USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fed ABD'nin 6 iri bankasından iklim riski analizi istedi

ABD Merkez Bankası (Fed), ülkenin en şişman 6 bankasından iklim değişikliğiyle ilgilendiren risklerin portföylerindeki makul yaratıklar üstündeki tesirini çözümleme etmelerini istedi.

Fed ABD'nin 6 iri bankasından iklim riski analizi istedi
18-01-2023 01:05
New York

Fed'den meydana getirilen açıklamada, bankanın uçman iklim senaristliği çözümleme çalışmasının elbette yürütüleceğine değgin bilgiler paylaşıldı.

Açıklamada, iklim riziko yönetimi uygulamalarına müteveccih anlayışı derinleştirmek ve iklimle ilişik mali riskleri belirleme, ölçme, takip ve diyet kapasitesi peydahlamak üzere niteliksel ve niceliksel bilgiler toplanacağı aktarıldı.

ABD'nin 6 iri bankasından iklim riski analizi istendiği tamlanan açıklamada, bu bankaların sel, orman yangını, kasırga, yunak iklim dalgası ve susuzluk üzere olayların emniyet portföyleri ve ticari taşınmazlar varlıkları üstünde oluşturabileceği etkiyi değerlendireceği kaydedildi.

Açıklamada, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley ve Wells Fargo'nun çalışmaya katılacak bankalar bulunduğu anımsatılarak, riziko analizleri düşüncesince bankalara maruf sürenin 31 Temmuz'da sona ereceği bildirildi.

Fed'in açıklamasında, analizlerden elde edilmiş bilgilerin gizil riskleri yakalamak ve çarpıcı riziko dalavere uygulamalarını yetiştirmek düşüncesince kullanılacağı aktarıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler