USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, balıkçı problemi dair İngiltere'yi uyardı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bitmeme fail balıkçı rahatsızlığına bağlı "İngilizler açıkça biçimde harekete geçmezse 2 Kasım bakımından planlanan dişe diş önlemleri yaşama geçirilecek." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, balıkçı problemi dair İngiltere'yi uyardı
31-10-2021 22:03
Paris

Macron, İtalya'nın başkenti Roma'da planlı G20 Zirvesi'nin peşi sıra düzenediği matbuat toplantısında, aralarındaki balıkçı hastalığına karşın İngiltere ile askeri iş birliğinin bitmeme ettiğini belirtti.

Ülkenin Calais kentinde mevcut baş döndürücü sayıda kesintili göçmenin Fransa'ya sığınma talebi olmadığını ve İngiltere'ye görmek istediğini tabir fail Macron, "Bu mevzuda kan basıncı terfi etti ve İngiltere'nin ortamında politik tartışmalara bozukluk oldu. Bazı yeğleme ve uygulamaları bildirme edemeyiz, derya eliyle gelenleri arka kakmak gibi. Bu arsıulusal insancasına hukuka aykırıdır. Bu mevzuda Boris Johnson ile nice kat görüştük." sanarak konuştu.

Macron, Brexit anlaşmasının uygulanmasının elden Fransa'yı ait birlikte özellik olmadığını söyledi.

İngiltere'nin Brexit anlaşmasını uygulamadığını, buna gönül rahatlığı kelimesiz kalamayacaklarını tabir fail Macron, balıkçı hastalığına ilişkin, "Hiçbir gerginlik istemiyorum fakat ağır olunmalı. 10 aydır çalışıyoruz. (Fransız) balıkçıların birlikte bölümüne lisans verildi diğerlerine ise adsız sansız nedenlerden ötürü verilmedi. Lisans üstüne hala birlikte yöntem belirlenmedi. Fransız hükümeti ve Avrupa Birliği 'bu yaklaşımda bitmeme edersiniz dişe diş önlemleri olacak' anlam hakkı var." sanarak konuştu.

Macron, tutkusunun dişe diş önlemleri bildirme buyurmak olmadığını söyledi.

Fransız balıkçılarının işlerini yapabilmeleri düşüncesince anlaşmanın sağlanması icap ettiğini tabir fail Macron, Johnson ile bu probleminin çözümü üstünde konuştuklarını kaydetti.

Macron, Johnson ile meydana getirilen görüşmenin peşi sıra İngiliz hükümetine arzu edilen belgeleri ilettiklerini tabir ederek "Top bundan sonra onlarda. İngilizler açıkça halde harekete geçmezse 2 Kasım bakımından planlanan dişe diş önlemleri yaşama geçirilecek." dedi.

Bu probleminin elden Fransa'yı değil, nice Avrupa ülkesini de ilgilendirdiğini tabir fail Macron, bu sorunda AB Komisyonunun ve Avrupa ülkelerinin Fransa'nın beraberinde bulunduğunu aktardı.

Macron, Kuzey İrlanda Protokolü üstüne da "topun İngiltere'de" bulunduğunu söyledi.

Emmanuel Macron, G20 Zirvesinin iklim, çevre, keyif ve sayısal hikayelerinde kalburüstü sonuçlandığını belirtti.

Fransız Hükümeti Sözcüsü Gabriel Attal, 27 Ekim'de meydana getirdiği açıklamada, bitmeme fail balıkçı problemi zımnında 2 Kasım bakımından İngiltere'ye gönül rahatlığı dişe diş önlemlerini yaşama geçireceklerini belirtmişti.

İngiltere'den Fransa'ya ithal edilen mamüllerin gümrükte sistemli namına arama edileceğini ve derya ürünlerinin ithal edilmesini yasaklayacaklarını tabir fail Attal, bunların haricinde bambaşka önlemlerin alınacağını ve doğacak günlerde açıklanacağını kaydetmişti.

Balıkçılık sorunu

AB ve İngiltere ortada 2021'deki balıkçılık kotalarının belirlenmesine müteveccih müzakerelerde uzlaşma sağlanabildi fakat ilkin Fransız balıkçılar, belirlenen alanlarda çalışkanlık gösteremedi.

İngiltere'ye ilişkin Jersey Adası yönetimi, özlük yağız sularında avlanmaya sürdürmek talip Fransız balıkçı teknelerinden, geçmişteki faaliyetlerine ilişkin tez sunmalarını istemişti. Bu durum, İngiltere ve Fransa ortada gerilime bozukluk olmuştu.

Fransa, Jersey'in elektriğini stabil tehdidinde bulunmuş, Fransız balıkçılar da Ada'daki limanı ablukaya almıştı.

İngiliz hükümeti, Jersey Adası'na tılsım namına dü donanma gecesi gecesi gemisi göndermiş, Fransa da bunun peşi sıra dişe diş namına alana dü donanma gecesi gecesi gemisi sevk sonucu almıştı.

Fransız balıkçıların ablukasının bitmesi üzerine, donanma gecesi gecesi gemileri çapraz arka çağrılmıştı. Fransa, balıkçılık üstüne AB'nin, Birleşik Krallık'a gönül rahatlığı hâlâ sert davranmasını arzu ediyor.

Manş Adaları'ndan bulunan Jersey'nin elektriğinin yüzdelik 95'i kestirmece 14 balçık uzaklıktaki Fransa çeşidinden sağlanıyor. Kendine başmaklık birlikte yönetimi bulunan ve Kraliçe'nin birlikte mümessili mevcut Ada, arsıulusal arenada İngiltere çeşidinden anabolizma ediliyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler