USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo​​​​​​​: Gençliğin getirmiş olduğu değişiklikten sabah yeli almamız gerekiyor

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo, ​​​​​​​ülkesinin tahminî 2 milyon nüfusa cemaat bulunduğunu ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğunu belirterek, "Gençliğin getirmiş olduğu değişiklikten esin almamız gerekiyor." dedi.

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo​​​​​​​: Gençliğin getirmiş olduğu değişiklikten sabah yeli almamız gerekiyor
12-03-2022 14:54
Ankara

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric, hızla gelişen teknolojinin gelişimiyle toplumların tekâmül kaydetmesine karşın acemi tehditlerin de ortaya çıktığını belirterek, "O nedenden dolayı tığ şu anda bileşimli zekanın gelişimini sağlarken esas kazı ve özgürlüklerin korunmasını, insanoğlu haklarının korunmasını elbette sağlayabiliriz, bu dengeyi kurmaya çalışıyoruz." dedi

Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" bulunduğu Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF), "Değişimi temessül etmek" mevzulu açık oturum düzenlendi.

Panelde mütekellim Buric, "Günümüzde dünyaya baktığımızda hakkıyla herhangi müşterek şeyin baş döndürücü değişmiş bulunduğu müşterek dönemdeyiz. O nedenden dolayı de değişim yapmak yaşama geçirirken kendimizi de bu değerlerden (temel kazı ve özgürlüklerden) uzaklaştırmamalıyız." ifadesini kullandı.

Buric, Kovid-19 salgını sürecinde bu değerlerin gözdağı dibine girdiğine ayraç ederek, "Temel kazı ve özgürlükleri kaybetmemeye çalıştık. Bu nedenden dolayı de konseyimizin perspektifi canlı nesillerin endişelerini, taleplerini baş döndürücü ehemmiyetli müşterek halde dikkate almak. Avrupa Konseyinde gençleri değişmeyen kabul etme süreçlerine engelleme ediyoruz." diyerek konuştu.

Teknolojinin gelişimiyle baş başa toplumların tekâmül gösterdiğine dikkati çekici Buric, şunları kaydetti:

"Teknolojiden bahsediyoruz. Herkes teknolojiyi kullanıyor ve canlı insanoğlu hoppadak teknolojiyi kullanarak çalışmaktadır. O nedenden dolayı de teknolojiyle baş başa toplumda hakkıyla de baş döndürücü iri ilerlemeler kaydedildi. Ama benzeyen sürede teknolojiden git gide şimdi müşterek tomar tehdidin çıktığını görüyoruz, ilkin bileşimli zeka alanında. O nedenden dolayı tığ şu anda bileşimli zekanın gelişimini sağlarken esas kazı ve özgürlüklerin korunmasını, insanoğlu haklarının korunmasını elbette sağlayabiliriz bu dengeyi kurmaya çalışıyoruz."

Buric, gençlerin derece derece şimdi müşterek tomar seslerini duyurmaya ve siyasetçi liderleri bu bölgede eyleme geçirmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Çünkü müşterek doğacak mevcut diyorlar. O nedenden dolayı gençlerin katılımını odağımıza almış durumdayız ancak bire müşterek sürede onların endişelerini, ilkin anlaşılan alandaki endişelerini dikkate alıyoruz. Bu mevzularda çalışmaya bitmeme ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Politikaları tasarladığımızda şimdi etraflıca olmalıyız"

Kosova Başbakanı Albin Kurti de ülkesinde akıbet yıllardaki seçimlerde gençlerin derece derece şimdi müşterek tomar değişim istediğine ayraç ederek, çıkarlarını seçenlerin çoğunluğunu kadınlar, çoluk çocuk ve göçmenlerin oluşturduğunu söyledi.

Kurti, şu halde bitmeme etti:

"Çünkü çoluk çocuk esasen onlara sunduğumuz dü esas şeyi benimsediler. Biri istihdam, ötekisi ise adalet. Sadece mahkemelerdeki doğruluk değil, bire müşterek sürede içtimai adalet, kısaca kurumların adaletli müşterek halde yönetilmesi de müşterek o derece önemli."

Gençlerin ötekileştirilmemesi düşüncesince içtimai ve siyasetçi gelişmelere katılımlarının sağlanması icap ettiğinin altını çizen Kurti, "Politikaları tasarladığımızda şimdi şümullü düşünmeliyiz ve şimdi etraflıca olmalıyız." dedi.

Kurti, başkaca ülkede akıbet yıllarda Rusya-Ukrayna savaşının gündemlerini en müşterek tomar çalışır fail bap olduğuna dikkati çekerek, "Kosova Cumhuriyeti adına Rusya’nın yaptığı işgali reddediyoruz, onun karşısındayız ve hakkıyla de Ukrayna’nın millî hürriyet mücadelesini sonuna derece destekliyoruz." biçiminde konuştu.

"Gençliğin getirmiş bulunduğu değişiklikten sabah yeli almamız gerekiyor"

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo​​​​​​​ da ülkesinin kısaca 2 milyon nüfusa erbap bulunduğunu ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğunu belirterek, "Ben dü senedir cumhurbaşkanıyım. Çok canlı müşterek nüfusumuz mevcut ülkemizde. Ben de baş döndürücü yaşlıyım diyemem. 50 yaşlarında olacağım bu yıl ancak şunun baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum. Gençliğin getirmiş bulunduğu değişiklikten sabah yeli almamız gerekiyor." dedi.

Ülkesinin istikrarının, zat içre ve yer devletlerde meydana mevrut istikrarsızlaştırıcı unsurlar zımnında akıbet çağda sekteye uğramasına karşın ekonomilerinin derece derece şimdi kararlı müşterek vizyon sergilediğini kail Embalo, bu bağlamda gençlere istihdam oluşturarak dirim kalitelerini artırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

"Bilgi ve tecrübeyi birleştirmelisiniz"

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov da hayattaki siyasal değişimlere bağlı siyasetçi partileri kazançlı oluşumlar noktasında değerlendirerek, "Eğer burada siyasete kazançlı müşterek sefer adına bakacak olursak esasen baş döndürücü benzeri şeylerin tamamı dünyada bulunduğunu görürüz. Hatta demokratik diyetlerle otoriteli diyetler ortada caba bu paralellik gır konusu." diyerek konuştu.

Yeni neslin hoppadak içtimai medyayla organize ettiği söylemine katılmadığını özetleyen Petkov, "Sosyal iletişim araçları hoppadak medyadır. Gerçek sorunları halletmek ve esas yaşama bedel eklemek birbirine baş döndürücü benzerdir. İnsanların problemini kırma prensipleri tamamı nesiller düşüncesince aynıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Petkov, zat siyasetçi partilerinde sonra nemli üyelerin tecrübesine güvendiklerini ve bunu canlı neslin enerjisiyle birleştirdiklerini aktararak, "Bilgi ve tecrübeyi birleştirmelisiniz, huysuz hâlde bu çarpıklığı meydana getirir." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler