USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Genç modacıların tasarımları Eskişehir’de hayata geçecek

Eskişehir'in evvel moda tasarım yarışması bulunan Fashion Eskişehir'in finali düşüncesince İstanbul'da adlı sanlı modacılarla beraberce matbuat toplantısı düzenlendi. Düzenlenen yarış kararı canlı modacıların finale küsurat tasarımları atölyelerde üretime geçerek sekt

Genç modacıların tasarımları Eskişehir’de hayata geçecek
18-12-2021 12:17

Eskişehir Ticaret Odası kabilinden Ticaret Bakanlığı'nın desteği, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun işbirliğiyle planlı Fashion Eskişehir- Eskişehir Moda Tasarım Yarışmasının finali düşüncesince Rahmi Koç Müzesi'nde matbuat toplantısı düzenlendi.

Eskişehir'deki önemsiz ölçekli yapımcı kuruluşların tasarım ast yapısını güçlendirmek, kompetitif taraflarını geliştirmek, tasarımcılarla firmaları ortak araya getirmek, güre modacılara repertuvar vermek düşüncesince planlı yarışmaya 350 güre modacı müracaatta bulundu. Gelinlik/Düğün, Abiye ve Gündelik giysi halinde 3 değişik kategoride yarışan tasarımların ortada 15 tanesi finale kaldı. Finale küsurat dizaynlar atölyelerde giysiye dönüşerek modaseverler ile iltisak fırsatı yakalayacak.

Yarışma kararında başkaca Eskişehir Vehbi Koç Müzesinde 16 Ocak 2022 tarihinde ihsanıhümayun töreni düzenlenecek. Yarışmada dereceye giren tasarımcıların dünyalık ödülünün yanı esna Ticaret Bakanlığı'nın sağlayacağı yurtdışı yetişek ve yetişim olanağı da doğruluk kazanacağı belirtildi.

“Eskişehir'e ‘moda-tasarım' dalında bedel eklemek istiyoruz”

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler meydana getirilen yarış ve organizasyonla baş başa Eskişehir'e moda-tasarım dalında bedel eklemek istediklerini dile getirerek, “Finalistlerin modellerini ve tasarımlarını Eskişehir'deki atölyelerimizde mahsul durumuna getiriyoruz. Bu sayede en azından Türkiye'de tasarım etme yeteneği bulunan gençlerimizi sonuncu noktada zat ürünlerini ortaya çıkarabilmelerine fırsat oluyoruz. Eskişehir, eş giysi noktasında ehemmiyetli ortak bellik kıymeti bulunan ortak kent. Fakat tığ Eskişehir'in bundan ahir süreçte bellik ederine moda ve tasarım noktasında da ortak bedel eklenmiş bu şeklinde yola çıktık. Atölyelerimiz kûhi el altında zat ürünleriyle mevcut olmaya çalışıyorlar. Bu aranjman ile 340 tasarım atölyelerimizde değerlendirilmeye alındı. Yani atölyelerimizin zat alışkanlıklarının haricinde dünkü ortak kadro ürünler ile tanışıklık fırsatı oldu. Yerelde mevcut atölyelerimize şimdi çelimli bir duruma getirerek fabrikasyona dönüşümünü sağlamada asistan kazanmak istiyoruz” dedi.

Yarışmanın yargıcılar kurulu üyelerinden Modacı Emel Yıldırım ise başta moda ile ilgilenen gençlerin bu sayede desteklenebileceğini anlatım etti. Yıldırım ayrıca, “Başarılı gençlerimize oylarımızı vererek ‘kim değerli ise o kazansın' dedik. Tabi moda tek devir bitmeyecek ortak meslek. Böyle organizasyonlalar baş başa şimdi dobra bölgelere gelecektir. O nedenden modada genişlemek talip her insana başar diliyorum” halinde konuştu.
Jüri üyelerinden Didem Aslan ise avrat girişimcilerin de desteklendiği ortak organizasyonda olmanın alım çalım donör bulunduğunu vurgulayarak, “Etkinliğin hem Eskişehir'de ortak evvel olması bununla ortak yıllarını modaya çalışma veren ortak ekiple gerçekleştirilmesi aşırı önemli. Ayrıca dünkü neslin ve avrat girişimlerin de desteğinin bulunduğu ortak tasarım yarışmasında fariza kabul etmek hakkıyla aşırı öz saygı verici” ifadelerini kullandı.

Toplantıya dahil bulunan Hande Kazanova ise meydana getirdiği konuşmada, “İşin içinde gelişigüzel devir gençlere sefer anahtar ve zat sektörünü büyütecek ne mevcut ise esasen ego de orada olmayı yeğleme ediyorum. Hem tasarım bununla ortak moda düşüncesince aşırı manalı ortak aktiflik gerçekleşecek. Gençlerimizin az buçuk şimdi kendilerine istikamet vermesini ve tasarım noktasında menfaatlerini geliştirmelerini aşırı dilerim. Öyle ortak devirde yaşıyoruzki gelişigüzel şeyin fast food kabilinden tüketildiği ortak proses içerisindeyiz. Ama bu pandemi ile baş başa hepsi zat gerçeğini gördü. Tüketim toplumundan şimdi artma istihsal toplumuna geçmemiz icap ettiğini gördü. Bundan ahir devirde bu açıdan nice modacının elden kendilerine katışıksız dizaynlar yaparak bunların ön planda olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Moda dünyasını ve sevenleri ortak araya getiren matbuat toplantısına ayrıca, Şebnem Özinal, Merve Yıldırım, Hande Kazanova ve Şebnem Önal kabilinden nice ad katıldı.

Yarışmanın yargıcılar kurulu üyeliğini ise Emel Acar, Nefise Karatay ,Didem Taslan Sedefhan Oğuz, Arzu Kaprol, Uğurkan Erez, Büşra Orakçıoğlu, Sema Güral Sürmeli, İdil Demirel, Muammer Kapucuoğlu, Elif Gürkaynak, Gürdal Abacı, Kerem Can Apaydın, Cihan Nacar ve Emre Erdemoğlu yaptı.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler