USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fırtına bitip balık bollaşınca tezgahlar da doldu taştı

Geçtiğimiz günlerde sıkıntı ve lodosun etkisiyle yersiz küsurat balık tezgahlarında, hafta sonu havaların iyileşmesiyle beraberce bereket yaşandı.

Fırtına bitip balık bollaşınca tezgahlar da doldu taştı
14-02-2022 10:04

Özellikle Karadeniz ve Çanakkale Bölgesi'nde beraberinde hafta önceki sansasyonel bulunan sıkıntı ve çirkin iklim şartları nedeni ile balıkçı teknelerinin denize açılamaması tezgahlara negatif yansımıştı. Hafta sonunun gelmesiyle baş başa Karadeniz ve Ege Bölgesi'nde yaşanmış bulunan negatif iklim şartları azaldı ve balık tezgahlarında bolluğa faktör oldu.
Geçen haftadan beri fakat dü gündür balık tezgahlarında artım bulunduğunu tabir fail Muharrem Şahin, hamsi, istavrit ve uskumru balıklarında olağandan bereket bulunduğunu dile getirdi. Şahin, “ Geçen hafta balık yoktu.

Tezgahlarımız gereksiz kalmıştı. Şimdi havalar ısındı. Cuma gününden beri bereket başladı. Karadeniz istavriti, tavuk balığı ve barbun balıkları da çoğalmaya başladı. Sadece çinekop balığında teessürat var. Onun haricinde topu topu balıklarımız olağandan tezgahlarda yerini aldı. Fiyatlarda katı beraberinde azalma olmadı. Geçen haftalarla bire beraberinde biçimde seyrediyor. Vatandaşlarımız da bu bereket yardımıyla hafta sonu balıktan nasibini alacak” dedi.


Güvenç Açaroğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler