USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa'dan İngiltere'ye göç sorununda 'sorumluluklarını üstlenme' çağrısı

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, göç sorununda İngiltere'ye "sorumluluklarını üstlenme" çağrısında bulunarak, "İngiltere AB'den ayrıldı fakat dünyadan ayrılmadı. İngiltere'nin sığınma talebinde mevcut göçmenlere girişi sağlaması gerekiyor." dedi.

Fransa'dan İngiltere'ye göç sorununda 'sorumluluklarını üstlenme' çağrısı
28-11-2021 23:43
Ile-de-France

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Almanya, Hollanda, Belçikalı mevkidaşları ve AB Komisyonunun içişlerinden mesul üyesi Ylva Johansson ile Manş Denizi'nde minimum 27 ağır aksak göçmenin yaşamını kaybetmesinin peşi sıra İngiltere ile ülkesi arasındaki muhacir hastalığına bağlı Calais kentinde güruh düzenledi.

Toplantının peşi sıra açıklamalarda mevcut Darmanin, "Bu toplantı, bu dramların yaşanmasına hastalık bulunan hepsi geçişlerle savaşım dair eş isteğimizi anlatım etmemizi sağladı." dedi.

Avrupa'nın bu mevzuda seferber bulunduğunu anlatım fail Darmanin, 1 Aralık'ta Johansson ile Slovenya'da baştan görüşeceğini ve 2 Aralık'ta Polonya'ya görüşme gerçekleştireceğini söyledi.

"İnsan kaçakçılarıyla hâlâ dip ve çelimli mücadelede kararlıyız. Bunlar suçlu. İnsan, avrat ve bebek kaçakçılığı gerçekleştirmek düşüncesince sınırlarımızla ve yasalarımızla oynuyor. İnsanlara Manş Denizi'nin öbür kısmına mürur hayalini satıyor." ifadesini kullanan Darmanin, başkaca tekneleri sağlayıcı ve satanlara huzur da savaşım edeceklerini belirtti.

Darmanin, teknelerin Türkiye ve Çin'den geldiğini tez ederek, bu ülkelerle arsıulusal teşrikimesai yapılması icap ettiğini kaydetti.

Toplantıda göç dair İngiltere ile düzentileme mevzusunun ele alındığını aktaran Darmanin, "İngiltere'nin bu görüşmede olmasını isterdim. İngiliz mevkidaşımla dip temaslarım var. Ancak İngiliz hükümetinin görüşmeleri kamuoyuna açıklamasının ağır düzentileme metodu olmadığını düşünüyoruz." sanarak konuştu.

"Twitter üstünden hükümetler arası görüşmeler yapamayız"

Darmanin, İngiltere'nin açıklamalarının ve eylemlerinin dü iklim arasındaki iş birliğini kolaylaştırmadığını belirtti.

"Twitter üstünden hükümetler arası görüşmeler yapamayız. hususi görüşmelerdeki ifadeler ile kamuoyuna açıkça meydana getirilen izahat ortada ayrımlılık yer aldığı devir çalışamayız. Bu sebeple İngiltere İçişleri Bakanı'nı çağırmama neticesinde aldık." değerlendirmesinde mevcut Darmanin, İngiltere'nin insanoğlu kaçakçılarıyla mücadeleye iane etmesi icap ettiğini aktardı.

Darmanin, "Yılbaşından buyana Fransa'ya 150 bin sığınma başvurusu yapıldı. İngiltere'ye ise 30 bin müracaat yapıldı. İngiltere AB'den ayrıldı fakat dünyadan ayrılmadı. İngiltere'nin sığınma talebinde mevcut göçmenlere girişi sağlaması gerekiyor. İngiltere isterse (bu sığınma taleplerini) reddedebilir. İngiltere ile bu mevzularda idman istiyoruz fakat bunu ağır biçimde ve iç politikanın yapıtı yapılmaksızın gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

Brexit'ten sonradan İngiltere'ye devredilmek talip ağır aksak göçmenlerin sayısının güzeşte yıllara gereğince arttığını anlatım fail Darmanin, göç dair toy tensikat üstünde çalışılması icap ettiğini belirtti.

Darmanin, Manş Denizi üstünden muhacir geçişini engellemenin yollarından birinin İngiltere'ye resmi yollarla sığınma başvurusu yapılabilmesi bulunduğunu anlatım ederek, İngiltere'nin sorumluluklarını üstlenmesi icap ettiğini söyledi.

Fransa, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ağır aksak göç krizine bağlı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a gönderilmiş yer aldığı mektubu toplumsal medyada paylaşmasına aksülamel şekilde bu toplantıya İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel'i davetini silme etmişti.

Macron, Johnson'un namına yazdığı mektubu Twitter'dan paylaşmasına aksülamel göstererek İngiltere'yi, ağır aksak göç konusunu ciddiyetle ele almamakla suçlamıştı.

27 muhacir yaşamını kaybetti

Fransa'dan Manş Denizi üstünden İngiltere'ye geçmeye etkin ağır aksak göçmenleri haiz teknenin batması neticesinde aralarında 5 avrat ve 1 kız çocuğunun bulunmuş yer aldığı minimum 27 ağır aksak muhacir yaşamını kaybetmiş, vakayla ait 5 can gözaltına alınmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, meydana getirdiği açıklamada, AB'yi "göç sorununa" bağlı acele toplantıya çağırmıştı.

AB Sınır Güvenliği Ajansı Frontex'in imkanlarının hemen güçlendirilmesi icap ettiğini vurgulayan Macron, "Fransa, Manş Denizi'nin mezarlığa dönüşmesine müsaade vermeyecek." demişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler