USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Gazeteci Sedef Kabaş'ın açıklamasına tepkiler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müteve

Gazeteci Sedef Kabaş'ın açıklamasına tepkiler
22-01-2022 09:06

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: HAKARET DOLU SÖZLER, SÖYLEYENİN ZAVALLI VE MÜPTEZEL HALİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müteveccih laflarına ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın şahsına ve Cumhurbaşkanlığı makamına müteveccih taşlama komple sözler, söyleyenin güçsüz ve değersiz vaziyetini ortaya koymuştur" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müteveccih laflarına bağlı açıklamada bulundu. Kalın, Twitter hesabından icra ettiği açıklamada, şu ifadelere arazi veridi:

"Cumhurbaşkanımızın şahsına ve Cumhurbaşkanlığı makamına müteveccih taşlama komple sözler, söyleyenin güçsüz ve değersiz vaziyetini ortaya koymuştur. Bu ermiş millet, hadsizlere direnim Cumhurbaşkanımıza da onun makamına da erbap çıkmaya bitmeme edecek."

İbrahim Kalın'ın birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti'li dayanıklı aşırı kişi Twitter hesaplarından Sedef Kabaş'ın laflarını kınayan açıklamada bulundu.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: CUMHURBAŞKANIMIZA VE MAKAMINA YAPILAN HAKARETLERİ KINIYORUM

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müteveccih laflarına bağlı "Cumhurbaşkanımıza ve makamına meydana getirilen iğrenç hakaretleri birlikte el elan hızlı kınıyorum" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gazetei Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'na müteveccih laflarına bağlı açıklama yaptı. Altun, "Siyasetin de muhalefetin de gazeteciliğin de birlikte ahlakı vardır. Bu ahlakı bu ülkeye aşırı görenler, kendilerine saygıları sıfır zavallılardır. Bir neymiş gazeteci, tiksinme neşretmek haricinde birlikte maksadı sıfır birlikte monitör kanalında arsızcasına sayın Cumhurbaşkanımıza taşlama ediyor. Bu arsızlığı, bu ahlaksızlığı en kaba biçimde kınıyorum. Bu yapılan, elden ahlaksızlık da değildir, siyaset, aykırılık ve gazetecilik kendisine ayrımsız sürede sorumsuzluktur. Zira Nurettin Topçu’nun söylediği kabil 'ahlak meselesinin merkezine vebal kavramını' almak gerekir. Bu ahlaksızlık ve mesuliyetsizlik karşısında el erki ve doğruluk kendisine sesimizi yükseltmeliyiz" dedi.

Altun, son birim birlikte kesimin gün günden radikalleştiğini, radikalleştikçe kamusal bölgede gayz nöbetleri geçirdiğine uyanıklık çekerek, "Bu unsurlar değme platformda dizi pislikler söyleyip, gazetecilik ismi altında ehven dedikodular yapıyor, hakaretler ediyorlar. Hakaret birlikte hak, birlikte hürriyet değil, birlikte suçtur. İfade özgürlüğü ismi altında bu ülkeye senelerdir iri hizmetler karşıcı Cumhurbaşkanımıza taşlama eylemek kimsenin haddi değildir. Siyasi yeteneksizlik radikalizmle, çözümsüzlük hakaretle, cehalet dedikoduyla aşılmaz. Siyaset millete dönerek, gazetecilik çav imal ederek yapılır. Cumhurbaşkanlığı makamının onuru, milletimizin onurudur. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini anabolizma eder. Milli iradeye hücum yapmak fakat hadsizlerin yapacağı birlikte iştir. Cumhurbaşkanımıza ve makamına meydana getirilen iğrenç hakaretleri birlikte el elan hızlı kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği laflarla ruzname bulunan gazeteci Sedef Kabaş'ı kınayan izahat yapıldı. Kabaş için toplumsal paylaşım sitesi Twitter'da '#HaddiniBilSedefKabas' etiketi altında dayanıklı aşırı kişi açıklama yaptı.

ÇELİK: AHLAKSIZLIK VE PESPAYELİKTİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kabaş'ın ifadelerini ahlaksızlık şekilde değerlendirerek, "Gazeteci sıfatı haiz Sedef Kabaş'ın birlikte monitör kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını alçak laflarla gaye alması aykırılık değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz. Milletin oylarıyla seçme Cumhurbaşkanımıza, devletimizin başına bu kötü üslupla seslenme millete ve ulusal iradeye hakarettir. Bu ahlaksızlığı mahkum ediyoruz. Bu alçak davranışla türel ve politik şekilde en çelimli biçimde savaşım edeceğiz" ifadelerini kullandı.

SOYLU: SEDEF EDEPSİZ, ARKASINA SIĞINANLAR DAHA EDEPSİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şems-i Tebrizi'nın "İnsanı hayvandan fark fail edepdir" lafına atıfta bulunarak, "Edebini, insanlığını kaybetmişler, esna esna dizilmiş, debelendikleri çekemezlik ve taşlama çukurundan Milletin Adamı'na açık saçık sözler etmişler. Sedef, edepsiz, indinde oturup arkasına sığınanlar elan edepsiz" açıklamasında bulundu.

KURUM: MİLLETİMİZİN İRADESİNE SALDIRIDIR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Kabaş'a şu laflarla tepki gösterdi:

"Hakareti, terbiyesizliği ve ahlaksızlığı sistem edinen birlikte şahsın kötü üslubuyla sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhurbaşkanlığı makamına etmiş olduğu taşlama ayrımsız sürede ermiş milletimizin iradesine ve değerlerine sefihane birlikte saldırıdır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler