. Kitaplarımı da bilgi montaj ve hayalî türünde yazıyorum. Aynı sürede felsefi öğeler de içeriyor. Yaşadığımız olayın hayalî bulunduğunu düşünüyorum. Belki de yaşadığımız bu hayalî gidiş zımnında bu çeşit kitaplar yazmaya başladım. Dijital müşterek platformda uzlaştırma hakkı hakkı haklarını verdiğim dü kitabım var. İki kitabı da yemeni aşamasındayım. Kırmızı Mühür adlı kitabımı sayısal ortamda yayınlamayı düşünmüyorum. Bir fihrist ile anlaşarak kitabımın basımını nüfuz etmek istiyorum. Çocuklarımı yetiştirirken onların ‘en iyi', ‘en çok' olmaları icap ettiğini düşünürdüm fakat güzeşte müddet içinde evlatların ‘en' ve ‘çok' olmak, dört dörtlük peyda etmek mecburiyetinde olmadıklarını özümsedim. Kitaplarımı bastırabilmek ve çocuklarıma iyi hatırat aktarma etmek istiyorum.”

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park İzmir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Volkan Emirdar, 2017 senesinde hadise ile ilgilendiren şunları söylemişti:

"Gerçekten aşırı az rastlanan müşterek durum. Anne karnında müşterek bebek varken esasen yumurtlaması, yumurtayla spermin birleşmesi, rahme yerleşmesi muhtemel müşterek gidiş değil. Çok bulunmaz de olsa bildirilen olaylar var. Biz de buna şahitlik ettik. Sağlıklı müşterek biçimde dü bebeğin dünyaya gelmesi bizim düşüncesince iri mutluluk. Aslında koşa gebeliklerde birbirleri ortada ayırt olmasını görüyoruz. Genellikle evolüsyon geriliği, içki akımlarındaki tebeddülat zımnında olabiliyor. Bunun ayrımını nüfuz etmek güç. Daha ilkin de hakeza müşterek hadise yaşanılmış muhtemel fakat bunun ayrımının yapılması kuvvet bulunduğu düşüncesince bildirilmemiş olabilir. İlk haftalardan itibaren meydana getirilen ultrasonlarda bebeklerin aralarında müşterek maaş ayırt bulunduğu saptandı. Rutin takiplerde de aralarındaki farkın korunduğunu gözlemledik. Bu olayda anne karnında ikinci defa döllenmenin olması hakkıyla ilgi çekici. Bu, litaratüre baktığımızda dünyada önemli müşterek gidiş ve açıklanmış hemen 11 hadise var. Son hadise Avusturya'da bildirilmiş. Biz de 12. olaya şahitlik ettik."

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler