USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

FBI baskından 2 ay evvel de Trump'ın evinden celp ile vesaik almış

Eski Amerika Başkanı Donald Trump’ın Florida’da mevcut Mar-a-Lago malikanesine pazartesi haset meydana getirilen baskından ilk FBI'nın, haziran başlangıcında duruşma celbi ile ayrımsız yerden duyurulmayan vesaik almış olduğu belirtildi.

FBI baskından 2 ay evvel de Trump'ın evinden celp ile vesaik almış
11-08-2022 23:03
New York

Trump'ın evine meydana getirilen FBI baskını ülkede kritik edilmeye bitmeme ederken olayın örgüsüyle alakadar detaylar da çıkmaya başladı.

CNN’nin mevzudan bilgisi bulunan kaynaklara dayandırdığı haberinde, haziran öncesinde iri hakem heyeti kabilinden çıkarılan celpten hareketle, federal müfettişlerle Trump tarafının 3 Haziran’da Mar-a-Lago’da görüştüğü ve oradan millî güvenliği alakadar birtakımı belgelerin alındığı kaydedildi.

Haberde, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Adalet Bakanlığı yetkililerine, konuşma esnasında bahis konusu belgelerin Trump yerleşkesinde nerelerde korunum edildiğinin gösterildiği, buradan tahsil edilen belgelerle Ulusal Arşiv ve Kayıtlar İdaresinin kaybolma vesikalar üzerinde açmış yer aldığı cezai soruşturmayı Adalet Bakanlığına devretme etmiş yer aldığı belirtildi.

Daha sonraları federal yetkililerin, haziranda el konulmuş bulunan belgelere ve minimum ortak tanığa dayanarak, Trump’ın malikanesinde hâlâ gizil adına duyurulmayan mutluluk belgelerinin kaldığına ilişikli gelişen kanıtlardan hareketle 'arama kararı' çıkararak hafta başlangıcında baskın düzenledikleri yazıldı.

Trump sözcüsü Taylor Budowich, CNN'e, hazirandaki iri hakem heyeti duruşma celbi ile alakalı sorulara karşılık verirken "Pazartesi haset Başkan Trump'ın evine meydana getirilen aynısı benzeşim yepyeni ve banko boş baskın, Biden Yönetimi'ne bağlı, tabanca adına geçer not Adalet Bakanlığı’nın Trump’a, personeline ve destekçilerine huzur en akıbet ve dinamit husumet eylemiydi.” ifadesini kullandı.

Trump: "Bakın, neye ihtiyacınız var ise bilelim"

Hazirandaki celp ve muhit arasındaki iltisak kendince etraflıca bilim verici “Just the News” sitesi de o tarihlerde duyurulmayan tutulan iri hakem heyeti celbinin ulaşmasından sonraları malikanesine mevrut yetkilileri Trump'ın avukatlarıyla baş başa fahri adına gezdirdiğini ve mergup belgeleri konfirmasyon ettiğini yazdı.

Görgü tanıklarından hareketle Trump’ın evine mevrut yetkililere "Bakın, neye ihtiyacınız var ise bilelim." söylediği tamlanan haberde, onların talebi üzerinde hususi eşyalarının bulunmuş yer aldığı kısaca 2 m. yükseklikte ve 3 m. genişlikteki kasayı da aramalarına müsaade verdiği ve bu doğrultuda elan sonraları mevrut ek öğrenci binaen kasanın ek kilitle kapatılarak dikiz kamerası altında kalmasını ikrar etmiş yer aldığı aktarıldı.

George Washington Üniversitesi Hukuk Profesörü Jonathan Turley, Fox News’e meydana getirdiği açıklamada, “Detayları öğrendikçe işler karışıyor. Bu açıklamalara layıkıyla Trump 'tam iş birliği' yapmış. Bütün bunlar, baskın düşüncesince 40 FBI ajanının gönderilmesine lazım olmadığını gösteriyor. Acaba bu olanları FBI baskınına müsaade verici duruşma yargıcına ilettiler mi?” niteleyerek sordu.

Haberde, Trump’ın aylar öncesinden, Ulusal Arşiv ve Kayıtlar İdaresi yetkililerinin talebi üzerine, Beyaz Saray’dan taşındığı tam bilmeyerek Mar-a-Lago’ya gönderildiğini söylediği 15 kutuyu arka konfirmasyon etmiş yer aldığı hatırlatılara, yetkililerin malikanede hâlâ duyurulmayan doküman kalmış yer aldığı kuşkusuyla mayıs böylece celp çıkardığı ve 3 Haziran’da da Mar-a-Lago’yu görüşme etmiş yer aldığı aktarıldı.

Trump’ın endamsız süreliğine yetkililere fahri adına zevcelik ederek araştırma görevlisi yer aldığı 3 Haziran’daki Mar-a-Lago ziyaretinden sonraları ise yetkililerle ortada bambaşka ortak dek bulunmadığı öne sürüldü.

Haberde, yetkililerin, pazartesi meydana getirilen FBI baskınına müsaade verici Amerika Sulh Mahkemesi Hakimi Bruce Reinhart’ın kâffesi bu detaylardan haberinin olup bulunmadığı üzerinde istimara yapmadığı, 5 Ağustos’ta tahsil edilen kontrol izninden sonraları Trump’ın site haricinde yer aldığı ortak günün beklenerek evine baskın yapıldığı kaydedildi.

Trump'ın evine meydana getirilen FBI baskını

Eski Amerika Başkanı Donald Trump, Florida’da mevcut Mar-a-Lago malikanesinin 8 Ağustos sabahı Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarınca arandığını duyurmuştu.

Trump, yazılmış açıklamasında, "Florida, Palm Beach'teki dobra evim Mar-a-Lago su anda abluka altında, iri ortak FBI ajanı grubu kabilinden baskın yapılıp karışma edildi, bu milletimiz düşüncesince ziyasız ortak zamandır. Daha ilk tek Amerika Başkanı'nın başına hakeza ortak obje gelmedi." ifadesini kullanmıştı.

Daha sonraları Amerika basınına yansıyan haberlerde, FBI aramasının, Trump'ın Beyaz Saray'daki rolü esnasında Florida'daki ikametgahına duyurulmayan kayıtları alıp almadığına bağlı ortak soruşturmayla alakadar yer aldığı açıklanmıştı.

Yaklaşık 40 FBI ajanının 9 saatten aşkın devam eden araması kararında Mar-a-Lago’dan 12 kutu iddia toplandığı haberlere yansımıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler