USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa’da milletvekili genel seçimleri düşüncesince ittifaklar şekilleniyor

Fransa’da 12 ve 19 Haziran tarihlerinde düzenlenecek milletvekili genel seçimi düşüncesince çevreci ve sol partiler arasındaki ittifakın yanında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un partisi çevresinde birlikte başka bağlaşma oluşmaya başladı.

Fransa’da milletvekili genel seçimleri düşüncesince ittifaklar şekilleniyor
05-05-2022 20:03
Paris

Sol cephesinde, "Sosyal ve Ekolojik Yeni Halk Birliği” (Nupes) ismi altında oluşan anlaşma düşüncesince Fransa Boyun Eğmeyen Partisi (LFİ), önceki Yeşiller Partisi (EEVL) arkası sıra bu hafta Komünist Partisi (PCF) ile anlaştı.

LFİ’nin evvel prensipte anlaştığı Sosyalist Parti'nin (PS) sonuncu kararını önümüzdeki saatlerde açıklaması bekleniyor.

Öte yandan, LFİ ile Yeni Antikapitalist Parti (NPA) arasındaki görüşmeler bitmeme ediyor.

Nupes ittifakı, Ulusal Mecliste fariza meydana getirecek 577 milletvekilini belirleneceği seçimde, rastgele seçim branşında yegâne kuma yavuklu çıkarmayı hedefliyor. Buna gereğince seçime Yeşillerden 100, PS’den 70, PCF’den 50 insan milletvekili talibi olabilecek.

En çok yavuklu sunacak bulunan LFİ’nin milletvekili yavuklu sayısı ise anlaşma netleşince ortaya çıkacak. LFİ'nin kısaca 350 yavuklu sunması bekleniyor.

Öte taraftan doğacak milletvekili seçimleri düşüncesince Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un partisi Cumhuriyet Yürüyüşü (LREM) çevresinde “Birlikte” ismini düzlük kuma konfederasyon kuruldu.

Söz konusu konfederasyon, ismi değiştirilerek “Renaissance” (Yeniden Doğuş) ismini düzlük LREM partisinin yanı sıra, Horizons (Ufuklar) ve Demokrasi Hareketi (MoDem) partilerinden oluşuyor.

Parti yetkililerinin meydana getirdiği kuma matbuat açıklamasıyla duyurulan ittifaka, kudret partisine benzeyen gayrı önemsiz partilerin de karışma olması bekleniyor.








SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler