USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fransız anne ve kızı Müslüman oldu

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Türk komşularının yaşantısına özenerek Müslüman bulunan Fransız anne ve kızı hissî anlamış olur yaşadı. Sevgi adını meydan anne Sandrine ve Yağmur adını meydan kızı Rebecca, evleneceği nişanlısı ve ailesinin nezaretinde Kelime-i tanıklık

Fransız anne ve kızı Müslüman oldu
23-12-2021 13:29

İlçe merkezindeki Yeni Sinan Camiinde Diyanet İşleri Başkanlığının yetkisi ile İmam Hatip Bilal Ekinci çeşidinden planlı ihtida merasimi ile Müslüman bulunan ve Türk adı meydan anne Sandrine ve kızı Rebecca'ya Kur'an-ı Kerim ile İslam dini ile ilgilendiren asliye bilgilerin bulunmuş olduğu muhtelif kitaplar armağan edildi.

Nazillili Çorlu ailesine yandaki bulunan Walther ailesi, Türk ailesinin kalıp yaşantısından baş döndürücü etkilendi. Ailenin evlatları ise lisede okurken birbirleri ile tanıştı. Arkadaşlık ise nezdinde müddet sonradan aşka dönüştü. Bu aşktan bilgisiz bulunan anne Sandrine'nin kızına yoğun pıtrak öğütlediği "Kızım, evleneceğin kişioğlu behemehâl nezdinde Müslüman ve Türk olsun” lafları ile de etkilenen Rebecca, annesine Türk sevgilisi Alperen ile bulunan vaziyetini anlatınca elhak mevcud komşuluk bu kat evliliğe evvel etap bulunan nişan ile noktalandı. Ailelerin birbirleri ile yaklaşan diyaloğu Türk-İslam yaşantısını hâlâ da detaylı biçimde gösterince Walther ailesi Çorlu ailesi ile beraberce geldiği Nazilli gezisinde soluğu camide aldı.

Müslümanlığı nezdinde de cami imamından dinleyen Fransız anne ve kızı, Nazilli Yeni Sinan Camii İmam Hatibi Bilal Ekinci eşliğinde Kelime-i tanıklık getirerek mutekit oldu. Kendi hevesleri ile Müslüman bulunan dünürlerini iri nezdinde gururla bağırlarına basan Çorlu ailesi baş döndürücü bahtiyar oldu. Töreni pırtı dibine meydan matbuat personelleri ile beraberce Cami imamı da familya ile beraberce romanesk anlamış olur yaşadı.

Yaklaşık 51 senedir Fransa'da etkin ata Hamza Çorlu gelinlerinin bu en hususi gününde duyarlı anlamış olur yaşadı. Çok bahtiyar olduklarını kail Çorlu, “İslam dini göle atılmış taş gibi, şayet esas İslam yaşanırsa, kalıp kendisine gösterilirse gelişigüzel yere bölüt halka yayılabilir. Oğlum Alperen Çorlu, Fransa tevellütlü Rebecca (Yağmur) ile Fransa'da okulda tanıştı. Biz kültürümüzü ve dinimizi oğlumuza daim yaşattık. Kızımız ve anası bizlerden gördükleriyle baş döndürücü etkilendiğini söyledi. Annesi de elhak daim Müslümanlığı alçalma ettiğini söyledi. Allah baht ederse bir-iki sene sonradan düğünlerini yapacağız. Ondan öncesinde ülkemiz Nazilli'ye geldik ve Müslümanlığa evvel etap bulunan kelime-i şahadeti camide hocamızla beraberce getirdik. Böyle nezdinde şeye hem fırsat olmaktan bununla beraber tanık olmaktan baş döndürücü mutluyuz. Fransa'da yaşıyorlar ve Türk yurttaşı da edinmek istiyorlar. Anne Türkiye'ye araklama nezdinde insan. Hatta kızına Türk'le evlenmesini söylemiş. İnşallah yaşantımızla hepimiz de kalıp olmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

“Kendimizi baştan doğma kadar hissediyorum”

20 yaşındaki Fransız kadın Rebecca, acemi adıyla Yağmur, duygularını tabir ederek, “Kendimi baş döndürücü hafiflemiş hissediyorum. Sevgilim ve ailesinin yaşantılarından baş döndürücü etkilendim. Müslüman olduğum düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Şu an baş döndürücü duyguluyum. İnşallah nezdinde sene sonradan dernek yapacağız. Şimdi nişanlıyız. Müslüman olmaksızın ilkin parafin kıyafet aldım. Çünkü ego bugün kendimizi baştan doğma kadar hissediyorum” dedi.

“Hayatım süresince daim içimde nezdinde şeyler eksikti”

Anne Sandrine, acemi adıyla Sevgi, yaşamı süresince Müslümanlığa ve Türkiye'ye ayrı nezdinde hayranlığının bulunduğunu tabir ederek, “Hayatım süresince daim içimde nezdinde şeyler eksikti. Bugün güya o aralık doldu. Çok huzurluyum. Kızıma gelişigüzel devir evleneceğin insanoğlu behemehâl hem Türk bununla beraber Müslüman olsun diyordum. Damadımın Müslüman olmasıyla Türklere bulunan hayranlığım hâlâ da arttı. Türk anane ve görenekleri beni gelişigüzel devir baş döndürücü etkiledi. Bunu Fatma kadın ve Hamza erkekten hâlâ yaklaşan gördük. Çok mutluyum, duyguluyum. Vesile bulunan her insana teşekkürname ediyorum” dedi.

“Yeniden doğma kadar oldular”

Diyanet işlerinin kendilerine verdiği yetkiyle Fransız anne ve kızının Müslümanlığa evvel adımı atmalarında asistan bulunan İmam Bilal Ekinci, devir hin romanesk anları yaşayarak meydana getirdiği konuşmada, “Yeni Sinan Camimizde siz değerli ziyaretçilerimizin de vesilesiyle bizim düşüncesince bugün ayrı nezdinde neşe oldu. Müslüman bulunan kardeşlerimize dirim boyu Cenab-ı Allah'tan dirlik ve devlet diliyorum. Yeniden doğma kadar oldular. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kur'an-ı Kerim mealiyle, din yayınlarıyla onlara armağan ettik. Ama onlar en dobra hediyeyi bizlere verdiler, Müslüman oldular. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bizlere verdiği yetkiyle hepimiz onların Müslümanlığa evvel adımlarını Kelime-i Şahadetle hesabına getirdik. Yeni isimlerini de ezanı şerifle kendilerine verdik. Allah onama eylesin” dedi.

Ali Soydemir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler